Košarka

Odlični Kruno Simon odveo Lokomotiv do prednosti uoči uzvrata, Valencia pred prolazom

Branimir Korać • četvrtak, 05.03.2015.
Odlični Kruno Simon odveo Lokomotiv do prednosti uoči uzvrata, Valencia pred prolazom

Odrađeni su svi prvi dvoboji osmine finala Eurokupa. Od hrvatskih igrača najistaknutiji bio je Kruno Simon koji je ubacio 20 poena i predvodio Lokomotiv u pobjedi u Njemačkoj...

Banvit - Virtus 71:55

Rimski Virtus odigrao je dobrih 30 minuta na teškom gostovanju u Turskoj, imao vrlo aktivan rezultat i onda ušao u crnu rupu. Umjesto da na svoj parket odnese u najgoru ruku "mini zaostatak", dozvolio je domaćinu da stvori značajnu prednost koju će biti vrlo teško dostići.

Na samom kraju treće dionice s četiri slobodna bacanja Roka Stipčevića Virtus je stigao do vodstva 51:49 i onda zaspao. Od tog trenutka domaćin je napravio seriju čak 16:0, pobjegao na visoku prednost i u konačnici slavio sa 71:55.

Veliki problem za goste bio je Sammy Mejia koji je ubacio 18 poena (4/8) uz devet skokova i pet asistencija, a pomagao mu je Earl Rowland s 13 poena (5/12) i pet asistencija. U redovima Virtusa Melvin Ejim ubilježio je 16 poena (5/7) i pet skokova dok je Rok Stipčević igrao svih 40 minuta i ubacio osam poena (1/3 za dva, 0/6 za tri, 6/6 slobodna) te podijelio šest asistencija.

Lietuvos Rytas - Pinar Karsiyaka 81:81

Konačnim ishodom može biti zadovoljan i drugi turski klub koji se vratio neporažen s teškog gostovanja. Karsiyaka je u Vilniusu kod Lietuvos Rytasa odigrala 81:81 i ima priliku pred svojim navijačima osigurati mjesto u četvrtfinalu.

Domaćin je napravio previše pogrešaka i za to je u konačnici kažnjen. Lietuvos je u više navrata imao dvoznamenkastu prednost, međutim ulazio je u krizna razdoblja i gubio prednost. Na kraju je imao priliku za kakvu-takvu prednost, međutim tricu je promašio Janavičius, skok u napadu uhvatio je Lukauskis, no niti on nije bio precizan i Karsiyaka odnosi remi iz Litve.

Odličnu utakmicu kod gostiju odigrao je Bobby Dixon s 20 poena (8/15), sedam asistencija i pet skokova, a Jon Diebler dodao je 16 poena (5/12). U redovima Lietuvosa Martinas Gecevičius upisao je 19 poena (4/9) i pet asistencija, a Gediminas Orelik 18 poena (6/9) i osam skokova.

Brose Baskets - Lokomotiv Kuban 78:80

Vrlo težak posao očekuje njemački Brose Baskets na gostovanju u Rusiji. Lokomotiv je slavio u Njemačkoj 80:78, kvalitetnija je momčad od Brosea i trebao bi to dokazati u uzvratu.

Gosti su u Njemačkoj slavili s dva razlike iako su mogli i uvjerljivije do pobjede jer su u dobrom dijelu prvog poluvremena imali dvoznamenkastu prednost. U nastavku se Brose vratio, ali Bazarevičeva momčad zadovoljna ide kući.

Pobjedu u dobroj mjeri mogu zahvaliti raspoloženom Kruni Simonu koji je ubacio 20 poena (6/8 za dva, 0/4 za tri, 8/10 slobodna), uhvatio pet skokova i podijelio četiri asistencije te Anthonyju Randolphu koji je dodao 15 poena (5/9). U domaćem sastavu Janis Strelnieks ubacio je 15 poena (4/8), a Dalibor Bagarić za šest minuta uhvatio je dva skoka.

Cantu - Uniks Kazan 64:70

Status favorita potvrdio je i Uniks gostujućom pobjedom kod Cantua 70:64. Iako je ruska momčad imala i boljih izdanja, na svoj parket donosi prednost koja bi trebala biti dovoljna za četvrtfinale.

"Šteta što nismo uspjeli doći do pobjede. Znali smo da nas očekuje težak posao, no nismo odigrali svoju najbolju utakmicu. Još uvijek ništa nije izgubljeno, naporno ćemo raditi i dobro se pripremiti za uzvrat u Rusiji", još uvijek je optimist Darius Johnson-Odom.

Upravo Johnson-Odom bio je najistaknutiji pojedinac kod Talijana s 15 poena (5/11) dok je Ivan Buva igrao 21 minutu i ubacio pet poena (1/5 za dva, 0/2 za tri, 3/3 slobodna) uz šest skokova. U pobjedničkom sastavu po 14 poena ubacili su Keith Langford (5/13, šest skokova) i Sergej Bikov (6/9).

Valencia - Bayern 80:58

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu Valencia je potpuno nadigrala Bayern i jednom nogom zakoračila prema četvrtfinalu. Prvi susret dobila je s velikih 80:58 i stavila Bavarce pred teško ostvarivu misiju.

Još na poluvremenu činilo se da će gosti imati puno bolji rezultat uoči uzvrata, zaostajali su samo četiri razlike, a onda se dogodio totalni raspad i Valencia je upisala visoku pobjedu.

Bojan Dubljević bio je odličan s 18 poena (6/10) i šest skokova, Pau Ribas dodao je 16 poena (5/11), a Krešo Lončar za 12 minuta ubacio je sedam poena (1/2 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka. Kod Bayerna Vasilije Mičić ubacio je 19 poena (6/12).

Foto - Lietuvos Rytas

Eurokup, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Paris Levallois74:71PGE Turow Zgorzelec
Zenit St. Peterburg84:86Himki
Valencia80:58Bayern
Red October Cantu64:70Uniks Kazan
Brose Baskets78:80Lokomotiv Kuban
Cedevita76:84Herbalife Gran Canaria
Lietuvos Rytas81:81Pinar Karšiyaka
Banvit71:55Virtus Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!