Rukomet

Kopljar: "Poljaci nisu nepremostivi. Znamo što treba napraviti, stigli smo u Katar s planovima"

Borna Rupnik • utorak, 27.01.2015.
Kopljar: "Poljaci nisu nepremostivi. Znamo što treba napraviti, stigli smo u Katar s planovima"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Marko Kopljar tvrdi da izabranici Slavka Goluže imaju plan kako preskočiti Poljake u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Nakon neizvjesnog susreta u osmini finala protiv Brazila, hrvatski rukometaši pripremaju se za četvrtfinale s Poljacima. I jedni i drugi imaju šansu, kaže Marko Kopljar, a ključ bi mogao biti u strpljivosti.

"Poljaci nisu nepremostiva zapreka. Djeluju jako dobro, obrana im je protiv Švedske igrala super, zajedno s vratarom Szmalom. U napadu su igrali disciplinirano i stvarno igraju jako dobro na ovom turniru, ali i mi smo stigli u Katar s planovima", izjavio je Kopljar za HTV.

Prema Kopljarovim riječima, analiza protivnika urodila je plodom i Hrvatska zna kako se suprotstaviti Poljskoj.

"Gledali smo Poljake i znamo što treba napraviti, ali ostavimo to za utakmicu. Morat ćemo igrati strpljivo u napadu, jer imaju visoku obranu", kaže.

"U napadu imaju nekoliko razrađenih varijanti, imaju izvrsne pucače koji mogu probiti svaku obranu, što znači da ćemo morati odigrati jako dobro u obrani kroz cijelu utakmicu, a to bi značilo i puno pogodaka iz polukontre i kontre", najavio je Marko Kopljar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.01.2015. u 12:40
    Strpljivo niste odigrali niti jedan napad u ovih 6 utakmica. Bojim se da to jednostavno ne znate. Bit će mučanje danas s poljacima i presudit će golmani.
    Obrisan korisnik