Nogomet

Derbi začelja bez kalkulacija: Osijek potaknut lijepim zbivanjima oko kluba na čvrsti i optimistični Slaven

Mario Katušić • nedjelja, 07.12.2014.
Derbi začelja bez kalkulacija: Osijek potaknut lijepim zbivanjima oko kluba na čvrsti i optimistični Slaven
Foto: Kristijan Komarica

Osijek i Slaven Belupo odigrat će pretposljednji susret 18. kola hrvatskog nogometnog prvenstva, a obje momčadi se nadaju potpunom plijenu iz tog susreta. Ulog je velik, pobjednik će sigurno zauzeti sedmo mjesto prvenstvene ljestvice na polovici prvenstva te pobjeći na relativno sigurnu udaljenost od posljednjeg mjesta.

Derbi začelja 18. kola prve hrvatske nogometne lige u Gradskom vrtu će odigrati nogometaši Osijeka i Slaven Belupa. Važan je to susret za obje momčadi. Osijek ima priliku prvu polovicu prvenstva završiti na sedmom mjestu ljestvice, dok bi Slaven Belupo bodom, a posebno pobjedom, još više pobjegao samom dnu.

Osijek nije toliko uvjerljiv domaćin protiv Slavena, kao što je loš gost u Koprivnici, no posljednje dvije utakmice, također pod sličnim imperativom pobjede, bijelo-plavi su slavili. Prošlu jesen bilo je 2:1, dok je na proljeće bilo 4:1. Upravo to je dodatni motiv za domaćine, koji se neće zadovoljiti s bodom, nego je imperativ osvojiti sva tri.

„Svi znamo što je pred nama, a to je imperativ pobjede. U ovakvim utakmicama bodovi vrijede dvostruko jer igramo protiv izravnog konkurenta, imamo ih priliku prestići na ljestvici i to ne smijemo propustiti. U posljednje vrijeme se puno lijepih stvari događa oko kluba i to će dečkima sigurno biti dodatna motivacija“, najavio je trener Osijeka Tomislav Rukavina. A u klubu ovih dana teku uistinu neke sretne vode. Pokrenuta je nova web-stranica, a jučer je održano i druženje s navijačima u dvorani Jug 2.

S druge strane, Slaven Belupo dolazi u dobroj formi s vrlo pozitivnim rezultatima iza sebe. Njihov trener Ante Čačić je svjestan kvalitete Osijeka, no isto tako vjeruje i u svoju momčad: „Velika bi stvar bila da ostanemo neporaženi u Osijeku. Time bi smo se dodatno odvojili od samog dna. Mislim kako je pritisak na njima, a mi ćemo to pokušati pretvoriti u našu korist.“

Čačić je podigao momčad iz Koprivnice i to posebno u obrambenom dijelu. „Posebno sam sretan zbog činjenice da tri susreta nismo primili pogodak. Štoviše, naši vratari nisu imali ni previše posla i to je element na kojem gradim naš optimizam. No, protiv Osijeka ne idemo po bod. Bili bismo zadovoljni, jer bi zadovoljio naše ambicije, no ja želim pobjedu“, najavio je.

Rukavina ipak vjeruje kao je kvaliteta na strani njegove momčadi, kao i stoper Osijeka Jurica Pranjić, koji je prošlu sezonu proveo u Koprivnici. On je rekao: „Uvjeren sam kako smo kvalitetniji od Slaven Belupa i to planiramo dokazati.“. Rukavina je još dodao nešto o stanju u momčadi: „Nema nam Borne Barišića, Kurtovića i Ugarkovića, a kako stvari stoje, nećemo ih imati niti za posljednje kolo. No vraća nam se Mišić, a i Mile Škorić je popravio razinu forme. Nekih promjena će sigurno biti.“

Susret u Gradskom vrtu starta u 15 sati, a sudi ga Mario Strahonja.

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2014. u 10:51
    Pozdrav Sportnet, imate malu greškicu, gore ste stavili statistiku Lokomotiva-Split
    Obrisan korisnik