Rukomet

Njemačka osigurala prolaz i napravila veliki korak prema prvom mjestu u skupini, Ruse skupo koštala kriza u prvom dijelu

Branimir Korać, Martina Oštrić • četvrtak, 22.01.2015.
Njemačka osigurala prolaz i napravila veliki korak prema prvom mjestu u skupini, Ruse skupo koštala kriza u prvom dijelu
Foto: EPA

Pobjedom protiv Argentine 28:23, Njemačka je napravila veliki korak prema prvom mjestu u skupini nakon grupne faze. Nijemce još čeka dvoboj s najslabijom reprezentacijom skupine koji bi trebao biti formalnost. Poljaci se protiv Saudijske Arabije nisu uspjeli ni oznojiti, a utakmica je završila s velikom prednosti od 19 pogodaka, dok su Danci i Rusi odigrali zanimljivu utakmicu koja je na kraju Rusija opet ostala praznih ruku...

Njemačka - Argentina 28:23 (13:14)

U vrlo neizvjesnoj skupini D Njemačka je upisala treću pobjedu i ukoliko ostvari ono što se od nje i očekuje, pobjedu protiv Saudijske Arabije u posljednjem kolu, kao prvoplasirana će izaći iz skupine. Argentina je pružila dobar otpor u određenom dijelu susreta, međutim nije bila dovoljno konstantna da bi uspjela iznenaditi Njemačku i svladati je.

Presudilo je zadnjih deset minuta tijekom kojih je Christian Lichtlein zaključao svoja vrata, Argentinci nisu mogli obraniti praktički nijedan napad i tu je pala odluka iako je do tada bilo sve otvoreno i Argentina pošteno mučila Njemačku.

Iako su Nijemci praktički od početka susreta bili u vodstvu, u završnici prvog poluvremena Argentina je povezala tri uspješna napada dok je s druge strane Njemačka ušla u krizu i Argentinci su stigli do prednosti 14:12 koju je Steffen Weinhold smanjio na 14:13 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu slična slika. Vratila je Njemačka brzo prednost na svoju stranu, no Sebastian Simonet i Federico Fernandez napravili su preokret za 19:18 da bi tada na scenu stupio sjajni Patrick Grötzki koji postiže tri pogotka u seriji 4:0 i Njemačka se ponovno odvaja.

Posljednji put Argentina hvata priključak smanjenjem na 22:21, imala je i dva napada za poravnanje, ali Lichtlein brani kontru Pizarru, a zatim i Fernandez promašuje s krila da bi nakon isključenja Portele Njemačka prelomila utakmicu.

Gensheimer, Weinhold i Grötzki po prvi puta u susretu Njemačkoj donose četiri gola prednosti i Argentina se više nije mogla vratiti.

Uz Lichtleina koji je ubilježio 15 obrana, istaknuli su se sa sedam golova Grötzki te s po pet i stopostotnim učinkom Patrick Wiencek i Martin Strobel. Kod Argentine šest pogodaka postigao je Fernandez, a po pet Pizarro i Vieyra. Tragičar je bio najbolji argentinski rukometaš Diego Simonet koji je ispucao čak 12 lopti za jedan pogodak.

Poljska - Saudijska Arabija 32:13 (17:6)

Nakon teške pobjede protiv Rusa, reprezentacija Poljske odradila je laganu utakmicu protiv Saudijske Arabije. Slabašni Arabijci držali su se u utakmici tek prvih desetak minuta nakon čega su Bielecki i društvo ozbiljnije zaigrali protiv nejakog protivnika.

Poljaci su napravili razliku od tri pogotka koja je u posljednjih deset minuta prvog poluvremena samo rasla. Saudijci su tek šest puta našli put do Szmalove mreže tokom prvih 30 minuta.

Poljaci su nastavili istim tempom i u drugom djelu. Protivnici iz Saudijske Arabije povremeno su uspijevali izigrati poljsku obranu te postići pogodak, no Poljaci se nisu opuštali. Na kraju velikih 19 pogodaka prednosti za Poljake koji upisuju nove bodove.

Rusija - Danska 28:31 (8:16)

Rusi su nakon tijesnog poraza od Poljske dočekali Dance, koji nakon dva remija traže prvu pobjedu protiv jake reprezentacije. Danci i Rusi očekivano su izjednačeno započeli utakmicu. Gol za golom igralo se sve do posljednje trećine prvog dijela, kada Rusija ulazi u krizu, te ne postiže niti jedan pogodak u nešto više od deset minuta, što će ih do kraja utakmice skupo koštati. Danci su ruske probleme itekako dobro iskoristili, te se na poluvrijeme otišlo s osam pogodaka viška na danskoj strani.

Rusija se, međutim, u drugom poluvremenu, nije predavala. Polako ali sigurno danska se prednost topila. Šiškarov i Dibirov pogađali su za svoju momčad te smanjili prednost protivnika na pola. Ipak, što zahvaljujući brzopletosti u napadu, a što obranama danskog golmana, Rusi nisu uspjeli doći do željenog izjednačenja. Danci su upisali nove bodove pred utakmicu s Poljacima, dok Rusi očekuju Argentinu.

SP 2015, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Njemačka28:23Argentina
Poljska32:13Saudijska Arabija
Rusija28:31Danska
1Njemačka 5150:124+269
2Danska 5154:127+278
3Poljska 5135:121+146
4Argentina 5132:123+95
5Rusija 5133:131+22
6Saudijska Arabija 587:165-780

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA23.01.2015. u 16:37
    rusi u rukometu kao mi u košarci...mentalitet je razlika između dobrih reprezentacija i onih vrhunskih
    serieA
  • Obrisan korisnik23.01.2015. u 09:17
    Rusima očito psiha nije jača strana, jer većinu utakmice protiv svih protivnika su izgledali dobro....igra u napadu im ima glavu i rep, obrana solidna, golmani vrlo dobri...i onda RUPETINA!Gube stvarno kao da su kadeti.Jbg....valjda će dobiti argentinu u zadnjem kolu. Ako prođu u 1/8 finala, koga... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.01.2015. u 23:12
    Protiv Nijemaca mi je još i jasno da su izgubili, jer Nijemci nikad ne odustaju, protiv Poljaka stvarno čudno, a protiv Danske se očekivao poraz, ali da će doživjeti takvu crnu rupu u zadnjih 10-12 minuta je neobjašnjivo.
    Obrisan korisnik
  • sportoz22.01.2015. u 22:37
    Rusi me nekako podsjećaju na našu košarkašku reprezentaciju do prije dvije godine. Jednostavno ne postoji utakmica koju oni ne mogu izgubiti, a niti dovoljno bizaran način na koji će to napraviti. Nakon što su izgubili dobivene utakmice protiv Njemačke i Poljske, danas fin ulaz - 7:5 i onda do... [više na forumu]
    sportoz
  • narada10822.01.2015. u 19:15
    dokaz da ne trebaš velike zvjezde u rosteru da bi igrao rukomet na ovoj razini. Njemci do sada impresioniraju disciplinom i timskom igrom. Po nekim kombinacijama bi se oni i Kauboji mogli sresti u polufinalu ...
    narada108