Nogomet

Video: Nasrijev projektil otvorio vrata prolaza Manchester Cityju, Roma u Europskoj ligi

Branimir Korać • srijeda, 10.12.2014.
Video: Nasrijev projektil otvorio vrata prolaza Manchester Cityju, Roma u Europskoj ligi
Foto: EPA

Skupina s najviše mogućih kombinacija bila je skupina E. Bayern je bio sigurno prvi, no o ostalim pozicijama odlučivala su oba susreta u skupini, a kombinacija je bilo podosta. Na kraju je Manchester City osigurao drugo mjesto dok je Roma završila treća...

Bayern - CSKA 3:0

Bayern je već ranije osigurao prvo mjesto u skupini i njemu je ovo bilo odrađivanje posla. Međutim, s druge strane,. CSKA je tražio čudo i prolazak u osminu finala Lige prvaka ili u najgoru ruku barem prolazak u Europsku ligu.

Što svojevoljno, a što prisilno Pep Guardiola izmiješao je momčad, od prve minute krenuli su mladi Gianluca Gaudino i Pierre Hojbjerg. Na klupi je ostao i Lewandowski što je pružilo Guardioli mogućnost igranja bez klasične špice s Riberyjem na poziciji tzv. lažne devetke.

I upravo Ribery igrao je veliku ulogu u vodećem pogotku. U 18. minuti Bebras Natcho srušio je Francuza u 16 metara, a Thomas Müller rutinski je izveo kazneni udarac za vodstvo Bayerna.

Priliku za povratak u utakmicu CSKA je imao u 23. minuti kada je Seydou Doumbia krenuo prema Manuelu Neueru, međutim sjajni Nijemac dobro je blokirao njegov pokušaj.

U drugom poluvremenu Bayern je bio puno opasniji, ušli su u igru i Lewandowski i Robben, a nakon propuštenog niza prilika, pogoci su stigli u samoj završnici.

U 84. minuti Bastian Schweinsteiger ubacio je za Sebastiana Rodea koji iz blizine nije imao težak zadatak poslati loptu u mrežu.

Prije toga Lewandowski je pogodio gredu, a na ulasku u sudačku nadoknadu Akinfejev je i treći puta kapitulirao. Nakon kombinacije Lewandowskog i Robbena, loptu je u mrežu poslao Mario Götze i u konačnici eliminirao CSKA iz Europe.

Roma - Manchester City 0:2

Dvoboj na sve ili ništa igrao se u Rimu gdje je Roma ugostila Manchester City i tražila pobjedu za osiguravanje drugog mjesta. Puno je kombinacija bilo u igri i s remijima i s utakmicom u Münchenu, a oba trenera najavila su da se ne smiju zamarati s takvim stvarima i da moraju ići na pobjedu.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i vrlo rano stvorio dvije prijetnje prema Joeu Hartu i već u petoj minuti engleski vratar spašavao je mrežu nakon dobrog pokušaja Holebasa.

Bila je to najava otvorenog prvog poluvremena s obje strane, s puno prilika, međutim i bez pogodaka. Nijedna momčad nije se zatvorila, tražili su i domaćini i gosti pogodak, no nedostajalo je preciznosti u završnici.

Rimljanima je i remi bez pogodaka donosio prolaz, međutim bez obzira na to tražili su gol i imali nekoliko prilika za to na otvaranju drugog dijela.

Nakon što nisu do njega došli, nakon točno sat vremena igre krasnim pogotkom Samira Nasrija Manchester City je poveo. Nasri je povukao loptu i zatim s 18 metara fantastično opalio i lopta je od vratnice otišla u mrežu.

Kako je susret odmicao, nervoza i pogreške u redovima Rome bili su sve češći i City je bio sve bliže prolazu. U 87. minuti priči je došao kraj. Roma je krenula prema naprijed i tražila poravnanje koje bi joj dalo zalet za veliki pritisak u završnici, ostala je s malo igrača u obrani i to su iskoristili Nasri i Zabaleta koji je zabio za 2:0.

Iako su ne tako davno bili u vrlo teškoj situaciji, Englezi su svladali u Manchesteru Bayern, a zatim u Rimu Romu i na kraju s tim pobjedama ipak zaslužili prolaz.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Bayern3:0CSKA Moskva
Roma0:2Manchester City
1Bayern 616:4+1215
2Manchester City 69:8+18
3Roma 68:14-65
4CSKA Moskva 66:13-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 23:53
    Katastrofa! City prošao dalje. Sad se tek vidi koliko je bio skup onaj primljeni gol Rome protiv CSKA u sudačkoj nadoknadi i Bayernovo neozbiljno poigravanje kod Citya.
    Obrisan korisnik
  • narada10810.12.2014. u 23:49
    cinjenica da je Bayernov poraz vratio City u igru bi mogao imati kojekakve posljedice, jer Gradani su takva ekipa koja kad poleti moze svasta napraviti. Ma da Roma nije zasluzila prolaz tako i tako.
    narada108
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 23:14
    bez silve,tourea,aguera....svaka čast city. golčina nasrija
    Obrisan korisnik