Nogomet

Milan Badelj sudjelovao u pobjedi Fiorentine, veliki posao odradio i PAOK

Davor Mikulić • četvrtak, 27.11.2014.
Milan Badelj sudjelovao u pobjedi Fiorentine, veliki posao odradio i PAOK
Foto: EPA

Fiorentina je slavila i u drugom dvoboju protiv Guingampa, no ovaj put to je bilo puno teže nego se očekivalo. Tri boda upisao je i PAOK te tako napravio veliki korak prema prolasku skupine jer će o svojoj sudbini odlučivati protiv direktnog konkurenta...

Dinamo Minsk – PAOK 0:2

Veliki posao odradio je PAOK na gostovanju u Bjelorusiji odakle se vraća s punim plijenom. Pobjeda je dobila još veću važnost nakon što je pobjedu upisala i Fiorentina nad Guingampom, izravnim konkurentom grčkog sastava.

Mreže su u prvom dijelu mirovale, a oba pogotka na susretu postignuta su u samoj završnici kada je dvaput pogađao Athanasiadis.

Prvi put domaćeg je vratara savladao u 82. minuti kada je ispred dvojice domaćih braniča stigao na povratnu loptu Pereyre nakon čega nije imao težak posao te pogodio nebranjenu mrežu.

Pobjedu je potvrdio sedam minuta poslije, a ovaj put asistent je bio Kace. Lopta je ponovno došla s desne strane i to nakon što su domaći igrači samo naizgled uspjeli otkloniti prijetnju.

Guingamp – Fiorentina 1:2

Kako je već spomenuto, slavila je i Fiorentina pred kojom je bio dvoboj s Guingampom. Tri pogotka su vidjeli gledatelji, a sva tri postignuta su u prvom dijelu u kojem su gosti ostali s deset igrača na terenu.

Vrlo brzo, nakon samo trinaest minuta, Fiorentina je imala dva pogotka prednosti. Mrežu domaćeg vratara načeo je Marin već u šestoj minuti. Drugi pogodak gostiju postigao je Babacar koji je odlično ispratio Vargasovu loptu s lijeve strane.

Minutu prije odlaska na predah domaćin je dobio priliku s bijele točke, a crveni karton zaradio je Basanta koji je tako samo otežao posao svojim suigračima. Siguran je realizator bio Beauvue.

Očekivano, u nastavku su utakmice veliku dominaciju imali igrači Guingampa, ali niti jedan pokušaj nije završio iza leđa Tatarusanua. Uspjelo je to Diallu u posljednjim trenucima susreta, ali sudac je poništio taj pogodak zbog nedozvoljene pozicije.

U redovima Fiorentine susret je započeo Milan Badelj, a igru je napustio u 70. minuti kada ga je zamijenio Alonso.

Europska liga, skupina K

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Guingamp1:2Fiorentina
Dinamo Minsk0:2PAOK
1Fiorentina 510:2+813
2PAOK 59:5+47
3Guingamp 55:507
4Dinamo Minsk 51:13-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!