Rukomet

Vrlo dobar Alilović u dominaciji Veszprema, Aalborg remijem s Blaževićevim Szegedom do osmine finala

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • nedjelja, 22.02.2015.
Vrlo dobar Alilović u dominaciji Veszprema, Aalborg remijem s Blaževićevim Szegedom do osmine finala
Foto: EPA

Nedjelja je u rukometnoj Ligi prvaka stavila točku na i natjecanja po skupinama. Nakon što je PPD Zagreba nakon velike borbe u Skoplju osigurao slavlje nad Metalurgom u skupini A, skupina B donijela je dobru borbu KIF Koldinga i Alingsasa u kojoj je Kolding minimalnom pobjedom osigurao drugo mjesto na ljestvici, dok je u borbi za treće mjesto u istoj skupini Wisla Plock bila bolja od desetkovanog Flensburga. Skupina C donijela je nadmoćno slavlje Veszprema nad Montpellierom, a skupina D remi Pick Szegeda i Aalborga vrijedan prolaska danske momčadi u daljnju fazu natjecanja.

KIF Kolding - Alingsas 34:33 (16:15)

Momčad iz Kopenhagena u posljednjem nastupu u skupini B te u borbi za drugu poziciju na tablici ugostila je švedski Alingsas kojem, pak, rezultat nije bio od nikakvog značaja. Susret dobro otvara domaćin koji preko Lukasa Karlssona postavlja početnih 2:0. Ubrzo su se Šveđani vratili u susret te su poravnali na 2:2, a potom i stigli do prvog vodstva u susretu (3:2). Kim Andersson vratio je na 3:3 nakon čega je započela igra pogodak za pogodak koja se zadržala sve do 25. minute utakmice kada je KIF Kolding otišao na +2 (12:10). Do odlaska na odmor Alingsas je smanjio zaostatak tek na 15:16.

Prvi napad nastavka dobro iskorištava Alingsas koji vraća igru u egal (17:17) na što se nastavila dobra igra u obrani stoga je nakon tri minute igre u nastavku složio seriju 2-0 i poveo 19:17. Nekoliko trenutaka kasnije Simon Jensen vraća na 19:19, a velika i u potpunosti izjednačena borba vodila se sve do posljednje minute utakmice kada na 34:33 Kolding odvodi Martin Per Dolk, a iako je Alingsas imao priliku izjednačiti u tome nije uspio. Najbolji je kod KIF Koldinga bio Bo Spellerberg sa sedam golova, dok je jedan manje dodao Kim Andersson. U redovima Alingsasa istaknuo se Felix Claar s osam zgoditaka, a Emil Frend Öfors i Mans Gerdtsson u listu strijelaca upisali su se po šest puta.

Orlen Wisla Plock - SG Flensburg-Handewitt 31:29 (14:13)

U borbi za treću poziciju u skupini B Flensburg je desetkovan stigao u Poljsku, a uoči utakmice na zapisniku se se čak našli i trener Ljubomir Vranješ i pomoćni trener Maik Machulla. Problemi u redovima aktualnog europskog klupskog prvaka bili su očiti već od prve minute utakmice stoga Wisla Plock tada ima +2 (4:2), a ta se prednost u 18. minuti povećala na pet pogodaka razlike (11:6). Flensburgova obrana nije funkcionirala, dok u napadu njemačka ekipa nije imala rješenja stoga se Wisla Plock dodatno odvojila na +7 (13:6). No, u posljednjih deset minuta prvoga poluvremena razbudio se Flensburg te je predvođen Andersom Eggertom i Mattiasom Anderssonom na golu krenuo u smanjenje zaostatka te je do odlaska na odmor stigao na samo minus jedan (13:14).

Odlična igra Flensburga nastavila se i u početnim minutama drugog dijela utakmice u kojima se držao odmah uz bok Wisli Plock, no u 40. minuti susreta domaćin stvara seriju 3-0 za 22:18. Flensburg je davao sve od sebe na terenu kako bi nanovo smanjio zaostatak i pokušao otkinuti bod Poljacima, ali nedostatak širine u igri sve je više dolazio do izražaja stoga u posljednjih deset minuta dvoboja domaćini ulaze s +5 (25:20). Sa sigurnom pobjedom u rukama Wisla Plock je usporila tempo igre pred kraj utakmice što je, pak, iskoristio Flensburg kako bi smanjio zaostatak na 29:31. Najbolji kod Wisle Plock bio je Ivan Nikčević sa sedam golova, dok je jedan manje upisao Kamil Syprzak koji je ujedno u 50. minuti zaradio crveni karton. Vratarski tandem Corrales-Wichary sakupio je 13 obrana. Najefikasniji kod Flensburga bio je Draško Nenadić sa šest golova, njih četiri dodao je Johan Jakobsson, a Mattias Anderson obranio je osam protivničkih napada.

Montpellier - Veszprem 20:34 (9:14)

Momčad Veszprema na dominantan je i odličan način zaključila natjecanje po skupinama Lige prvaka te je ove nedjelje u gostima kod francuskog Montpelliera upisala nadmoćno slavlje 34:20 za potvrdu prve pozicije u skupini C. Odlično susret otvaraju gosti koji s dominacijom počinju od samoga starta te se odvajaju na uvodnih 6:3. Iako domaćin nedugo zatim uspijeva razbuditi svoje redove te predvođen Draganom Gajićem i Diegom Simonetom sustiže svog suparnika na minus jedan (8:9), Veszprem je odličan te predvođen sigurnom obranama sedmerca Mirka Alilovića, kao i pogocima Matea Lekaija odlazi na 13:9 da bi na predah otišao s pet pogodaka prednosti (14:9).

U nastavku se u mađarskim redovima iskazuju i Peter Gulyas i Gašper Marguč stoga mađarski prvak upisuje vrlo dobrih 17:11, a potom samo korača prema odličnom slavlju. Odvaja se tako Veszprem na 24:15 da bi na koncu slavio s itekako uvjerljivih 34:20. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Gašper Marguč s osam postignutih pogodaka, Renato Sulić je dodao njih tri, Mirko Alilović sakupio je 13 obrana, dok su najbolji kod Montpelliera bili Borut Mačkovšek i Diego Simonet s po četiri gola, Venio Losert zaustavio je dvije lopte, a Arnaud Siffert pet.

Pick Szeged - Aalborg 23:23 (10:10)

Posljednje kolo u skupini D otkrilo je i posljednjeg putnika u osminu finala Lige prvaka, naime, neriješenim rezultatom i podjelom bodova u susretu Pick Szegeda i Aalborga, danska je momčad s bodom više ispred Motor Zaporožja i Kadetten Schaffhausena osigurala svoje mjesto među 16 najboljih europskih momčadi. Bolje u susret ulazi Aalborg te upisuje uvodnih 3:0, a potom i 5:1, naime, domaćin nikako ne uspijeva posložiti svoje redove. Sredinom prvoga poluvremena kreće lagano domaće buđenje za sustizanje suparnika na minus dva (4:6), četiri minute prije odlaska na odmor i na minus jedan (9:10) da bi se do isteka 30. minute Pick Szeged u potpunosti vratio u susret te poravnao rezultat na 10:10.

Uvodne minute nastavka pripale su ovoga puta domaćoj momčadi koja se odvaja na lijepih 14:11, no gosti nastavljaju s dobrom borbom te stižu na 15:16. Puhali su Danci za vrat Mađarima sve do samoga kraja, a iako u posljednjim minutama dvoboja mađarska momčad ima i dva pogotka prednosti, ona danska ne posustaje te na koncu osigurava neriješen rezultat 23:23, podjelu bodova i svoje mjesto u osmini finala Lige prvaka četvrtim mjestom u skupini D. Odličan je kod Pick Szegeda bio Mark Hegedüs, Alen Blažević zabio je četiri gola, dok se kod Aalborga istaknuo Martin Larsen sa šest golova.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Bešiktaš MOGAZ HT25:29Barcelona
KIF Kolding34:33Alingsas HK
Orlen Wisla Plock31:29Flensburg
1Barcelona 10338:280+5817
2KIF Kolding 10292:273+1914
3Orlen Wisla Plock 10288:280+813
4Flensburg 10288:277+1112
5Alingsas HK 10252:298-462
6Bešiktaš MOGAZ HT 10253:303-502

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!