Nogomet

Video: Mandžukić napunio mrežu Olympiakosa, Atletico uvjerljivim nastupom potvrdio prolaz

Josip Piršljin • srijeda, 26.11.2014.
Video: Mandžukić napunio mrežu Olympiakosa, Atletico uvjerljivim nastupom potvrdio prolaz
Foto: EPA

Madridski Atletico uvjerljivom je igrom svladao Olympiakos u petom kolu Lige prvaka i time i matematički osigurao osminu finala, a prvo ime dvoboja na Vicente Calderonu bio je Mario Mandžukić koji je zabio tri pogotka. U drugom susretu skupine Juventus se pobjedom u Švedskoj vratio na drugo mjesto.

Atletico Madrid - Olympiakos 4:0

Bila je to sjajna večer za Atletico Madrid, ali posebno za hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića koji se pridružio Agueru i Messiju u postizanju hat-tricka u petom kolu Lige prvaka. Španjolci su s visokih 4:0 porazili Olympiakos i potvrdili prolaz u osminu finala.

Simeone je Mandžukića postavio u napad zajedno s Raul Garcijom i to se pokazalo odličnim potezom. Garcia je zabio početni pogodak za Rojiblancose već u devetoj minuti kada je iskoristio smušenost u grčkoj obrani i nespretnost vratara Jimeneza.

Nakon njega, na scenu je stupio hrvatski napadač. Mandžukić je najprije u 38. minuti dobro ispratio ubačaj Ansaldija i iz neposredne blizine pogodio mrežu za 2:0. S tim se rezultatom otišlo na predah, a bivši igrač zagrebačkog Dinama novi je pogodak postigao u 62. minuti, ovog puta glavom na asistenciju Turana.

Ukupno peti gol ove sezone u Ligi prvaka Mandžukić je zabio tri minute poslije, ponovno je bio precizan glavom, asistent je bio Gabi, a nedugo potom Simeone je izvadio Mandžu iz igre uz ovacije gledatelja na stadionu Vicente Calderon. Iako je moglo još biti pogodaka u mreži ekipe iz Pireja, utakmica je završila rezultatom 4:0.

Malmö - Juventus 0:2

Juventus je u Švedsku doputovao nakon četiri pobjede uz gol-razliku 15:2, te se i protiv Malmöa očekivalo slavlje kako bi Bianconeri došli na drugu poziciju u skupini Lige prvaka i izvukli se iz problema. Allegri je u vrh napada postavio Llorentea i Teveza, dok su iza njih bili Vidal i Pirlo.

Domaća momčad pružila je vrlo dobar otpor talijanskom prvaku, u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, no već početkom drugog dijela Juventus je došao do pogotka. Marchisio je sjajnom dubinskom loptom pronašao Llorentea koji se sjurio prema Olsenu, zaobišao ga i poslao loptu u mrežu za 0:1.

Potvrdu pobjede i povratka na drugo mjesto tablice donio je argentinski napadač Tevez u posljednjim minutama utakmice, a domaći branič Johansson zaradio je crveni karton. U posljednjem kolu skupine Juventus na svojoj Areni dočekuje Atletico Madrid.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Atlético Madrid4:0Olympiakos
Malmö0:2Juventus
1Atlético Madrid 614:3+1113
2Juventus 67:4+310
3Olympiakos 610:13-39
4Malmö 64:15-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2014. u 08:33
    bravo Mandžo, trebalo mu je ovo, zaslužio je
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2014. u 01:17
    Mandzo je kralj!
    Obrisan korisnik
  • narada10827.11.2014. u 00:12
    Đilkoš je trebao pet mjeseci da postane legenda Atletice – igračina ! # first Atletico player in history to score a hattrick in CL
    narada108
  • Obrisan korisnik27.11.2014. u 00:08
    Mandžo 5 tekmi 5 golova.Udri ih Mandžo što su ikad sumnjali u tebe.
    Obrisan korisnik