Nogomet

Mamić: "Morali smo preskakati igru", Vukojević: "Ovi mladi su bogatstvo Dinama"

Borna Rupnik • srijeda, 11.02.2015.
Mamić: "Morali smo preskakati igru", Vukojević: "Ovi mladi su bogatstvo Dinama"
Foto: EPA

Dinamo je za maksimirski uzvrat protiv Istre 1961 uspio osigurati gol prednosti, premda, po riječima trenera Mamića, nije uspio razviti željenu kombinatornu igru.

U prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa, momčad Zorana Mamića pobijedila je svoje žuto-zelene domaćine, a Dinamo je morao u većoj mjeri odustati od pokušaja stvaranja igre.

"Vidjeli smo tvrdu utakmicu na terenu na kojem nije bilo moguće kombinirati pa smo morali preskakati igru", objasnio je strateg Modrih.

"Čestitam svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi, a Istri 1961 na korektnoj borbi i mislim da su jako dobro igrali. Žao mi je što nismo na kraju zabili drugi pogodak jer smo posljednjih 15-ak minuta imali nekoliko lijepih prilika, no nema veze, zadovoljan sam", izjavio je Mamić, prenose službene klupske stranice.

"Pobjeda je više nego zaslužena, čak smo mogli i uvjerljivije slaviti, ali znamo da nas čeka još jedna utakmica u kojoj moramo biti oprezni", rekao je poslije utakmice vezni igrač Modrih, Arijan Ademi.

Iskusni Ognjen Vukojević naglasio je da nije lako slaviti po teškom terenu poput onoga u Puli, ali je izdvojio sljedeće:

"Posebno bih istaknuo ove mlade igrače koje Dinamo stalno proizvodi. Prije nekoliko dana je protiv Lokomotive debitirao 16-godišnji Olmo, danas su za prvu momčad debitirali Hodžić i Cekici. Oni su bogatstvo Dinama, a činjenica što im trener Mamić daje priliku dovoljno govori o njihovoj kvaliteti".

Strijelac pobjedonosnog pogotka, Junior Fernandes, vjeruje da će njegova preciznost protiv Puljana biti nadograđena u narednim utakmicama.

"Jako sam sretan zbog pobjede, a naravno i zbog svog pogotka. Došli smo ovdje po pobjedu i ostvarili smo je, a nismo primili niti pogodak tako da možemo biti zadovoljni. Ozljeda je iza mene i formu dižem kroz utakmice i treninge, a naravno da mi golovi samo dodatno daju samopouzdanje", kaže.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale - prve utakmice

Jaska Vinogradar0:3Hajduk
Istra 19610:1Dinamo
Split1:0Zadar
Rijeka4:1Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!