Rukomet

Sigurna slavlja Larvika i Györija, dva pogotka Gaće u remiju Dinama i Thüringera

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • nedjelja, 08.03.2015.
Sigurna slavlja Larvika i Györija, dva pogotka Gaće u remiju Dinama i Thüringera
Foto: FaH

Ove nedjelje odigrana su nova četiri susreta devetog kola glavne faze Lige prvakinja koja su donijela zanimljive rezultate. U prvom susretu dana njemački Thüringer podijelio je bodove s rukometašicama Dinamo-Sinare te se tako pridružio protivnicama u četvrtfinalu natjecanja, dok su igračice Metza uvjerljivo slavile nad Sävehofom te tako ostale u utrci za prolazak među osam najboljih ekipa Europe. Norveški Larvik nastavio je stopostotan učinak u grupi 2 te je pokazao nadmoć u utakmici protiv Viborga, a aktualne prvakinje Europe sigurno su slavile nad ekipom Baia Mare.

Dinamo-Sinara - Thüringer HC 30:30 (16:13)

Rukometašice Dinamo-Sinare u petom kolu skupine 1 ugostile su aktualne prvakinje Njemačke kojima je pobjeda bila važna za treće mjesto na tablici te sigurno četvrtfinale. Susret su dobro otvorile obje ekipe, a nakon početnog vodstva 2:1 Njemica, domaće igračice prebacile su u višu brzinu te su s nekoliko mini serija u desetoj minuti utakmice prešle u prednost +2 (6:4). Uslijedilo je potom nekoliko grešaka s obje strane stoga su mreže bivale mirnima punih pet minuta, a post od pogodaka prekida Katrin Engel za 5:6. Probudila se tada na ruskom golu Anna Sedoykina koja uspješno zaustavlja Thüringerove napade te pomaže suigračicama da se odvoje na +3 (10:7) koje su tu prednost zadržale sve do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 16:13.

Početkom drugog dijela dvoboja zgoditkom Nadje Nadgornaje njemački sastav stigao je na pogodak zaostatka (16:17). Započela je tada igra pogodak za pogodak koja se zadržala sve do 55. minute utakmice kada je Dinamo iskoristio pad koncentracije kod protivnica te se odvojio na +4 (30:26). No, Njemice se nisu predale, pojačale su tempo igre i krenule sustizati domaće rukometašice. 30 sekundi prije kraja Sonja Frey izjednačava na 30:30 što je ujedno bio i konačan rezultat koji je osigurao podjelu bodova, ali i četvrtfinale Thüringera. Kod Dinamo-Sinare najefikasnije su bile Daria Dmitrijeva i Ana Kočetova svaka s po devet pogodaka, dok je Anita Gaće dodala dva, ali i zaradila crveni karton u susretu. U redovima Thüringera istaknula se Nadja Nadgornaja s devet zgoditaka, a njih pet upisala je Katrin Engel.

Viborg HK A/S - Larvik HK 23:29 (14:12)

Larvik je stigao u goste trećeplasiranom Viborgu nad kojim je slavio u petom kolu skupine 2 Lige prvakinja te je tako nastavio pobjednički niz i zadržao stopostotan učinak u grupi 2, ali i dodatno zakomplicirao borbu za treću i četvrtu poziciju. Desetkovana ekipa Viborga vrlo je dobro krenula u utakmicu te je preko Sanje Damnjanović i Rikke Skov povela 6:4. Prednost se nije dugo zadržala na njihovoj strani te je Larvik ubrzo izjednačio, a potom i poveo 8:7. Krenula je tada velika borba i izjednačena igra, a u 22. minuti Viborg sigurnim hicem Sare Paulsen izjednačava na 11:11. Nanizale su tada nekoliko grešaka gostujuće rukometašice što je Viborg iskoristio za prelazak u novo vodstvo 14:12, a s tim rezultatom se otišlo i na odmor.

U drugo poluvrijeme odlično ulazi Larvik koji u šest minuta nastavka stvara seriju 6-0 za rezultat 18:14. Širina norveške klupe tada je došla do izražaja, naime, deset igračica Viborga koje su se našle na zapisniku za ovaj dvoboj nisu mogle pratiti jak tempo koji su nametnule protivnice. U 15 minuta Dankinje su postigle tek tri pogotka, a Larvik se odvojio na +6 (23:17) kojih je zadržao i do posljednje minute utakmice kada je bilo 29:23. Linn-Kristin Koren Riegelhuth s devet je golova bila najbolja kod Larvika, a Nora Mork zabila je njih pet. U redovima Viborga istaknula se Sanja Damnjanović sa sedam zgoditaka, a jedan manje upisala je Rikke Skov.

IK Sävehof - Metz Handball 21:23 (11:16)

Ekipa Metza u petom kolu glavne faze Lige prvakinja tražila je pobjedu nad IK Sävehofom kako bi ostala u igri za plasman u četvrtinu finala natjecanja, a u tome je i uspjela po isteku 60. minute. Gostujuće rukometašice dobro su ušle u susret te su povele 3:0. Zatražio je stoga već na početku utakmice domaći trener minutu odmora, no ni time-out nije pomogao Sävehofu čiji se minus iz minute u minutu povećavao. Sredinom prvog poluvremena Ana Gros i Yvette Broch odvode Metz na +6 (8:2). Iako su Francuskinje u jednom trenutku imale i osam zgoditaka prednosti do odlaska u svlačionice domaće igračice smanjile su zaostatak na 11:16.

Metz je nešto slabije ušao u drugi dio dvoboja, naime, nikako se nije mogao posložiti i realizirati u napadu što su, pak, dobro iskoristile rukometašice Sävehofa te tako krenule topiti minus na semaforu. Drugo poluvrijeme bilo je siromašno zgodicima stoga je u 54. minuti na semaforu stajalo 20:18 za goste, a ta se razlika zadržala i po posljednjem sučevu zvižduku kada je bilo 23:21. Metz je do pobjede vodila Ana Gros sa sedam pogodaka, njih tri dodala je Kristina Liščević, dok su se kod Sävehof istaknule Joanna Lindvall-Haggren sa šest sigurnih hitaca i Ida Oden s njih pet.

Györi Audi ETO KC - HCM Baia Mare 29:23 (12:10)

U skupini 2 posljednji susret petoga kola bio je rezerviran za susret ekipa Györija i Baia Mare u kojem su braniteljice naslova europskih prvakinja sigurne bile na svom terenu i pred svojim navijačima. Izjednačeno je u susretu bilo sve do sredine prvoga poluvremena kada se gošće lagano odvajaju na 7:6 i 9:7, no domaća ekipa potom ubrzava ritam te se do 25. minute vraća u susret i poravnava rezultat na 9:9. Borbeno je stoga bilo i u narednim minutama, no do odlaska na odmor domaće rukometašice uspijevaju osigurati prednost od dva pogotka (12:10).

Uvodne minute nastavka donijele su povećanje domaćeg vodstva na 14:11 i 16:13 nakon čega ekipa Györija sigurno korača prema novome slavlju. Iako se gostujuća ekipa trudi, ne uspijeva više sustići svoje suparnice koje se ubrzo odvajaju i na +5 te na koncu ekipa Baia Mare biva poražena sa šest pogodaka razlike (23:29). Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Susann Müller s osam postignutih pogodaka, Aniko Kovacsics dodala je šest golova, Vesna Milanović-Litre nije se upisala u listu strijelaca, dok su najbolje kod Baia Mare bile Valentina Ardean Elisei i Alexandra Do Nascimento s po četiri gola.

Liga prvakinja - Skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Krim Mercator29:47Vardar SCBT
Leipzig19:32Budućnost
Dinamo Volgograd30:30Thüringer HC
1Budućnost (+7)6173:116+5719
2Vardar SCBT (+3)6190:165+2511
3Thüringer HC (+2)6180:155+2511
4Dinamo Volgograd (+6)6159:164-511
5Leipzig (+4)6134:170-366
6Krim Mercator (+2)6143:209-662

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!