Rukomet

Vujović: "Zadovoljan sam brojem postignutih, ali ne i primljenih pogodaka"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • subota, 07.03.2015.
Vujović: "Zadovoljan sam brojem postignutih, ali ne i primljenih pogodaka"

Rukometaši PPD Zagreba u Kutiji su šibica u sklopu 16. kola SEHA GSS lige te posljednjeg regionalnog susreta regularnog dijela sezone, snage odmjerili s ekipom Radničkog iz Kragujevca koja je pristala na zamjenu domaćinstva te je ove subote stigla u Zagreb. Kući se, međutim, Radnički vraća s uvjerljivim porazom sa 16 pogodaka razlike, a svoje viđenje susreta ponudili su treneri Veselin Vujović i Bojan Milentijević te rukometaši Stipe Mandalinić i Ivan Šmigić.

Momčad PPD Zagreba u posljednjem je regionalnom susretu pred završni turnir SEHA lige koji će se održati u mađarskom Veszpremu, ali i pred dva susreta osmine finala Lige prvaka s danskim KIF Koldingom, osigurala itekao uvjerljivo slavlje nad ekipom Radničkog iz Kragujevca. Poveli su Zagrebaši odmah na startu, nametnuli svoj ritam te upisali slavlje 45:29.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović netom nakon susreta kazao je: "Želio bih izraziti ogromnu zahvalnost Radničkom što su pristali doći u Zagreb i odigrati utakmicu ovdje kako bi nam omogućili da se što bolje spremimo i dočekamo KIF Kolding. Želimo pokušati napraviti dobar rezultat. Ovo je za nas posljednja utakmica regularnog dijela SEHA lige u kojoj smo pokazali da imamo veći izbor igrača od kojih sam tražio maksimalan pristup uz mnogo trčanja. Probali smo nešto uvježbati i za KIF Kolding pritom."

Šmigić: "Želim Zagrebu prolazak u četvrtfinale Lige prvaka"

"Trener Vujović je na moju karijeru ostavio veliki trag i njegova momčad igra odličan rukomet. Nama je utakmica došla nešto malo teže, no prijatelji smo i učinili smo Zagrebu uslugu za zamjenu domaćinstva. Također, nakon povoljnog remija s Partizanom u domaćem prvenstvu bilo nam je lakše. Ne znam koliko je Zagrebu ovo bila dobra priprema za KIF Kolding, ali čestitao bih mu na gostoprimstvu i zaželio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka te pobjede kako kod kuće tako i u gostima", prokomentirao je po susretu igrač Radničkog Ivan Šmigić.

Nastavio je potom Vujović: "Zadovoljan sam brojem postignutih, ali ne i primljenih pogodaka, no to se događa u ovakvim utakmicama. Radnički je dobar sastav i dobro je treniran te mu želim svu sreću u posljednjem kolu SEHA lige te play-offu srpske lige."

Bacio je potom Zagrebov strateg i pogled u budućnost te susrete s KIF Koldingom koji slijede u osmini finala Lige prvaka: "Narednih tjedan dana iskoristit ćemo da se što bolje spremimo iako između dvije utakmice s KIF Koldingom imamo još Kup sa Zametom. Tako smo isplanirali kako bi u susretima izbjegli moguće povrede, no one se mogu dogoditi i na treningu. Htio bih kroz treninge pripremiti neke stvari, a da ih ne pokažemo na utakmicama do KIF Koldinga stoga je i to razlog ranijih odigravanja regionalnih susreta. KIF Kolding je iskusan sastav na koji ne treba trošiti riječi već mi moramo probati slaviti kod kuće, a potom u uzvratu vidjeti što će biti."

Na svog trenera tek se kratko nadovezao Zagrebov lijevi vanjski Stipe Mandalinić koji je rekao: "Trener je već sve rekao o susretu s Radničkim, mi se sada okrećemo KIF Koldingu i idemo se spremiti za tu utakmicu."

Trener Radničkog Bojan Milentijević nakon poraza svoje momčadi izjavio je: "Zagreb je zasluženo slavio, bio je uvjerljiv. Ne znam koliko mu je utakmica mogla poslužiti za trening ili uigravanje pred KIF Kolding. Što se nas tiče, mi nismo uspjeli spriječiti Zagrebove kontre i polukontre i tranziciju i to nam je predstavljalo najveći problem. Također, htio sam odmoriti neke naše kvalitetnije igrače koji su do sada odigrali dosta utakmica, no to očigledno nije urodilo plodom."

"Bez obzira na sve mi i dalje pred nama imamo zadani cilj da prođemo play-off srpske lige te da se izborimo za naslov ili drugo mjesto kako bi sljedeće godine ponovno igrali s velikanima europskog rukometa kroz SEHA ligu", zaključio je trener Radničkog.

Foto: Matija Hećimović

SEHA GSS liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

16. kolo

Nexe Našice28:23Vojvodina
Meškov Brest30:24Prešov
Borac Banja Luka27:21Metalurg Skoplje
Vardar Skoplje28:21Telekom Veszprem
Radnički Kragujevac29:45RK Zagreb
1Telekom Veszprem 18561:413+14851
2Vardar Skoplje 18531:462+6945
3Meškov Brest 18507:459+4839
4RK Zagreb 18480:417+6336
5Prešov 18539:500+3933
6Nexe Našice 18449:512-6316
7Metalurg Skoplje (-1)18397:445-4815
8Borac Banja Luka 18464:537-7313
9Vojvodina 18444:510-6610
10Radnički Kragujevac 18472:589-1177

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!