Rukomet

Brazil pružio odličan otpor Španjolskoj, Slovenija i Katar uvjerljivi

Iz Dohe:Jelena Bagarić • subota, 17.01.2015.
Brazil pružio odličan otpor Španjolskoj, Slovenija i Katar uvjerljivi
Foto: EPA

Utakmice drugog kola skupine A otvorili su Španjolska protiv Brazila u dvorani Duhail, dok su u isto vrijeme svoj susret u Lusailu igrali Bjelorusija i Slovenija. Aktualni svjetski prvaci nisu imali nikakvih problema protiv Brazila, dok su Slovenci uspjeli odnijeti pobjedu protiv borbene Bjelorusije. U posljednjoj utakmici skupine domaćin Katar svladao je Čile.

Brazil – Španjolska 27:29 (14:15)

Nije sve lako išlo za Španjolsku u utakmici protiv Brazila. Nakon početne izjednačenosti uspjeli su se odvojiti sredinom poluvremena na šest pogodaka razlike. Borbeni i euforični Brazil malo po malo anulirao je tu razliku i došao na samo pogodak zaostatka. Imali s dva puta priliku izjednačiti, no Španjolci su se obranili pa je završilo njihovom minimalnom prednošću na poluvremenu.

Brazilci u nastavku koriste opuštenost Španjolske i u 37. minuti dolaze do svoje prve prednosti što je primoralo Manola Cadenas da pozove time-out, no nije bilo realno očekivati da će južnoamerička ekipa moći do kraja držati visok tempo pa se Španjolska ponovo odvojila i mirno privela utakmicu kraju. Najbolji u redovima Hispanosa bili su Joan Canellas s devet pogodaka i Valero Rivera koji je dodao sedam. Brazilce su sa po pet pogodaka predvodili Felipe Ribero i Guilherme de Toledo.

Bjelorusija – Slovenija 29:34 (8:17)

Nakon uvjerljive pobjede protiv Čilea, rukometaši Slovenije upisali su još jednu važnu pobjedu. Do 12. minute Bjelorusi su se koliko toliko držali u egalu, no onda je Slovenija počela postepeno podizat svoju prednost koja je do poluvremena narasla na velikih devet pogodaka. Odlično je branio Gorazd Škof koji je skupio deset obrana u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme donijelo je jednako dobru igru Slovenije koja nije dopuštala Bjelorusiji da im se približi. Posebno dobro raspoložen bio je Dragan Gajić koji je bo nepogrješiv. Do kraja utakmice Bjelorusi su uspjeli smanjiti svoj zaostatak, ali to je samo bila utjeha jer su Slovenci odigrali odličnu utakmicu. Gajić je do kraja susreta na svoj konto upisao 15 pogodaka, dok je Škof obranio 17 udaraca. Kod Bjelorusije su se istaknuli Dzianis Rutenka sa šest pogodaka i Maxim Babičev koji je dodao pet.

Čile – Katar 20:27 (9:15)

Na oduševljenje navijača, rukometaši domaćina Katara ostvarili su svoju drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. U susretu drugog kola svladali su Čile koji je u prvih desetak minuta pružao dobar otpor, no više od toga nije mogao. Katar se razigrao i s prednošću od šest pogodaka otišao na odmor.

U nastavku utakmice Čile je sve više igrački padao, a Katarani su to bez problema kažnjavali. Prednost je iz minute u minutu samo rasla, a u 40. minuti iznosila je velikih plus deset. Uspjeli su ponešto smanjiti svoj zaostatak Čileanci, no pobjeda Katara niti u jednom trenutku nije došla u pitanje. Najbolji igrač Katara bio je Žarko Marković s 11 postignutih pogodaka, dok su se kod Čilea istakli Marco Oneto i Rodrigo Salinas s četiri pogotka.

SP 2015, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bjelorusija29:34Slovenija
Brazil27:29Španjolska
Čile20:27Katar
1Španjolska 5162:127+3510
2Katar 5137:122+158
3Slovenija 5160:145+156
4Brazil 5146:143+34
5Bjelorusija 5147:155-82
6Čile 5104:164-600

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!