Rukomet

Vujović: "Pobijedio je manje loš protivnik, neki igrači trebaju se zapitati zavrjeđuju li naše povjerenje''

Iz Arene Zagreb:Danijela Lemaić • nedjelja, 23.11.2014.
Vujović: "Pobijedio je manje loš protivnik, neki igrači trebaju se zapitati zavrjeđuju li naše povjerenje''

Momčad PPD Zagreba nakon velike borbe stigla je do slavlja nad Meškov Brestom u sklopu šestog kola Lige prvaka. Netom poslije utakmice svoja razmišljanja podijelili su treneri ekipa Željko Babić i Veselin Vujović, kao i igrači Ivan Pešić i Luka Šebetić.

Zagrebaši su ove nedjelje u Areni Zagreb ugostili momčad Meškov Bresta te su nakon zanimljivih 60 minuta igre stigli do pobjede 25:23. Pred hrvatskim prvakom sada je novi susret Lige prvaka, naime, već za tri dana gostuje kod njemačkog Kiela.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović nakon pobjede svoje ekipe kazao je: "Danas je pobijedio manje lošiji protivnik. Utakmica s obje strane bila je dosta loša. Zagreb je imao sve otvoreno da utakmicu privede kraju, ali smo s lošijom obranom dobili velik broj golova pred kraj utakmice. Imamo šest bodova i na nama je sada lakša matematika da dobijemo La Rioju doma i time bi izborili plasman u sljedeću rundu. Nisam zadovoljan sa zadnjih osam minuta i neki igrači se trebaju zapitati zavrjeđuju li povjerenje mene i kluba."

"Igrali smo dosta oštru obranu 50 i nešto minuta tako da kada je sve krenulo lošije nisam htio ništa mijenjati. Pokušao sam s par igrača s klupe malo osvježiti igru. Čestitam Brestu na kompletnom radu koji se radi i mislim da će se u narednih nekoliko godina još čuti za Brest te da će u sljedećim utakmicama uspjeti izboriti prolazak dalje u Ligi prvaka", nadodao je Vujović.

"Čestitam ekipi Bresta na dobroj utakmici. Bilo je dobro 53 minute u kojima smo uspjeli u našem naumu da postepeno gradimo prednost. Držali smo ih dobro u obrani. Neshvatljivo je što se dogodilo pred kraj, naime, u sedam minuta smo primili sedam pogodaka. Mislim da možemo izvući pouku iz toga. Važno je da smo pobijedili i da ekipa sazrijeva. Idemo po drugi krug Lige prvaka i samo trebamo nastaviti raditi", istaknuo je Luka Šebetić.

PPD Zagreb sada čeka težak susret protiv njemačkog Kiela, a Zagrebov strateg najavio je tu utakmicu: "Imamo tri lijeva krila, tri pivota i tri ljevoruka igrača, a nemamo izmjene. Čeka nas Kiel koji je mašina koja melje i idemo odigrati korektno i izvući pouku. Protiv Kiela nemamo što izgubiti, ali možemo puno dobiti. Kiel sigurno ima veliku želju za revanš, a ja ću biti ponosan na svoje momke ako izdrže pritisak. Naravno, pokušat ćemo spremiti neko iznenađenje."

Trener Meškov Bresta i nekadašnji pomoćni trener Zagreba Željko Babić nakon poraza kazao je: "Čestitam ekipi Zagreba na pobjedi. Znali smo da će biti teška utakmica, to je Liga prvaka. Moja momčad je slabije odigrala napad s puno tehničkih grešaka i nervoze. Zagreb je bio odličan u obrani. Bili smo slabi u napadu i to je jedan od razloga zašto smo danas izgubili. Kada gubite šest razlike imate rezervni plan koji baš nije dobar i teško je da će u konačnici donijeti nekakav rezultat."

"Pokušao sam smiriti igrače i dati im nadu i vjeru. Rekao sam da ne žurimo u napadu i da pokušao natjerati protivnika na forsiran šut. Zagreb je dominirao i vodio cijelu tekmu. Zagreb je danas bio bolja momčad. Imali smo šansu da bude neriješeno, no na kraju je važno za Zagreb da je pobijedio, a na nama je da mi dobijemo svoju sljedeću utakmicu", za kraj je kazao Babić.

Vratar bjeloruske ekipe Ivan Pešić koji je zaustavio deset Zagrebovih napada prokomentirao je: "Ovo je bila sasvim druga utakmica s naše strane od one u Brestu. Napravili smo puno tehničkih pogrešaka, neoprezni smo bili u napadu, obrana nam je pucala u sredini. Primili smo mnogo kontri i polukontri, a koncentracija nije bila prisutna, kao da je neki strah ušao u nas. Sve u svemu jako loše s naš strane."

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Metalurg Skoplje29:28La Rioja
Kiel33:29Paris Saint-Germain
RK Zagreb25:23Meškov Brest
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!