Košarka

Odlični Tomić nije spasio Barcelonu od poraza na gostovanju u Tel Avivu

Hrvoje Ožanić • petak, 16.01.2015.
Odlični Tomić nije spasio Barcelonu od poraza na gostovanju u Tel Avivu
Foto: EPA

U trećem kolu Top 16 Eurolige snage je odmjerilo šest ekipa, a isto toliko Hrvata bilo je u zapisniku triju utakmica. Najraspoloženiji Hrvat bio je Ante Tomić koji je bio i najbolji pojedinac cjelokupne večeri...

Anadolu Efes – CSKA Moskva 69:78

Gledatelji u areni Abdi Ipekci nakon ovog dvoboja nisu imali razloga za veselje pošto je domaći Anadolu Efes poražen od strane Moskovljana. Prva četvrtina ulila je lažnu nadu u redove domaćina pošto je s istekom desete minute na semaforu stajao rezultat 18:11, ali favoriti iz ruske prijestolnice konsolidiraju svoje redove te na poluvrijeme odlaze s dva koša prednosti.

U trećoj dionici puleni Dušana Ivkovića nastavljaju pružati izvrstan otpor gostima te u zadnju četvrtinu ulaze s tri poena deficita. Momčad hrvatskog bisera Darija Šarića nije imala snage za preokret pa momčad predvođena Nandom de Colom sigurno utakmicu privodi kraju.

Francuz s NBA iskustvom bio je najbolji pojedinac na terenu odigravši all round partiju pri čemu je uknjižio 22 poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte. Sekundirao mu je Aaron Jackson koji je postigao 21 koš. Domaćine je predvodio Perperoglou sa 17 poena i sedam skokova. Dario Šarić skupio je 14 ubačaja i tri blokade, Milko Bjelica notirao je tucet poena, a naturalizirani Hrvat Dontaye Draper prikupio je deset poena.

Maccabi Tel Aviv – Barcelona 70:68

Uzbudljivu utakmicu priuštili su nam branitelj naslova prvaka Eurolige te jedan od pretendenata za konačnu pobjedu na Final Fouru trenutne sezone koji će se u petom mjesecu održati u Madridu. Katalonci zabijaju prvi koš na utakmici, ali nekoliko napada kasnije domaćini prelaze u vodstvo koje je u daljnjem tijeku četvrtine Barcelona anulirala te vratila prednost na dva poena (8:10), ali Izraelci ipak osvajaju prvu dionicu susreta rezultatom 15:13.

Vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo 11 poena poništeno je početkom zadnje četvrtine kada gosti dolaze na koš prednosti, no Maccabi ponovno vraća vodstvo u svoje ruke te dolazi do tijesne konačne pobjede.

Najefikasniji kod Maccabija bio je Jeremy Pargo s 20 poena i sedam asistencija. Devin Smith upisao je 15 poena dok su deset poena zabili Brian Randle koji je pridodao i osam skokova te gorostas Schortsanitis kojemu je jedan skok falio za ostvarivanje double-double učinka.

Ali, double-double učinak nije izmaknuo Anti Tomiću koji je u fenomenalnu partiju ugradio 21 poen te deset skokova. Prvi hrvatski centar jedini je bio dvoznamenkasti u gostujućim redovima, no također valja napomenuti solidnu partiju mladog Marija Hezonje koji je isporučio sedam poena, tri skoka i dvije blokade.

Alba Berlin – Real Madrid 61:79

Momčad iz glavnog grada Njemačke za koju nastupaju Hrvati Leon Radošević i Marko Banić nije uspjela prirediti iznenađenje i nanijeti poraz favoritima iz Madrida. Do poluvremena su domaćini uspjeli držati solidan otpor, no u drugom dijelu utakmice momčad Pabla Lasa očekivano povisuje tempo igre, shodno tome i prednost te utakmicu završava s velikih 18 poena viška.

Kod pobjednika se istaknuo Sergio Llull s 13 poena i četiri asistencije te Sergio Rodriguez koji je pridodao 12 poena. U redovima poraženih Alex Renfroe ostvario je 13 poena, četiri skoka te tri asistencije. Radošević i Banić su uknjižili po šest poena.

Top 16, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Maccabi Tel Aviv70:68Barcelona
Alba Berlin61:79Real Madrid
Crvena zvezda65:74Galatasaray
Panathinaikos77:58Žalgiris
1Real Madrid 103+176
2Barcelona 103+64
3Maccabi Tel Aviv 85-10
4Panathinaikos 76+27
5Alba Berlin 76-46
6Žalgiris 58-55
7Crvena zvezda 310-35
8Galatasaray 211-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2015. u 16:20
    beavertits-a pod hitno umesto Ivkovica. :) I za selektora Hrvatske, a s obzirom na konkurenciju glat prolazi :) Itudis celu zadnju cetvrtinu igra sa Dekoloom, Teodosicem, Dzeksonom, Fridzonom i Voroncevicem. Bez Kauna. Svi pripaljuju kao ludi i probijaju do kraja, asistiraju itd... Odogovorio bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.01.2015. u 11:58
    šta ćemo s opisom "notirao tucet poena" :DD
    Obrisan korisnik