SP 2015. - Završnica, za 7. mjesto, 31.01.2015.
Njemačka
Njemačka 30:27 Slovenija
Slovenija

Odlični Gensheimer potopio Slovence za sedmo mjesto Njemačke na SP-u

Iz Dohe:Jelena Bagarić • subota, 31.01.2015.
Odlični Gensheimer potopio Slovence za sedmo mjesto Njemačke na SP-u
Foto: EPA

U utakmici za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi sastale su se reprezentacije Njemačke i Slovenije. U zanimljivoj utakmici slavila je Njemačka rezultatom 30:27 (16:14) koja je vodstvo Slovenije sustigla u zadnjih deset minuta prvog dijela, a tada stvorenu prednost više nije ispuštala. Sedmim mjestom Njemačka je osigurala mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju 2016.

Utakmica za sedmo mjesto pokazala se iznimno važnom iako možda ne zvuči tako. No, ulog su bile kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. pa su Njemačka i Slovenija u ovom susretu priželjkivale pobjedu. No, iako je Slovenija dobro otvorila utakmicu, Njemačka je u konačnici ipak slavila.

Slovenski rukometaši nametnuli su svoju igru na samom početku utakmice i golovima Jure Nateka i Dragana Gajića poveli s 2:0. Izjednačili s Nijemci u osmoj minuti, ali Slovenija se ponovo odvaja na plus dva. Njemački rukometaši vršili su pritisak na vodstvo Slovenije, te su u 14. minuti ponovo izjednačili. Minimalno vodstvo Slovenci su držali do 16. minute, ali nakon toga Njemačka preuzima kontrolu.

U 21. minuti Nijemci su po prvi puta poveli s dva razlike nakon što je Uwe Gensheimer zabio svoj šesti pogodak. Dva puta su izabranici Borisa Deniča uspjeli izjednačiti (12:12, 13:13), ali Njemačka je dobro odigrala završnicu poluvremena i otišla na odmor s dva pogotka prednosti.

U nastavku susreta Slovenci čak tri puta u prvih pet minuta uspijevaju doći na pogodak zaostatka, ali nisu uspjeli izjednačiti čak ni kada su imali šansu za to. Njemačka je to kaznila i u 37. minuti po prvi puta došla na tri razlike (20:17). Igra Slovenije se tada malo po malo počela raspadati pa je prednost Njemačke samo nastavila rasti. U 44. minuti dosegla je do pet pogodaka, a minutu kasnije Luka Žvižej dobiva izravni crveni karton što je dodatno otežalo posao slovenskoj reprezentaciji.

Već tada bilo je jasno da će pobjeda otići u ruke Njemačke koja je bez ikakvih problema zadržala svoju prednost. Dvama uzastopnim pogocima na samom kraju Slovenija je samo uspjela ublažiti svoj poraz. Izuzetno raspoložen u redovima Njemačke bio je Gensheimer s ukupno 13 postignutih pogodaka, dok je Silvio Heinevetter skupio 12 obrana. Sloveniju je predvodio Natek s devet pogodaka, a vratari Škof i Prost zajedno su obranili 11 udaraca.

SP 2015. - Završnica

za 7. mjesto

Njemačka30:27Slovenija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!