Rukomet

Goluža: "Protivniku nismo dali prostora za igru", Marković: "Nismo se oporavili od utakmice s Tunisom"

Iz Dohe:Jelena Bagarić • petak, 23.01.2015.
Goluža: "Protivniku nismo dali prostora za igru", Marković: "Nismo se oporavili od utakmice s Tunisom"
Foto: EPA

Hrvatska je uvjerljivo pobijedila Bosnu i Hercegovinu i potvrdila prvo mjesto u skupini. Ovom pobjedom Hrvatska je zadržala stopostotni učinak i sada se okreće utakmici s Brazilom u osmini finala. Čak i s drugom postavom, hrvatski rukometaši bez ikakvih su problema došli do uvjerljive pobjede.

Utakmicom protiv Bosne i Hercegovine Hrvatska je ostala stopostotna u skupini B i sada se okreće nastavku natjecanja. Izbornik Slavko Goluža izuzetno je zadovoljan igrom u prvom poluvremenu: “Prvo poluvrijeme smo odigrali jako dobro. Protivniku nismo dali dovoljno prostora za igru. U drugom poluvremenu došlo je do malog zamora. Nisam namjerno htio rotirati neka nauče igrati pod pritiskom i opterećenjem. Protivnik je u tom padu napravio seriju, ali sve u svemu ja sam zadovoljan. Dao bi poruku izborniku Markoviću jer su napravili velik rezultat što su došli ovdje, to je veliki uspjeh. Nadam se da će se kvalificirati i na iduća natjecanja.“

Zadovoljan je bio i Igor Karačić koji je bio najbolji igrač utakmice:“ Bosna i Hercegovina je napravila odličan rezultat što su se uopće kvalificirali. Ispunili su svoj cilj i izbornik Marković može biti ponosan na svoje dečke i mi smo svi razočarani što nisu prošli dalje. Što se utakmice tiče, igrači koji su dobili minutažu su ju odradili korektno, ispunili su očekivanja izbornika. Sigurno je bilo grešaka ali nije lako igrati 60 minuta u kontinuitetu. Okrećemo se Brazilu i jedva čekamo nastavak“, pojasnio je Karačić.

Goluža o navijačima

“Treneru Markoviću čestitam na dobroj utakmici i navijačima koji su zaista napravili lijepu atmosferu u dvorani. Iskoristio bi ovu priliku da pozdravim navijače u Hercegovini koji proživljavaju s nama sve utakmice. Znamo koliko mi njima značimo, nisam ih mogao zaboraviti. Od srca im se zahvaljujem“, rekao je izbornik Slavko Goluža.

Za njega je ovo bila posebna utakmica jer je igrao protiv svog brata Ivana:“Dosta sam se puta sretao s bratom igrajući za klubove, ali ovo je bilo drugačije. Ovo nam je prvi put obojici da smo na Svjetskom prvenstvu. Bilo je lijepo igrati, da nisu izgubili šansu za proći dalje utakmica bi imala veći naboj. Želim im sve najbolje u nastavku i mom bratu u reprezentaciji i klubu“, zaključio je Karačić.

Bez obzira na visok poraz, izbornik Bosne i Hercegovine Dragan Marković zadovoljan je današnjom utakmicom, ali ističe da igračima u glavi još uvijek utakmica s Tunisom: “ Hrvatska je zasluženo pobijedila. Utakmica se odlučila u prvom poluvremenu. Nismo se oporavili od utakmice s Tunisom još smo u knock-outu. Ne zamjeram ništa igračima bilo je kratko vrijeme da ih vratim, da ih podignem nakon tog poraza. Neki igrači koji su danas ušli dobro su odreagirali. Nismo imali šanse za egal niti za povratak. Hrvatska je daleko je najbolja u grupi što je i pokazala. Želim im sve najbolje i navijat ćemo za njih i za Sloveniju i Makedoniju. Nama ostaje koncentracija na President cup da se još psihički i fizički pripremimo za te dvije utakmice“, konstatirao je Marković.

Istog mišljenja bio je i Alen Ovčina koji je zbog grubog starta na Ivanu Sliškoviću dobio izravni crveni karton: “Mislim da su imali kontrolu nad čitavom utakmicom. Mi smo umorni i nismo se vratili psihički od utakmice Tunisom. Ovo nam je škola, moramo biti jači i psihički stabilniji. Što je tu je, nismo se osramotili. Ostavili smo srce na terenu i iz utakmice u utakmicu ćemo pokušati igrati bolje i bolje. Zahvaljujem se i navijačima koji nas podržavaju. Navijat ćemo za Hrvatsku u nastavku natjecanja. Što je tu je idemo dalje…“

SP 2015, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Tunis30:23Iran
Sjeverna Makedonija36:31Austrija
Hrvatska28:21Bosna i Hercegovina
1Hrvatska 5158:124+3410
2Sjeverna Makedonija 5153:138+158
3Austrija 5147:140+75
4Tunis 5132:133-15
5Bosna i Hercegovina 5118:128-102
6Iran 5127:172-450

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.01.2015. u 20:56
    To je bilo što bi Željko Vela rekao "šamaranje mrtva magarca"
    Obrisan korisnik