Nogomet

Tudor: "Nema opravdanja, neki igrači izgledali su kao da su pali s Marsa"

Branimir Korać • nedjelja, 30.11.2014.
Tudor: "Nema opravdanja, neki igrači izgledali su kao da su pali s Marsa"
Foto: FaH

Zagreb je zasluženo stigao do pobjede pred praznim tribinama na Poljudu nadigravši Hajduka. Nakon susreta nije bilo dvojbe na obje strane, treneri su bili jednoglasni da je Zagreb zaslužio pobjedu...

Igor Tudor smatra kako prvenstveno vezna linija nije pružila ono što je trebala i tu je bio problem. Izostao je onaj trkački dio i Zagreb je to iskoristio.

"Igrali smo bolje u sustavu 3-5-2 nego u 4-3-3, to je činjenica. Poremetile su nas ozljede Mezge na zagrijavanju i Maglice za vrijeme utakmice plus što smo u veznom redu imali problema zbog pada trke kod Vlašića i Sušića, niti Anđelković nije imao svoj dan, Gotal također i kada se sve to zbroji, previše igrača za ovako dobrog Zagreba."

Trener Splićana vrlo je nezadovoljan učinkom igrača koji su ušli s klupe.

"Izbor je skučen, imam na dispoziciji igrače koji imaju određene karakteristike i nisu svestrani igrači. Ove zamjene koje su ušle - katastrofalne. Žao mi je to reći jer svi imaju svoje prilike, međutim očekujem od igrača kada uđu da se to osjeti na igri, a ne da izgledaju kao da su pali s Marsa. Kao da ih je netko bacio pa su se slučajno tu našli. Zagreb ima stvarno dobre igrače i ne želim omalovažavati njihovu momčad i pobjedu."

"Normalno da sam razočaran, očito je da igranje bez publike utječe više nego što sam mislio."

Kao jedan od razloga zašto je Zagreb izgledao bolje, naveo je i činjenicu da su Pjesnici bili motiviraniji što je njemu neshvatljivo.

"Ako napravimo jednu paralelu pa pogledamo momčad koja je bila na kraju na terenu Gotal, Bencun, Maloku, Bradarić, Anđelković pa ih usporedimo sa Stepčićem, Krovinovićem, Bobanom, mislim da tu ne postoji velika razlika u kvaliteti. To je ono što boli, ali ja to moram reći, to je velika činjenica i velika istina. Koliko god mi mislili da je to Hajduk i neki igrači misle da su igrači jer su u Hajduku. Onda dođe ovaj iz Zagreba i on želi igrati u Hajduku, a njegov motiv je veći. To je nedopustivo."

"Sve ovo što ja nabrajam, nema opravdanja. Ni za mene ni za igrače. Na današnji dan to se ne smije dogodit."

Prema riječima Tudora, u budućnosti se može očekivati rastrčaniji i agresivniji Hajduk s igračima koji odgovaraju tom profilu.

"Bolje je igrati s nekvalitetnijim igračima, ali koji mogu više trčati. U Hajduku je mala razlika između zadnjeg i prvog, možda deset posto. Ali ovaj nekvalitetniji će možda teže dati gol, ali ćeš imati sigurnost. Zato mi je bolje igrati s Kouassijem za kojeg znam da će preorati teren nego igrati s dvije špice koje će ti dati ukupno osam golova. Pošaljem ponekad igrače da odigraju za B momčad tamo u Trećoj ligi. I znate koji je onda problem? Ne rade ni tamo razliku. Odigraju dvije tri utakmice za B momčad, pa mi ovdje uđe s klupe i izgleda kao da pao s Marsa."

Željko Kopić kraće se zadržao, fokus je bio na Hajduku i Tudoru, a desna ruka Dražena Medića poručila je:

"Pokazali smo kvalitetu, klasu i moć, sve što radimo, ovdje smo i sproveli na travnjaku. Do početka drugog dijela utakmica je bila ravnopravna, a onda je bila jednosmjerna. Bili smo puno kvalitetniji, Hajduk ima pravo prosvjedovati, ali mora i nešto pokazati na terenu."

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir30.11.2014. u 11:58
    Kopić je izuzetno kvalitetan i talentiran trener. Naravno da on stoji iza ovog organiziranog i momčadski kvalitetnog NK Zagreba. Medić je tu samo klaun i motivator. Kopić je pokazao svoj talenat, još pred par godina. Tada je u zimi preuzeo posljednje Lučko i u odličnoj seriji zamalo spasio... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik30.11.2014. u 11:15
    Mamić iz Zagreba-pičkica od trenera. Da je protiv Astre bio pomićni isti kao i u Splitu još bi nada tinjala jer bi taj svirao zaledje. Joj što volim OPELE i ovako visoko pismene komentatore i poznavatelje pisanog engleskog.
    Obrisan korisnik
  • litleben30.11.2014. u 10:26
    kazniti Zagreb oduzimanjem bodova jer oduzima bodove Velikom Hajduku i to još u Splitu.
    litleben
  • Obrisan korisnik30.11.2014. u 06:35
    Tudor je s Venere.. pičkica od trenera
    Obrisan korisnik
  • DC30.11.2014. u 06:30
    E moj Tudore, ne znam bas ko je pa s Marsa.
    DC