Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale - prve utakmice, 11.02.2015, 17:00 h, Pula, Aldo Drosina, gledatelja: 2.000
Suci: Ante Vučemilović, Hrvoje Barišić, Dejan Berger
Istra 1961
Istra 1961
0:1 Dinamo
Junior Fernándes 57'
Dinamo

Fernandesovim pogotkom Dinamo svladao bezidejnu Istru

Josip Piršljin • srijeda, 11.02.2015.
Fernandesovim pogotkom Dinamo svladao bezidejnu Istru
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dinamo je uspio u naumu da već u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa praktički riješi pitanje prolaska. Istra 1961 nije pružila očekivani otpor i na svom je terenu izgubila 1:0.

Nogometaši Istre teško će ponoviti prošlogodišnji uspjeh u Kupu kada su došli do polufinala. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici izgubili su na svom stadionu od Dinama 1:0. Gostujuća momčad je bez puno muke ostvarila zacrtano, Puljani nisu pružili adekvatan otpor.

Mamić je ovog puta na vratima koristio bivšeg igrača Istre Ježinu, a priliku su dobili i Sigali, Vukojević i Ćorić. Henriquez je bio u špici, a sa strana Fernandes i Pjaca. Pamić je, pak, u napadačkoj liniji koristio Matoša, Tomića i Špehara iza Joa.

Gosti su prvu ozbiljniju priliku imali u 11. minuti kada je Pjaca tukao glavom, no na mjestu je bio Dreven. Uzvratili su zeleno-žuti preko Matoša, no njegov udarac nije bio dovoljno precizan. U prvom poluvremenu malobrojna publika na Aldo Drosini nije mogla previše uživati u dobrom nogometu.

Odmah početkom nastavka Istra je bila u dobroj prilici da povede. Brazilac Jo je ubacio u šesnaesterac gdje je bio Jordan, no pucao je preko gola. U 57. minuti gol je pao na drugoj strani, Machado je lijepom loptom uposlio Fernandesa, a Čileanac je prebacio Drevena za 0:1.

Nakon pogotka Zagrepčana ritam utakmice se dosta usporio, Istra nije imala snage ozbiljnije zaprijetiti vratima Ježine, dok se Dinamo naizgled zadovoljio minimalnim vodstvom i tek je pred kraj dvoboja u nekoliko navrata pokušao udvostručiti prednost. U završnici su oba trenera dali priliku mladićima poput Uroševića, Cekicija i Hodžića.

Hrvatski kup, četvrtfinale:
Istra 1961 - Dinamo 0:1 (Fernandes 57')

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale - prve utakmice

Jaska Vinogradar0:3Hajduk
Istra 19610:1Dinamo
Split1:0Zadar
Rijeka4:1Lokomotiva

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2015. u 19:18
    nadam se da će se moja prognoza za machada potvrditi jer izgleda sve bolje. skupljanje asistencija je njegov posao i to je počeo odrađivati, a siguran sam da će i koji gol zabiti jer ima dobru desnicu i stativa ga je spriječila da već zabije.
    Obrisan korisnik