Košarka

Gran Canaria prejaka za Cedevitu, Španjolci odnose plus osam na uzvrat

Branimir Korać • srijeda, 04.03.2015.
Gran Canaria prejaka za Cedevitu, Španjolci odnose plus osam na uzvrat
Foto: FaH

Prvi susret osmine finala Eurokupa između Cedevite i Gran Canarije otišao je na stranu Španjolaca. Gran Canaria je slavila s 84:76 te tako odnosi lijepu prednost na uzvrat...

Prema viđenom u prvom susretu između Cedevite i Gran Canarije, Repešina momčad trebat će čudo za eliminirati Gran Canariju. Španjolci su bili bolji protivnik i zasluženo su odnijeli pobjedu iz Zagreba i to prvenstveno jer su izgledali kao momčad. I u obrani i u napadu izgledali su bolje od Cedevite koja već duže vrijeme ne igra u skladu s očekivanjima.

Niti više vremena u Zagrebu i više treninga nije pomoglo Cedeviti da pokaže napredak u igri. Očit je pad samopouzdanja kod nekih igrača, a protivnik kvalitetan poput Gran Canarije nema većih problema to kazniti.

Konačnih 84:76 neugodno zvuči samo po sebi, međutim dodatna neugodnost za Cedevitu predstavlja i tradicionalno teško gostovanje kod ovog protivnika, u dvorani s visokim postotkom vlage u kojoj se većina momčadi vrlo teško snalazi.

Samo u jednom kraćem razdoblju zagrebačkog dvoboja Cedevita je nametnula svoj način igre, držala protivnika pod kontrolom i činilo se da će se uspjeti odvojiti. Dogodilo se to u ranoj fazi, krajem prve četvrtine, međutim vrlo brzo Gran Canaria iznimno pokretljivim napadom vratila se u utakmicu i predvođena sjajnim Bradom Newleyem polako je uzela utakmicu u svoje ruke.

Na početku drugog poluvremena Gran Canaria uspjela se odvojiti na 55:49 da bi Cedevita imala dobar odgovor i tricom Pilepića uz prekršaj te tricom Tomasa preuzela vodstvo, međutim nije iskoristila taj nalet da bi prelomila susret na svoju stranu.

Zato je to uspjela napraviti španjolska momčad. Kobna je bila serija čak 12:0 u posljednjoj dionici koja je odvela Gran Canariju na 79:66. Cedevita je u tim trenucima izgledala razbijeno, Repeša je uspio prodrmati igrače minutom odmora poslije koje je Cedevita napravila 6:0, ali prijetnje prema gostima nije bilo.

Do kraja susreta Gran Canaria je uspješno sačuvala ovu visoku prednost i na kraju zasluženo odnosi pobjedu te će na svom parketu biti veliki favorit za prolazak u četvrtfinale.

U redovima Cedevite Fran Pilepić ubacio je 18 poena (6/11), Miro Bilan dodao je 16 poena i šest skokova (5/8), a Nemanja Gordić podijelio je 12 asistencija, no uz šut 2/10 iz igre. Kod gostiju Brad Newley ubacio je 16 poena (6/12).

Eurokup, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Paris Levallois74:71PGE Turow Zgorzelec
Zenit St. Peterburg84:86Himki
Valencia80:58Bayern
Red October Cantu64:70Uniks Kazan
Brose Baskets78:80Lokomotiv Kuban
Cedevita76:84Herbalife Gran Canaria
Lietuvos Rytas81:81Pinar Karšiyaka
Banvit71:55Virtus Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.03.2015. u 10:34
    htio si reći Gordićev čvor ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik05.03.2015. u 08:42
    Od večeras u košarku ulazi novi pojam: Gordijski čvor!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.03.2015. u 01:08
    ono kad se Ukić zabije u reket između 3 igrača i onda u trećem koraku ne zna šta će pa baci loptu protivniku u ruke - neprocjenjivo! svaki put ponovno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2015. u 23:18
    ovi umjesto da se dižu samo padaju i to sa tako velikim igrčkim kadrom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.03.2015. u 23:13
    Cedeviti je sezona brzinski gotova,ovdje ispadaju lagano a sto se tice ABA lige vjerojtno idu na Partizan i onda ce i tu biti adio...i tko ce onda odgovarati za to?? a dometi su ipak bili malo optimisticniji...
    Obrisan korisnik