Nogomet

Video: Schalke uspio svladati Maribor u gostima i iskoristio Sportingov poraz za plasman u drugi krug

Niko Rukavina • srijeda, 10.12.2014.
Video: Schalke uspio svladati Maribor u gostima i iskoristio Sportingov poraz za plasman u drugi krug
Foto: EPA

Iz skupine G u drugi krug prolaze Chelsea i Schalke. Sportingu je za prolaz igrao bod u Londonu ili poraz/remi Schalkea kod Maribora. Međutim, Portugalci su kod Chelsea izgubili s 3:1, a Maribor nije uspio izdržati pritisak Schalkea.

Chelsea - Sporting 3:1

Nogometaši Chelsea s 3:1 su svladali Sporting kojemu je trebao barem bod za plasman u osminu finala. Londončani su od samog početka bili bolja momčad te su na kraju mogli slaviti i uvjerljivije, a s nova tri gola postali su momčad s najviše postignutih u grupnoj fazi.

Iako je Mourinho na teren poslao formaciju bez nekolicine standardnih igrača (Courtois, Hazard, Willian, Terry), koji nisu bili ni na klupi, Bluesi su od prve minute uspostavili apsolutnu dominaciju. U 7. minuti Esgaio je srušio Filipe Luisa u kaznenom prostoru i sudac je dosudio jedanaesterac za Chelsea kojeg je sigurno realizirao Fabregas.

Gosti se nakon pogotka nisu ni snašli, a već je bilo 2:0 za Chelsea. Schürrle je snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 16. udvostručio vodstvo domaćina. Najveće šanse Sporting je imao u 37. kada je Diego Capel pucao glavom iz dobre pozicije, a blokirani udarac se odbio do Slimanija koji ne uspijeva zabiti iz izgledne situacije.

Nakon što je Schürrle početkom nastavka propustio izglednu prigodu, uslijedila je kazna. Sporting je smanjio i vratio se u igru. Silva je odbijenu loptu prihvatio na nekih 13 metara i zabio u kut Čechova gola. Chelsea je brzo opet poveo s dva razlike, u 56. preko Mikela koji je Cahillov udarac s glavom skrenuo u praznu mrežu.

Do kraja utakmice Sporting je jalovo pokušavao doći do pogotka, no Chelsea je kontrolirao igru i nije gostima ostavljao puno prostora.

Maribor - Schalke 04 0:1

Schalke je minimalno svladao Maribor u Ljudskom vrtu te se kvalificirao u osminu finala. Nakon prilično izjednačenog prvog dijela, u nastavku su Nijemci preuzeli inicijativi i pogotkom "jockera" Mayera došli do vrijedne pobjede.

U početnim minutama pokušaje s obje strane imali su Barnetta i Ibraimi. Napadač Maribora, Tavares u 23. se našao u odličnoj prigodi, glavom je pucao iz blizine nakon odbijanca, no udarac mu je bio blokiran.

Do kraja poluvremena obje ekipe pokušavale su iznenaditi golmane udarcima iz daljine. Iako nije bilo izrazitih šansi, igralo se vrlo otvoreno uz mnogo trke.

U nastavak je Schalke krenuo po pogodak koji bi im donio nastup u osmini finala, budući da je Chelsea u tim trenucima dominirao nad Sportingom. Nijemci su u stisnuli Mariborčane u svoj kazneni prostor. Nakon što je Barnetta u 56. uzdrmao stativu Handanovićevog gola, Di Matteo ga je zamijenio za Mayera.

Upravo je Mayer, pet minuta kasnije, donio Schalkeu dugo očekivani pogodak. Handanović je odbio jedan centaršut točno na nogu Mayera koji zabija za vodstvo svoje momčadi. Iskusniji i igrački kvalitetniji gosti do kraja utakmice su bez problema zadržali prednost i plasirali su se u osminu finala.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Chelsea3:1Sporting
Maribor0:1Schalke 04
1Chelsea 617:3+1414
2Schalke 04 69:14-58
3Sporting 612:1207
4Maribor 64:13-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))11.12.2014. u 15:19
    @ elao, slazem se sa prvim djelom tvog posta ali protiv Newcastle-a su isto tako igrali i bili puno bolji. Jedina razlika je sto je Newcastle iz 3 udarca na gol zabio 2 i to iz jako dobrih kontri. Po meni Chelsea nisu imali srece tu utakmicu, 7 udaraca na gol i jos oko 15-ak pored.
    :))
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 23:13
    chelsea je pobjedio jer igra kao tim.svi trče naprijed kao i svi iza,jedan za drugoga.da tako mogu igrati svaku tekmu bili bi sila,što nije bil slučaj protiv newcastela
    Obrisan korisnik