Nogomet

Bilić i dalje vodeći, Bešiktaš slavio u šestoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici

Niko Rukavina • nedjelja, 21.12.2014.
Bilić i dalje vodeći, Bešiktaš slavio u šestoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici
Foto: EPA

Nogometaši Bešiktaša na domaćem terenu svladali su Akhisar Belediye s 3:1 te su zadržali prvo mjesto na ljestvici. U sljedećem kolu Bilićevi izabranici tražit će pobjedu kod Konyaspora kako bi 2014. završili na čelu Super lige.

Bešiktaš je u 14. kolu turske Super lige s 3:1 svladao goste iz Akhisara te je tom pobjedom Bilićeva momčad zadržala vodeću poziciju. Iako je na kraju Bešiktaš slavio lagodnim rezultatom, utakmica je bila vrlo izjednačena.

Bilićevoj ekipi ovo je šesta uzastopna prvenstvena pobjeda, dok se gosti iz Akhisara nakon odličnog uvoda u sezonu i dalje nalaze u crnoj seriji. Ne znaju za pobjedu već osam kola, u kojima su zabilježili četiri remija i isto toliko poraza. Akhisar Belediye se nalazi na 10. mjestu sa 17 bodova.

Bešiktašu je vodstvo donio Cenk Tosun u 24., a Urugvajac Jose Sosa je udvostručio prednost u 68. Gosti su sedam minuta kasnije došli do zasluženog pogotka preko Kise, a konačnih 3.1 postavio je Gohan Tore u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Iako je Bešiktaš u četvrtak ispao iz Turskog kupa, porazom od Rizespora, u Super ligi im ide odlično te trenutno imaju 32 boda, bod više od drugoplasiranog Galatasaraya i trećeg Fenerbahčea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.12.2014. u 08:01
    papak
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.12.2014. u 20:43
    Koliko ja znam nisu ispali iz kupa jer je turski kup trenutno u fazi igre po skupinama. Imaju pobjedu i poraz, četiri momčadi i dvije prvoplasirane idu u 1/16 finala
    Obrisan korisnik
  • PosedarskiVitez21.12.2014. u 20:40
    Majstor
    PosedarskiVitez