Rukomet

Vujović: "Naša mladost u nastavku se pokazala kao nedostatak, KIF nas može sustići u uzvratu"

Iz Arene Zagreb:Danijela Lemaić • subota, 14.03.2015.
Vujović: "Naša mladost u nastavku se pokazala kao nedostatak, KIF nas može sustići u uzvratu"

Rukometaši PPD Zagreba ostvarili su još jednu veliku pobjedu u Ligi prvaka, naime, na domaćem terenu u sklopu osmine finala slavili su nad KIF Koldingom 22:17 te su tako stigli korak bliže četvrtfinalu natjecanja. Netom nakon susreta svoja mišljenja podijelili su treneri Veselin Vujović i Aron Kristjansson te igrači Antonijo Kovačević, Filip Ivić i Kasper Hvidt.

Zagrebaši su pred prepunom Arenom Zagreb slavili nad danskim KIF Koldingom te tako upisali novu veliku pobjedu koja ih je dovela korak bliže četvrtfinalu, ali i povoljnijoj situaciji u uzvratu u Kopenhagenu. Zagreb tako s pet pogodaka prednosti putuje u Dansku te do tada mora još poraditi na napadu kako bi pobjedu ostvario i na gostovanju.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović istaknuo je kako je zadovoljan prvim poluvremenom: "Čestitam gostima na muškoj utakmici kakva se danas rijetko viđa. Bila je to utakmica s malim brojem golova. Imali smo strahovito dobro prvo poluvrijeme nošeno dobrom obrano, obranama Ivića te inspiriranim napadom."

Ivić: "U uzvratu idemo po pobjedu, neka bolji pobijedi"

Zagrebov junak utakmice Filip Ivić koji je zaključao svoja vrata i upisao 14 obrana za Sportnet je dao svoje viđenje susreta. "Čestitao bih svojim dečkima na borbenosti, posebice u obrani. Malo smo u drugom poluvremenu štekali u napadu, zabili smo samo sedam golova u drugom dijelu. To svakako moramo ispraviti i korigirati u uzvratnoj utakmici. Podaci govore kako smo ove godine primili najmanje golova u Ligi prvaka, nadam se da će tako i ostati. Zabili su Danci 13, 14 golova do negdje 45., 50. minute, no napad nam nije funkcionirao. To, dakle, moramo ispraviti, imamo tjedan dana da se odmorimo i idemo u nove radne pobjede idući tjedan."

"Samo sam popratio obranu, podigli smo agresivnost, igramo dobro, pokazujemo želju, samo sam stoga kupio lopte, dobro se osjećam te se nadam da će tako ostati i sljedeći vikend. Pet pogodaka razlike nije malo, ali nije ni mnogo. Moramo ući u uzvrat maksimalno koncentrirano od početka, nećemo se ići braniti, ići ćemo na pobjedu pa neka bolji pobjedi", zaključio je Ivić.

"U drugom dijelu naš adut iz prvog poluvremena, naša mladost, pokazala se kao nedostatak. U situaciji kada smo mogli završiti susret sa sedam pogodaka prednosti napravili smo nekoliko grešaka i utakmica je završila tako da KIF Kolding ima veću mogućnost sustići nas u uzvratu. Naravno nama ostaje da mnogo radimo do druge utakmice i u svakom slučaju plasman među osam najboljih momčadi Europe bio bi odličan rezultat za bilo koju ekipu", prokomentirao je Zagrebov strateg drugi dio utakmice i najavio uzvratni susret u Danskoj.

Zagrebovo lijevo krilo Antonijo Kovačević, koje je zabilo dva pogotka, nakon susreta je reklo: "Velika mi je čast bila igrati ovako veliku utakmicu jer nikada nisam igrao osminu finala Lige prvaka. Što se tiče utakmice mi smo fenomenalno ušli u prvo poluvrijeme. Naša 5-1 obrana bila je odlična, a Ivić je branio sve. Napravili smo veliki posao i odvojili se na šest, sedam razlike" te je nastavilo o utakmici.

"Lošije smo završili prvo poluvrijeme i tako ušli u drugi dio susreta, naime, 12 minuta nismo postigli pogodak. Nakon toga smo se ponovno stabilizirali i krenuli bolje, ali nažalost zadnje dvije minute pustili smo da KIF kazni naše greške i smanji na pet golova razlike. Na nama je sada da se spremimo dobro za drugu utakmicu i pokušamo odigrati ovako dobro, prvenstveno u obrani."

Gostujući trener Aron Kristjansson istaknuo je pogreške svoje ekipe: "Čestitam Zagrebu na dobroj igri i pobjedi. Imali smo težak početak susreta, nismo imali strpljenja u napadu. Prebrzo smo išli u realizaciju i napravili smo mnogo tehničkih grešaka. Bili smo bolji u drugom dijelu kada nam je obrana proradila. Moramo raditi na dosta toga kako bi poboljšali napad i zadovoljni smo što smo na kraju izgubili sa samo pet pogodaka razlike. Moglo je završiti i gore, trebamo se dobro pripremiti za uzvrat i pokušati pobijediti."

"Bilo je lijepo igrati u Zagrebu, odlična prijateljska atmosfera kakva stvara dobre utakmice. Vidjeli smo dva različita pristupa igri, dva različita poluvremena. Prvih 20 minuta bila je samo jedna ekipa na terenu i jedan vratar, Zagreb i Ivić, ali ostalih 40 minuta smo krenuli bolje. To nam daje osjećaj da možemo proći u četvrtfinale Lige prvaka. Moramo napredovati u igri i mislim da smo u teškim trenucima promijenili mentalitet igre i smanjili zaostatak te izvukli povoljan rezultat. Pokrenuo nam se napad i kontra u zadnjim minutama. Ništa još nije odlučeno, naime, igra se 120 minuta i o svemu će odlučivati uzvrat u Kopenhagenu", rekao je o dvoboju sa Zagrebom vratar Kasper Hvidt koji je obranio šest lopti.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Osmina finala

osmina finala - prve utakmice

Rhein-Neckar Löwen30:34OTP Bank Pick Szeged
La Rioja23:31Telekom Veszprem
Orlen Wisla Plock32:26Vardar Skoplje
Dunkerque21:23Paris Saint-Germain
RK Zagreb22:17KIF Kolding
Montpellier25:29Barlinek Industria Kielce
Aalborg Handball11:31Barcelona
Flensburg21:30Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo15.03.2015. u 07:50
    Vujo, sad se moraš počet uvlačit debelom u dupe da nam postaneš izbornik. Znam da to nije tvoj stil, al učini to radi nas.
    chepo
  • matbaric14.03.2015. u 22:34
    Apsolutno se slažem sa kolegom gore. VV je genijalac, bio i ostao. Veliki igrac i veliki trener, Zagreb je sretan da ima takvog trenera, jedino je malo preimpulzivan nekad ali to ga tjera naprijed... Zagrebu nista za zamjerit, moglo je bili +8 ili +9 ali ALO to je mlada ekipa i srce ih nosi. Ja... [više na forumu]
    matbaric
  • Obrisan korisnik14.03.2015. u 21:45
    evo, sad se vidi koliko dobar (da ne velim vrhunski) trener znači jednoj prosječno talentiranoj i neiskusnoj ekipi bez vrhunskih pojedinaca...e, da nam bar tak bude u repki, s visoko talentiranim i iskusnim igračima, a hrabrim i taktički zrelim trenerom s dozom inovativnosti...tek ćemo vidjet... [više na forumu]
    Obrisan korisnik