SP 2015. - Završnica, polufinale, 30.01.2015.
Španjolska
Španjolska 22:26 Francuska
Francuska

Thierry Omeyer zaključao Španjolcima vrata prema finalu Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • petak, 30.01.2015.
Thierry Omeyer zaključao Španjolcima vrata prema finalu Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Rukometaši Francuske ušli su u još jedno veliko finale. U polufinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva u Dohi bili su bolji od Španjolske s 26:22 i zahvaljujući u velikoj mjeri raspoloženom Thierryju Omeyeru prošli su u finale gdje ih očekuje domaćin Katar...

Finale prije finala, dvoboj koji je bio šlag onog paklenog dijela ždrijeba otišao je na stranu Francuske. Španjolci nisu imali šanse, ne protiv ovako raspoloženog Thierryja Omeyera koji je bio u šampionskom izdanju.

Od početka susreta bilo je vidljivo da je jedan od najboljih vratara u povijesti danas raspoložen i da će Francuska imati veliki vjetar u leđa zahvaljujući njemu. Španjolci su dosta nervozno krenuli u utakmicu, kasnije su se uspjeli oporaviti i doći na gol razlike, ali nisu uspjeli i poravnati rezultat i zatim i povesti.

Tih prvih desetak minuta susreta još je proteklo u igri gol za gol, a onda kreće serija Francuske,. Dva puta je pogađao Guigou, po jednom Karabatić i Narcisse i Francuska je povela s 10:6.

Često se znalo događati da Francuska u važnim utakmicama napravi takvu razliku koja ubije neizvjesnost i rano riješi pitanje pobjednika, no Španjolska se ipak vratila u drugom dijelu u boljem izdanju, pomogao je i Gonzalo Perez de Vargas što je polako vratilo utakmicu u neizvjesne vode.

Na poluvremenu je bilo 18:14 za Francuze da bi Španjolska pojačala obranu, natjerala Francusku u brojne pogreške i Onestina momčad tek u 13. minuti drugog poluvremena postigla je prvi gol iz igre u tom razdoblju. Do tada je jedini zabio Joli iz penala

Tu se utakmica lomila, kod vodstva Francuske 19:18 Španjolska je imala čak četiri napada za poravnanje, ali dvije obrane Omeyera i dvije izgubljene lopte Rodrigueza držale su Francusku u vodstvu.

Sorhaindo je prekinuo sušu, Omeyer dodao još jednu obranu i Narcisse donio Francuzima ugodnijih 21:18.

U još dva navrata uspjela je Španjolska doći na samo gol zaostatka, ali oba puta Francuska je odmah u sljedećem napadu podizala prednost i Španjolci više nisu imali nijednu priliku za poravnanje. S nekoliko loših odluka Barrachet je pružao priliku Španjolskoj da učini utakmicu neizvjesnijom, ali Omeyer to nije dopuštao i Francuzi zasluženo odlaze u finale.

Omeyer je na kraju upisao čak 20 obrana, pet pogodaka iz pet pokušaja zabio je Michael Guigou, a po četiri gola su zabili Narcisse, Sorhaindo i Porte. Kod Španjolaca Perez Vargas je stao na 12 obrana, a pet golova postigao je Joan Canellas,

SP 2015. - Završnica

polufinale

Poljska29:31Katar
Španjolska22:26Francuska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis31.01.2015. u 19:02
    milina je gledati francuze i slušati onestu, dok je grozota gledati i slušati sranje guzoliže ...
    cameosis
  • teniosac31.01.2015. u 14:31
    Francuska će pojesti Katar pa da neznam ko i kako sudi,ako si jači,si jači i nikakav sudac ti nemože uzeti pobjedu..
    teniosac
  • Obrisan korisnik31.01.2015. u 11:54
    Svaki puta kad vidim kako Francuzi gaze sjetim se SP-a 2013.godine kad smo ih izbacili u cetvrtfinalu i kad se Goluza smijeskao i govorio kako mu je drago da smo ih mi umirovili..hahahhahahahahaha...a za njih je to bio samo jedan los turnir i nakon njega samo su nastavili gazit sve od reda.Svaka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Evangelista31.01.2015. u 11:53
    Baš to htjedoh napisati. Da je Hrvat i on i Fernandez bi komentirali za televiziju a ne bili na terenu. Bitno da smo mi prije 5 godina pričali kako je njihovo vrijeme prošlo i kako ćemo od Londona gazit sve po redu.
    Evangelista
  • serieA31.01.2015. u 08:59
    omeyer što je utakmica važnija to bolje brani,,,što se tiče mentalnog dijela niti jedan golman mu nije do koljena!!
    serieA