Rukomet

Čupić: "Trenutno sve izgleda crno, ali bilo bi još gore da ne odemo na Olimpijske igre"

Branimir Korać • srijeda, 28.01.2015.
Čupić: "Trenutno sve izgleda crno, ali bilo bi još gore da ne odemo na Olimpijske igre"
Foto: EPA

Hrvatska je završila s nadanjima u osvajanje odličja na Svjetskom prvenstvu porazom u četvrtfinalu od Poljske. Razočaranje u hrvatskim redovima je veliko, ali svi se slažu da se moraju što prije oporaviti jer posao nije gotov...

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli svladati Poljsku i odlaze u borbu za plasman od petog do osmog mjesta. Marko Kopljar upozorava da hrvatski put još uvijek nije gotov jer našu reprezentaciju čekaju itekako važni dvoboji.

"Imali smo nekih trenutaka kada smo mogli možda malo pametnije i bolje odigrati. Obrana je ono što nas je držalo veći dio utakmice, ali na kraju par tih napada i obrana okrenuli su utakmicu. Žao mi je što nismo zadržali onu prednost koju smo stvorili početkom drugog poluvremena. Moramo se skupiti i to odigrati, Olimpijske igre su u pitanju."

Igor Karačić također je isticao razočaranost, ali i on je napominjao kako je ključno što prije se oporaviti i doći do pobjede u razigravanju.

"U prošloj utakmici protiv Brazila u zadnjih deset minuta napravili smo preokret i poveli, ali danas nismo bili te sreće. Napravili smo neke izgledne prilike, ali i promašili ključne lopte, počevši od mojeg bitnog zicera. Poljska je iskoristila svoje šanse, Szmal je proglašen za igrača utakmice i obranio je to što je trebao. Nismo bili konkretni i nismo uspjeli privesti utakmicu kraju onako kako smo htjeli. Razočarani smo, ali pokušat ćemo se vratiti i napraviti rezultat što je moguće bolji."

Ivan Čupić nije imao dovoljno kontri, onog u čemu je najjači i sam je isticao problem u toj fazi igre.

"Napadački i trkački nismo bili na visini zadatka. Nije bila lijepa utakmica s nijedne strane, a oni su dobili što su i htjeli. Znači sporu utakmicu na malo golova, nismo puno primili, ali kada zabiješ 22 gola i nemaš kontre i polukontre, teško je. Na kraju malo više sreće bilo je na njihovoj strani, mi pogodimo jednu stativu, njima uđe u gol i okrene se za sekundu i izgubiš utakmicu. Nikome nije teško kao nama u ovom trenutku, ali moramo se sabrati i biti mirni jer imamo još dvije utakmice. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti, trenutno sve izgleda crno, ali bilo bi još gore da ne odemo na Olimpijske igre."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.01.2015. u 15:08
    Najgora bi stvar ipak bila ako bi goluža ostao na klupi, nakon ovog SPa. NEodlazak na OI neće biti tragedija, ako goluža dobije nogu nakon ovog SPa.
    Obrisan korisnik
  • serieA29.01.2015. u 14:10
    možda ovaj poraz i ne bude toliko loša stvar za HR rukomet...ukoliko izgubimo još 2 tekme možda i smjene golužu
    serieA
  • Obrisan korisnik29.01.2015. u 13:15
    Bolje ne otići na OI i smijeniti Golužu. Iako, nisam siguran da bi to riješilo sve naše probleme, jer dok debeli smrad drma rukometom, nema nam sreće. Ako i smijeni tupsona, stavit će drugog. Stručnjake on NE želi na klupi.
    Obrisan korisnik
  • ruby29.01.2015. u 11:53
    Pod hitno treba promjene. Rukomet su sjebali totalka gurajući familije, rođe , kumove pod HRS. Zato i mlađe kategorije nisu uspješne i nemaju rezultata ( od 94., 96.godišta )
    ruby
  • Obrisan korisnik29.01.2015. u 10:27
    Pa jebo vam pas mater ajde ušutite više...imate 2 razlike 7 minuta do kraja utakmice i 2 igrača više!! Pa što vam je još trebao mamu vam jebem...
    Obrisan korisnik