Nogomet

Sraz ambicioznih Poklepovića i Štimca na Poljudu, Zagrebovo "vrijeme za uzvrat" Osijeku

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.03.2015.
Sraz ambicioznih Poklepovića i Štimca na Poljudu, Zagrebovo "vrijeme za uzvrat" Osijeku
Foto: Duje Bonačić

U nedjelju će u sklopu 23. kola MAXtv Prve lige snage odmjeriti Hajduk i Zadar u Splitu, odnosno Zagreb i Osijek u Zagrebu.

Nakon prošlotjednog poraza od Lokomotive u izravnom dvoboju za treće mjesto, Hajduk ima priliku poravnati se sa Zagrepčanima, zahvaljujući njihovom remiju s Istrom 1961 u petak. Za to Stanku Poklepoviću treba pobjeda u povratničkom debiju na Poljudu.

"Praktički nemamo nikakvih dvojbi oko toga što i kako trebamo odigrati. Pretpostavljam da će biti dobro. Znam kako i u kojem rasporedu će igrati, trenere Zadra poznajem vrlo dobro i teško mogu očekivati neka iznenađenja. Ne očekujem nikakav bunker nego normalnu igru", najavio je Poklepović.

Sušić je uoči utakmice potpisao novi ugovor s Hajdukom, na 100 posto spremnosti nisu Caktaš i Vuković, ali kandidiraju za nastup, dok je trener Poklepović najavio kako će priliku dati i Milevskom i Vlašiću, premda možda neće zaigrati zajedno u postavi. Od petka s Hajdukom trenira i novopridošli Kurbanov.

Nedostaju: Mezga (ozljeda), Gotal (ozljeda)

Zadrani uoči gostovanja na Poljudu nemaju pravo na previše kalkulacija, njima svaki bod zlata vrijedi te će barem do jednog pokušati doći i protiv favoriziranog Hajduka, bez pomoći kartoniranog Krajačića. Dobar rezultat bio bi posebno važan nakon domaćeg poraza od Zagreba.

Nedjeljni će dvoboj imati posebno značenje za trenera Igora Štimca: "Nije nikakva tajna da sam hajdukovac, to se ne mijenja, ali posao je ipak neka druga priča. Uvijek ste na strani momčadi koju vodite, tako da bez obzira što mi je Hajduk u srcu, sa Zadranima uvijek želim osvojiti najmanje jedan bod".

Štimcu su na raspolaganju spremni Drago Gabrić i Tonći Mujan te Domagoj Pušić koji je odradio suspenziju zbog isključenja. U kolovozu je Zadar na Poljudu izgubio s visokih 6:0, a početkom studenoga na Stanovima bilo je 3:0 za Splićane.

Nedostaju: Krajačić (kartoni)

Minimalnom gostujućom pobjedom protiv Zadra nogometaši Zagreba vratili su mir u svoje redove, mir koji je, pokazalo se tek nakratko, poljuljao visok poraz od Lokomotive. No slavlje nad Zadranima pravu će vrijednost dobiti tek ukoliko Pjesnici ovog popodneva uspiju svladati i Osječane, sastav protiv kojeg u aktualnoj sezoni tek čekaju osvajanje prvog boda.

"Vrijeme je za uzvrat Osječanima. Prvi puta smo ih potpuno nepotrebno podcijenili i taj je dvoboj završio 1:2 domaćim porazom. U uzvratu su nas izvrgnuli batinama i dobili preko onog čudnog jedanaesterca. Voljni smo im uzvratiti, ali ni slučajno na isti način. Mi igramo nogomet, mi ne tučemo", komentirao je za SN Filip Krovinović.

Krovinovića je tijekom tjedna mučila viroza no i bez treninga u nogama proteklih dana zauzet će svoju poziciju u veznom redu u kojeg se vraća i Valentino Stepčić nakon odrađena tri žuta kartona protiv Zadrana.

Nedostaju: nitko

Poraz protiv Zadra, pobjeda nad Splitom i remi s Dinamom proljetni je učinak momčadi Osijeka. Sastavu Ive Šuška samopouzdanje je posebno podigao posljednji rezultat, a u takvom raspoloženju okrenulo se susretu 23. kola i gostovanju u Kranjčevićevoj.

Nogometaši Osijeka kreću po treću ovosezonsku pobjedu nad Zagrebom. "Zagreb respektiram, pratio sam ga kroz jesen i ništa me kod njega ne može zavarati. Ne može to niti utakmica s Lokomotivom jer takvi se dani jednostavno dogode, a vidjeli smo da su se već iduću utakmicu uspjeli podići i doći do gostujuće pobjede", najavio je susret s Pjesnicima strateg Osijeka.

Optimističan pred gostovanje je i Antonio Perošević: "Idemo po tri boda jer smo bolja momčad od Zagreba. Imaju velikih 11 bodova prednosti, ali tvrdim da smo mi kvalitetniji. Imali su do sada i dosta sreće, no u nedjelju će opet slaviti Osijek".

Nedostaju: Kurtović, Aneff, Pavić, Špehar (ozljede)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2015. u 12:44
    sve osim uvjerljive pobjede Stimca pred omrazenom mu Torcidom ce biti veliko iznenadenje...
    Obrisan korisnik