Rukomet

Vujović: "Rekao sam Čelici da ne priča gluposti, da je deveterac daleko", Čelica: "Čista sreća, ne znam kako je ušlo"

Iz Arene Zagreb:Danijela Lemaić • subota, 14.02.2015.
Vujović: "Rekao sam Čelici da ne priča gluposti, da je deveterac daleko", Čelica: "Čista sreća, ne znam kako je ušlo"

Rukometaši PPD Zagreba u sklopu devetog kola Lige prvaka u neizvjesnom susretu svladali su Naturhouse La Rioju te tako osigurali osminu finala natjecanja. Netom nakon utakmice svoje viđenje dvoboja podijelili su treneri Veselin Vujović i Jota Gonzalez te igrači Luka Šebetić i Victor Vigo.

Momčad hrvatskog prvaka pred domaćom publikom uspjela je otkinuti dva boda španjolskoj La Rioji nakon što iz slobodnog udarca zabija Duško Čelica za 31:30. Zagrebaši su tako osigurali osminu finala Lige prvaka nakon dvije sezone te su na najbolji mogući način otvorili drugi dio europske sezone.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović za početak se osvrnuo na pogodak Čelice s 15 metara koji je osigurao slavlje Zagrebaša: "Čestitam La Rioji na vrlo dobroj utakmici. Mislim da bi neriješen rezultat bio najrealnija opcija, ali mi smo imali sreću sa zadnjim pogotkom Duška Čelice. Čelica me čak pitao može li pucati na gol, ali sam mu rekao da ne priča gluposti i da je deveterac daleko. Stvarno nisam mogao vjerovati očima kada sam vidio da je lopta ušla. Igrali smo vrlo loše i vidjeli smo da nam u rotaciji nedostaju Tonči Valčić i Sandro Obranović."

Čelica: "Ni sam ne znam kako je lopta ušla"

Zaslužan za slavlje PPD Zagreba Duško Čelica kazao je ponešto o susretu protiv La Rioje: "Drago da smo pobijedili. Nisam zadovoljan igrom, pristupom ni koncentracijom kako sebe tako ni svojih igrača. Moramo raditi da to izbjegnemo dalje, to se ne smije događati ovakvoj ekipi koja raste iz dana u dan i stremi vrhu svjetskog rukometa. Završni gol je čista sreća, sretan sam što sam dao taj gol. Lopta je ušla, ni sam ne znam kako, ali sretan sam što jest i drago mi je da smo pobijedili."

"Imali smo previše tehničkih grešaka i kada smo došli u poziciju da ih sustignemo napravili smo par grešaka što su oni dobro kažnjavali. Ova utakmica će za nas ostati anegdota, povijest i najvažnije je da smo se plasirali u osminu finala Lige prvaka. Idemo u Skoplje rasterećeni, a ekipi La Rioje želim sve najbolje", zaključio je Vujović.

Riječ, dvije o susretu rekao je i gostujući trener Jota Gonzalez: "Želio bih da smo odnijeli nešto vrjednije iz Zagreba. Ova utakmica bila je slična većini ove sezone u Ligi prvaka kroz sezonu, naime, većinu utakmica smo izgubili u posljednjim trenucima susreta. Zagreb je zadavao razne zadatke našoj ekipi i teško smo se prilagođavali tome. Nama nije funkcionirala 6-0 obrana, a greške su pomogle Zagrebu da postigne nekoliko lakih golova."

"Odigrali smo vrlo dobro, a odlučili su detalji. Bilo je dosta izjednačeno i vidjelo se kako su se obje ekipe dobro pripremile za utakmicu. Zagreb je imao dobru obranu . Smatram da bi neriješen rezultat bio najrealnija opcija, ali sreća je bila na Zagrebovoj strani", istaknuo je Victor Vigo koji je zabio četiri pogotka.

Važnu pobjedu Zagreba prokomentirao je i Zagrebov Luka Šebetić: "Čestitam protivnicima na dobroj igri. Što se tiče same utakmice bila je jako nervozna s obje strane. U prvom poluvremenu imali smo dobar rezultat, prednost od pet pogodaka i to smo olako pustili. Mogli smo se mnogo više odvojiti jer smo imali dobar zalet. Najveći pad bio je početkom drugog poluvremena kada smo brzo iz prednosti otišli u minus. I u utakmici gol za gol, ali i hvatanju La Rioje uspjeli smo izvući pozitivan rezultat i uz malo sreće pobijediti. Sretan sam zbog pobjede, a ovu utakmicu ćemo analizirati kako bi iz nje izvukli ono najbolje."

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

RK Zagreb31:30La Rioja
Paris Saint-Germain36:25Meškov Brest
Kiel35:16Metalurg Skoplje
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA15.02.2015. u 11:59
    ovaka gol nisam još vidio...španjolski golman je primio pacerski gol
    serieA