Rukomet

Onesta na pripreme za Svjetsko prvenstvo pozvao provjerene snage

Mihaela Bradovski • subota, 06.12.2014.
Onesta na pripreme za Svjetsko prvenstvo pozvao provjerene snage
Foto: Dragan Kovač

Izbornik francuske rukometne reprezentacije Claude Onesta objavio je popis igrača na koje računa u pripremnom ciklusu za Svjetsko prvenstvo u Kataru u siječnju iduće godine...

Na Onestinom popisu nema iznenađenja, i nadolazeće Svjetsko prvenstvo, ne bude li ozljeda u pripremnom razdoblju, trebala bi na leđima iznijeti dobro znana imena.

Francuski izbornik tako se ne odriče svojih najstarijih pojedinaca, u čijoj se skupini nalazi i vratar Thierry Omeyer koji trenutno brani u vrhunskoj formi.

Popis koji je Onesta izdiktirao ovoga petka sadrži 20 imena te tri dodatna igrača koja će nazočiti prozivci i prvom sastanku koji je na rasporedu 26. prosinca.

Prvi dio priprema Francuska će odraditi u Capbretonu od 26. do 30. prosinca dok druga faza započinje 2. siječnja u Pornicu gdje će se Onesta i njegovi izabranici zadržati do 8. siječnja.

9. i 10. siječnja francuski će rukometaši nastupiti na međunarodnom turniru u Nantesu na kojem će njihove snage testirati Argentina, Makedonija i Alžir.

Generalna proba zakazana je za 12. siječnja, dva dana prije polaska u Dohu.

Francuski popis za pripreme za SP 2015:
Popis 20: Thierry Omeyer (PSG), Cyril Dumoulin (Fenix Toulouse), Vincent Gerard (Dunkerque), Michael Guigou (Montpellier), Samuel Honrubia (PSG), Kentin Mahe (HSV), William Accambray (PSG), Timothey N’Guessan (Chambery), Mathieu Grebille (Montpellier), Daniel Narcisse (PSG), Nikola Karabatić (Barcelona), Jerome Fernandez (Fenix Toulouse), Kevynn Nyokas (Frisch Auf Goppingen), Xavier Barachet (PSG), Valention Porte (Fenix Toulouse), Guillaume Joli (Wetzlar), Luc Abalo (PSG), Cedric Sorhaindo (Barcelona), Luka Karabatić (Pays d’Aix), Igor Anić (Nantes)
Dodatni igrači: Wesley Pardin (Fenix Toulouse), Hugo Descat (Creteil), Benjamin Afgour (Dunkerque)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kroftek07.12.2014. u 21:44
    francuska smjena generacija izgleda još uvijek traje, i traje, i traje...
    kroftek
  • Obrisan korisnik07.12.2014. u 00:42
    kak oni nikad nemaju smjenu generacija?omejer i fernandez igraju valjda već 20 godina...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2014. u 19:54
    opet su jaki do bola pogotovo jer neunistivi Omeyer brani odlicno i ove sezone..
    Obrisan korisnik