Nogomet

Niko Kovač: "Kramarić, Brozović i Čop potvrda dobrog rada u skromnim uvjetima"

Borna Rupnik • nedjelja, 25.01.2015.
Niko Kovač: "Kramarić, Brozović i Čop potvrda dobrog rada u skromnim uvjetima"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Transferima hrvatskih nogometaša u Englesku i Italiju zadovoljan je i izbornik Niko Kovač, koji smatra da je to i potvrda rada njegovog stručnog stožera.

Ovog su siječnja u Serie A preselili Ivan Strinić, iz Dnipra u Napoli, te Duje Čop, iz Dinama u Cagliari, a Andrej Kramarić otišao je iz Rijeke u Premiership, u Leicester City. Osim toga, Marcelo Brozović napustio je pripreme Dinama kako bi potpisao ugovor s Kovačićevim Interom.

"Transferi Andreja Kramarića, Marcela Brozovića i Duje Čopa, a moguće da će ih biti i još, potvrda su dobrog rada hrvatskih klubova i trenera u relativno skromnim uvjetima. Pokazuje se da smo imali pravo u stožeru reprezentacije kada smo davali šansu značajnom broju igrača iz naše lige jer oni su i u reprezentaciji pokazali da mogu igrati na visokom nivou, a to ovi transferi dokazuju. Iako ih sve čeka naporan rad, iako možda neće uvijek biti u prvom planu kao što su bili u Hrvatskoj, smatram ovo pozitivnim za našu reprezentaciju jer ti dečki mogu samo napredovati u jačim ligama. Čestitam im na transferima i želim puno zdravlja kako bi u novim sredinama mogli pokazati svoju nedvojbenu kvalitetu".

"Interova odluka o dovođenju Brozovića potvrda je njegove kvalitete i rezultat truda koji je ulagao u svoj razvoj proteklih godina. Već sam se u mladoj reprezentaciji uvjerio u njegove kapacitete, zato smo ga vodili i na Svjetsko prvenstvo, zato je standardni član reprezentacije u kvalifikacijama i zato će sada postati član Intera. Sve je zaslužio svojim radom i na tomu mu čestitam", prokomentirao je hrvatski izbornik Niko Kovač za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

Posebno ga raduje buduća suradnja Brozovića i Kovačića u veznom redu.

"Mateo sigurno može pomoći Marcelu u prilagodbi na novi klub i novu ligu, a obojici će biti od koristi što stalno igraju zajedno, kako u dresu Intera tako i u dresu Hrvatske. Radi se o dvojici talentiranih i marljivih mladića koji imaju potencijal ostvariti velike uspjehe s Interom i Hrvatskom", smatra Kovač.

"Strinić i Čop pokazali su već u prvim nastupima da mogu dati doprinos uspjesima svojih klubova, čestitam Duji na lijepom pogotku", nastavio je izbornik, koji se dotaknuo i Tina Jedvaja, čiji je ugovor od Rome otkupio Bayer iz Leverkusena.

"Talijanska liga zahtijeva puno koncentracije, taktičke požrtvovnosti i čvrstine, pa ne sumnjam da će i Duji i Ivanu, kao i svim našim igračima u Italiji, kvalitetne utakmice i jaki dvoboji pomoći u nogometnom razvoju. Drago mi je i zbog Tina Jedvaja koji je u kratkom roku impresionirao čelnike Bayera u dovoljnoj mjeri da odmah požure otkupiti njegov ugovor", kaže.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!