Rukomet

Duvnjak: "Zagreb je pružio pravu mušku igru, no u nastavku je presudila naša obrana"

Zvonka Keliš • srijeda, 26.11.2014.
Duvnjak: "Zagreb je pružio pravu mušku igru, no u nastavku je presudila naša obrana"
Foto: Davor Sajko

Momčad PPD Zagreba u sedmom je kolu Lige prvaka po drugi puta ove sezone snage odmjerila s njemačkim Kielom. Nakon što ga je svladala na otvaranju europske sezone te je dobar otpor pružala tijekom prvih 30 minuta dvoboja ove srijede u Kielu, u nastavku su Zebre ubacile u brzinu više te osigurale sjajno slavlje sa sedam pogodaka razlike. Susret su stoga prokomentirali trener PPD Zagreba Veselin Vujović te rukometaš Mario Vuglač, kao i Kielov Domagoj Duvnjak.

Hrvatski rukometni prvak gostovao je ove srijede u sklopu sedmog kola Lige prvaka kod njemačkog Kiela te je u Sparkassen Areni pred odličnom atmosferom uvodnih 30 minuta pružio vrlo dobru igru i odličan otpor, čak je i poveo u jednom trenutku da boi na predah otišao s izjednačenih 16:16. No, u nastavku Kiel pokazuje što sve zna i umije, ubrzava ritam te puni gostujuću mrežu za konačno slavlje 34:27.

Duvnjak: "Uživam u ovom trenutku"

O samome susretu riječ, dvije kazao je i najbolji rukometaš svijeta te hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak koji je Zagrebovu mrežu zatresao sedam puta: "Bila je dobra utakmica, Zagreb je pružio pravu mušku igru, posebice u prvom poluvremenu kada je igrao jako dobro te koje je završilo neriješenim rezultatom. No, u drugom je poluvremenu naša obrana presudila. Primili smo 11 golova u drugom dijelu i to je ključ naše pobjede. Mi igramo, kao i Zagreb, u velikom ritmu i u posljednjih tjedan, dva imali smo stvarno mnogo utakmica te se to danas moglo osjetiti", izjavio je Duvnjak te otkrio kako je ovoga puta zadovoljan kako svojom izvedbom tako i slavljem svoje momčadi: "Moram biti iskren i reći kako sam danas zadovoljan svojom izvedbom, no uvijek može bolje. Sretan sam kada ekipa pobjeđuje. U Zagrebu je ekipa izgubila i ja sam loše igrao, danas je to bilo obratno i moram uživati u ovome trenutku."

Netom nakon susreta u Kielu trener PPD Zagreba Veselin Vujović kazao je: "Jasno da smo mi našu utakmicu pobijedili, to je ona u Zagrebu. Došli smo ovdje odigrati dobro, pokazati koliko vrijedimo. U većem dijelu utakmice smo to i uspjeli. Nedostatak koncentracije, kao i nedostatak igrača na lijevom i srednjem vanjskom te rotaciji koja je neophodna za igru od 60 minuta te drugo isključenje Obranovića na kraju prvog poluvremenu kada smo primorani mijenjati u dijagonali budući da je Kiel nekoliko puta iskoristio to u kontrama i polukontrama, dovelo je do toga da utakmica završi sa sedam razlike."

Imao je stoga Zagrebov strateg razloga kako za zadovoljstvo tako i za nezadovoljstvo: "Ne mogu reći da sam zadovoljan porazom sa sedam razlike, ali nisam ni nezadovoljan kako je ekipa djelovala tijekom utakmice u povijesnoj Areni s mnogo kvalitetnih igrača na suprotnoj strani. Smatram da iz utakmice u utakmicu igramo bolje te da s realnim prilikama ulazimo u nastavak da ostvarimo željeni cilj, a to je plasman u daljnju fazu natjecanja."

Svoje viđenje susreta nakon trenera Vujovića ponudio je Zagrebov desni vanjski Mario Vuglač: "Atmosfera je bila fantastična, čast je i privilegija igrati u ovakvoj dvorani, protiv ovakve ekipe i pred ovakvom publikom. Znali smo da će ovo biti mnogo teža utakmica, da se Kiel digao u formi, ali smo isto tako znali, kao što smo rekli prije utakmice, da se nećemo predati, da ćemo muški ući u utakmicu. Možda smo malo lošije ušli, ali već nakon desetak minuta počeli smo se vraćati i dizati, na kraju smo u jednom trenutku i vodili te je poluvrijeme završilo sa 16:16."

Nastavio je potom i zaključio Vuglač: "Teško je reći što se dogodilo u nastavku, Kiel je iskoristio naše individualne tehničke greške. Znao je to iskoristiti kao iskusna i jedna od najboljih momčadi Europe. Skup je to stvarno savršenih igrača koji kažnjavaju svaku našu pogrešku tako da također smatram da minus sedam nije realno, ali što je tu je. Mi imamo svoju računicu i idemo dalje po pobjede."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Kiel34:27RK Zagreb
Meškov Brest33:33La Rioja
Paris Saint-Germain35:24Metalurg Skoplje
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2014. u 22:06
    može pričati vujo o napadu, ali 34 primljena gola sugerira da obrana nije znala izaći s kielom na kraj
    Obrisan korisnik