Rukomet

Sigurni Buntić i Šego u slavlju Kielcea, Kiel nadigrao branitelja naslova

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • nedjelja, 15.03.2015.
Sigurni Buntić i Šego u slavlju Kielcea, Kiel nadigrao branitelja naslova
Foto: EPA

Zanimljivo je u rukometnoj Ligi prvaka i njenim preostalim prvim utakmicama osmine finala bilo i ove nedjelje koja je donijela siguran Kielce i njegovo slavlje nad Montpellierom, uvjerljiv Kiel nad braniteljem naslova prvaka Europe, Flensburgom, te veliko slavlje Barcelone koja je uvelike očitala rukometnu lekciju ekipi Aalborga.

Montpellier - Vive Tauron Kielce 25:29 (13:16)

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Treći francuski predstavnik u Ligi prvaka u prvom susretu osmine finala ugostio je poljski Kielce, ali nije uspio stići do uspjeha. Iako je Montpellier dobro ušao u susret i poveo 3:2 preko Issama Teja, ubrzo su gosti pojačali tempo te su serijom 3-0 prešli u vodstvo od dva pogotka (6:4). Montpellier je u igri držao raspoloženi Dragan Gajić koji je s tri uzastopna gola smanjio zaostatak svoje ekipe na 8:9 te se francuska ekipa držala uz sam bok Kielceu sve do posljednje minute prvog dijela susreta kada su se Poljaci uspjeli odvojiti na +3 (16:13).

Uvodne minute nastavka donijele su nešto bolju igru Montpelliera koji je nanovo stigao na pogodak minusa (16:17), a Kielce se odvojio od domaćina tek u 50. minuti dvoboja kada za 25:22 sigurni bivaju Denis Buntić, Michal Jurecki i Tomasz Rosinski. Francuzi se nisu predali te su s tri uzastopna gola poravnali rezultat na 25:25 stoga je do 58. minute utakmice bilo vrlo borbeno. Utakmicu su na kraju presudili Uroš Zorman i Julen Aguinagalde koji postavljaju konačnih 29:26. Kielce je do pobjede vodio Karol Bielecki sa šest pogodaka, njih tri dodao je Denis Buntić, Ivan Čupić i Manuel Štrlek zabili su svaki po dva, Željko Musa nije postigao pogodak, dok je Marin Šego na vratima obranio sedam lopti. Kod Montpelliera istaknuo se Vid Kavtičnik sa sedam zgoditaka, a njih šest imao je Diego Simonet.

Flensburg-Handewitt - Kiel 21:30 (9:16)

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka donijela je branitelju naslova europskog klupskog prvaka domaći dvoboj s njemačkim Kielom koji se pokazao odličnim te je tako svome suparniku uzvratio za poraz u finalu Lige prvaka protekle sezone. Ponovno je domaćin u susret ušao bez par svojih važnih igrača poput Holgera Glandorfa i Jakoba Heinla, a gosti u susret ulaze sjajno te s brzim pogocima, posebice iz kontri, kao i čvrstom obranom koja njihova protivnika tjera na brojne pogreške osigurava velikih 14:8. Iako su u uvodnim minutama susreta zbog crvenog kartona ostali bez Renea Toft Hansena, rukometaši Kiela nastavili su u odličnom ritmu da bi do odlaska na odmor osigurali vodstvo 16:9.

Predvođen raspoloženim vratarom Andreasom Palickom, kao i sigurnim Niclasom Ekbergom u napadu Kiel je u višoj brzini ušao i u nastavak susreta, a posljednju nadu domaćoj momčadi pruža smanjenje zaostatka na minus šest (15:21). No, i ona ubrzo nestaje budući da se Kiel odvaja da 25:16 te tako sigurno korača prema uvjerljivom slavlju 30:21, ali i prema četvrtfinalu natjecanja koje sada treba potvrditi na svome terenu. Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Niclas Ekberg i Marko Vujin s po sedam postignutih pogodaka, Domagoj Duvnjak dodao je jedan gol, dok je najbolji kod Flensburga bio Anders Eggerts pet golova, a Draško Nenadić zabio je njih četiri.

Aalborg - Barcelona 11:31 (5:16)

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Španjolski prvak u prvom susretu osmine finala Lige prvaka očitao je rukometnu lekciju danskom Aalborgu te gotovo sigurno osigurao mjesto među osam najboljih ekipa Europe. Barcelona je susret otvorila odlično te je zabila šest uzastopnih pogodaka, dok je domaćin do prvog gola stigao tek nakon 11 minuta igre. Ništa se nije promijenilo ni u narednih 20 minuta utakmice u kojim se nastavila Barcelonina nadmoć. Tako su španjolski rukometaši u 20. minuti dvoboja imali +9 (12:3), a ta se prednost do odlaska na odmor povećala na +11 (16:5).

U drugom poluvremenu nastavilo se odlično izdanje Barcelone čija čvrsta obrana nije dopuštala domaćinu da pronađe put do mreže, a gostujući trener Xavi Pascual dao je priliku na terenu svim momcima koji su doputovali u Dansku. Vodstvo Španjolaca postepeno je raslo iz minute u minutu te su s +14 (20:6) do posljednjeg sučeva zvižduka stigli na velikih 20 pogodaka razlike (31:11). Kiril Lazarov s osam golova vodio je Barcelonu do slavlja, dok je Nikola Karabatić suparničku mrežu zatresao četiri puta, a u listu strijelaca upisao se i vratar Gonzalo Perez de Vargas s jednim golom. Najbolji kod Aalborga bili su Sander Sagosen s tri zgoditka te Morten Andreas Slundt s dva gola.

Liga prvaka - Osmina finala

osmina finala - prve utakmice

Rhein-Neckar Löwen30:34OTP Bank Pick Szeged
La Rioja23:31Telekom Veszprem
Orlen Wisla Plock32:26Vardar Skoplje
Dunkerque21:23Paris Saint-Germain
RK Zagreb22:17KIF Kolding
Montpellier25:29Barlinek Industria Kielce
Aalborg Handball11:31Barcelona
Flensburg21:30Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportski manijak16.03.2015. u 08:01
    Pa i Zagreb da je malo ozbiljnije igrao u nekim dijelovima utakmice ne bi ni Kolding prosao s više od 12-13 golova
    sportski manijak
  • Obrisan korisnik16.03.2015. u 02:25
    dali ljudi 11 golova u 60 min.,koja lakrdija covjece
    Obrisan korisnik