Rukomet

Sulić predvodio Veszprem do slavlja nad La Riojom, Wisla Plock iznenadila Karačićev Vardar

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • subota, 14.03.2015.
Sulić predvodio Veszprem do slavlja nad La Riojom, Wisla Plock iznenadila Karačićev Vardar
Foto: EPA

Subota je u rukometnoj Ligi prvaka i njenim prvim utakmicama osmine finala natjecanja, osim slavlja PPD Zagreba nad KIF Koldingom, donijela uvjerljivu pobjedu Veszprema na gostovanju kod Naturhouse La Rioje, dobru borbu Dunkerquea i PSG-a u kojem je potonja ekipa slavila s dva pogotka prednosti te na kraju dana novo iznenađenje, uvjerljivo slavlje Wisle Plock nad makedonskim Vardarom.

Naturhouse La Rioja - MKB-MVM Veszprem 23:31 (10:15)

Prvi susret osmine finala Lige prvaka ove subote odigrali su rukometaši španjolske Naturhouse La Rioje koji su ugostili mađarskog prvaka nad kojim su pokušali prirediti iznenađenje, no Veszprem je potvrdio ulogu favorita i stigao do pobjede. Susret odlično otvara Veszprem koji postavlja rezultat 4:0, ali tada su se probudili domaći igrači, nisu se predali te su zaostatak smanjili na dva pogotka razlike (5:7). Držali su se domaćini uz bok protivnicima sve do 20. minute kada je mađarski prvak prebacio u višu brzinu i serijom pogodaka poveo 14:9 da bi na odmor otišao također s +5 (15:10).

U drugo poluvrijeme dobro ulaze španjolski rukometaši koji su pojačali tempo i postigli četiri uzastopna pogotka te tako stigli na samo zgoditak zaostatka (14:15). No, u redovima Veszprema tada su se razbudili Momir Ilić i Gergo Ivancsik koji su odveli ekipu na novih +6 (25:19). Angel Perez postigao je dva uzastopna pogotka za smanjenje minusa La Rioje na 21:25, ali iskusni mađarski prvak u posljednjih deset minuta opravdao je ulogu favorita te je po isteku 60. minute upisao slavlje 31:23 i tako stigao korak bliže četvrtfinalu natjecanja. Veszprem su do pobjede vodili Renato Sulić i Momir Ilić svaki s po devet pogodaka. Kod La Rioje se istaknuo Angel Perez sa šest golova, a dva manje dodao je Philip Stenmalm.

Dunkerque HB Grand Littoral - Paris Saint-Germain Handball 21:23 (13:12)

Francuski derbi Lige prvaka donio je pravu borbu na terenu, a iako se u prvom poluvremenu boljom pokazala domaća ekipa, rukometaši PSG-a u drugom su dijelu pojačali tempo i stigli do slavlja. PSG utakmicu otvara s tri uzastopna gola, ali Dunkerque je ubrzo poravnao rezultat na 3:3. Uslijedilo je tada novo odvajanje Parižana koji su preko Daniela Narcissea poveli +3 (7:4), no Dunkerque nije odustao te je vrlo dobro iskoristio brojna isključenja kod protivničke ekipe. Domaća ekipa brzo je sustigla PSG, ali i prešla u vodstvo od tri pogotka (13:10) nekoliko minuta prije kraja prvog dijela. Gostujući igrači do odlaska na odmor uspjeli su, pak, smanjiti razliku na 12:13.

U drugom dijelu proradila je pariška obrana koja je bila jedan od razloga što Dunkerque nije postigao pogodak punih 16 minuta, a PSG-ov napad to je dobro iskoristio za poravnanje rezultata na 15:15, a potom i za prelazak u vodstvo +2 (17:15). Ni crveni kartoni Xaviera Baracheta i Zacharia N'dayea zbog tri isključenja u utakmici nisu poljuljali redove gostiju koji su dva gola prednosti održali sve do posljednjeg sučeva zvižduka kada je na semaforu stajalo 23:21. Mikkel Hansen s 11 pogodaka vodio je PSG do pobjede, dok se Hrvati Marko Kopljar, Igor Vori i Jakov Gojun nisu upisali u listu strijelaca. Kod Dunkerquea najefikasniji je bio Kornel Nagy sa šest zgoditaka, dok su po njih tri dodali Benjamin Afgour, Theophile Causse, Bastien Lamon i Pierre Soudry.

Wisla Plock - Vardar 32:26 (14:12)

Makedonska momčad u sklopu prve utakmice osmine finala Lige prvaka doputovala je Plock gdje je pred više od pet tisuća domaćih navijača snage odmjerila s ekipom Wisle Plock koja se na svome terenu pokazala odličnom, itekako raspoloženom te izuzetno željnom četvrtine finala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja stoga je za uzvrat u Skoplju, gdje je čeka puna dvorana sjajnih makedonskih navijača, osigurala uvjerljivo slavlje sa šest pogodaka razlike. Bolje susret u Orlen Areni otvaraju gosti koji uslijed nekoliko domaćih pogrešaka i četiri sigurne obrane Arpada Šterbika osiguravaju uvodnih 3:0 nakon čega se razbuđuje i uigrava i domaćin do desete minute susreta hvata priključak i poravnava rezultat. Uslijedila je tada borbena igra gol za gol, a domaća momčad do prvog vodstva dolazi šest minuta kasnije da bi ubrzo osigurala prednost od dva pogotka (10:8), a iako odlazi i na 12:9, na predah se odlazi s domaćim vodstvom 14:12.

Zanimljivo je bilo i u nastavku susreta kojeg dobrim reakcijama među domaćim vratnicama otvara Rodrigo Corrales što, pak, njegovoj momčadi omogućava da se odvoji i na +4. U narednim minutama prednost Wisle Plock samo raste te pri rezultatu 20:13 gostujući trener Raul Gonzales uzima minutu predaha kako bi posložio svoje redove, no to mu odmah ne polazi za rukom budući da domaći rukometaši osiguravaju vodstvo 29:20, ali Makedonci do samoga kraja ipak uspijevaju smanjiti svoj zaostatak na minus šest (26:32) uoči uzvrata u Skoplju. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ivan Nikčević sa šest postignutih pogodaka, pet je dodao Valentin Ghionea, Rodrigo Corrales sakupio je 15 obrana, Marcin Wichary jednu, dok je najbolji kod Vardara bio Alex Dujšebajev s deset golova, Timur Dibirov je zabio njih pet, Igor Karačić četiri, Arpad Šterbik zaustavio je deset lopti, a Strahinja Milić četiri.

Liga prvaka - Osmina finala

osmina finala - prve utakmice

Rhein-Neckar Löwen30:34OTP Bank Pick Szeged
La Rioja23:31Telekom Veszprem
Orlen Wisla Plock32:26Vardar Skoplje
Dunkerque21:23Paris Saint-Germain
RK Zagreb22:17KIF Kolding
Montpellier25:29Barlinek Industria Kielce
Aalborg Handball11:31Barcelona
Flensburg21:30Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!