Liga prvaka - Osmina finala, osmina finala - prve utakmice, 14.03.2015, 18:00 h
RK Zagreb
RK Zagreb 22:17 KIF Kolding

Sjajni Ivić i društvo zaustavili hladnu dansku mašinu, Zagreb na uzvrat putuje s +5

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 14.03.2015.
Sjajni Ivić i društvo zaustavili hladnu dansku mašinu, Zagreb na uzvrat putuje s +5

Rukometaši PPD Zagreba ove su subote pružili sjajnu igru u zagrebačkoj Areni te su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka nanijeli siguran poraz danskom KIF Koldingu te su tako lagano zakoračili prema ostvarenju svog ovosezonskog sna, prolasku među osam najboljih momčadi Europe.

PPD Zagreb - KIF Kolding Kobenhavn 22:17 (15:8)

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka
ZAGREB - Arena Zagreb, Gledatelja: 13597
Suci: Horaček/Novotny (Češka)

PPD Zagreb: Ivić (14 obrana), Stevanović; Brozović 3, Stepančić 6, Čelica 2, Šprem 1, Šebetić 2, Raković, Horvat 4, Šušnja, J. Valčić 1, T. Valčić, Mandalinić, Obranović 1, Vuglač, Kovačević 2
Trener: Veselin Vujović

KIF Kolding Kobenhavn: Hvidt (6 obrana), Cleverly (3 obrane); Karlsson 1, Boesen, Laen, K. Andersson 1, Jorgensen, L. Andersson 2, Spellerberg 1, Pedersen, Dolk 2, Landin 6, Irming Andersen, Viudes, Jensen 3, Stefansson 1
Trener: Aron Kristjansson

Sedmerci: PPD Zagreb: 3/4; KIF Kolding Kobenhavn: 2/2
Isključenja: PPD Zagreb: 8 min.; KIF Kolding Kobenhavn: 4 min.

Momčad PPD Zagreba zakoračila je ove subote u osminu finala Lige prvaka koju je toliko priželjkivala proteklih sezona, a ove je, pak, do nje stigla sa sigurne treće pozicije u skupini A. Arena Zagreb tako je ponovno bila gotovo do posljednjeg mjesta ispunjena rukometnim zaljubljenicima koji su Zagrebovim Lavovima pružali podršku od samoga starta. Iskusni i hladni Danci u Zagreb su stigli kako bi ostvarili što povoljniji rezultat pred uzvrat sljedeće nedjelje na svom terenu Arene Brondby te kako bi, kao i Zagrebaši, nastavili sanjati europski san o četvrtfinalu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović u susret je poslao Filipa Ivića među vratnice, dok su se u obrani ispred njega našli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Ilija Brozović, Tonči Valčić, Ilija Brozović, Josip Valčić i Lovro Šprem, a susret su s tribine odgledali Lovro Mihić, Teo Čorić i Domagoj Pavlović.

Sjajno domaćin ulazi u prvi susret osmine finala Lige prvaka. Uz odličnu i glasnu podršku navijača s tribina, čvrstu i sigurnu 5-1 obranu sa Špremom na prednjem te vrlo dobro raspoloženim Stepančićem Zagrebaši nakon četiri minute igre osiguravaju 2:0 da bi se potom sigurnim pokazao i Ivić među domaćim vratnicama, kao i domaći kapetan Horvat kako bi njihova momčad stigla do lijepih 5:0.

Ostavili su tako zagrebaši goste bez postignutog pogotka punih devet minuta kada nakon gostujuće minute predaha i slaganja redova KIF Koldinga siguran biva Lasse Andersson. Ni tada ne posustaju Zagrebovi mladi Lavovi već uz nastavak odlične pomoći svojih navijača pune dansku mrežu i, kako je i trener Vujović najavio, ubacuju brojne kamenčiće u hladnu i savršenu dansku mašinu. Do sredine prvoga dijela Danci tako uspijevaju postići tek još jedan pogodak, dok domaća momčad nastavlja graditi svoju prednost i u odličnome ritmu, uz dobru obranu i siguran blok, te raspucane šutere odlazi na devet pogodaka prednosti (11:2).

Ulaskom u završnicu prvoga poluvremena gostujuća momčad stiže do svog trećeg pogotka u susretu, siguran je Lukas Karlsson koji se iz vanjske linije jedini uspijeva donekle nositi sa suparnikom, a netom ranije iskusni Kasper Hvidt među gostujućim vratnicama biva zamijenjen Marcusom Cleverlyjem kako bi bar drugi vratar KIF Kolding uspio donekle zaustaviti suparničke pokušaje. Posložili su tada lagano Danci svoje redove, no iako pružaju nešto bolji otpor Zagrebu, trener Vujović pokazuje širinu svoje klupe, daje priliku svim svojim igračima, osim vrataru Ivana Stevanovića, koji koriste dobivenu minutažu kako bi održali stečeno domaće vodstvo za odličnih 15:8 na poluvremenu.

Potpuno drugačiji Zagreb zakoračio je na teren po predahu te punih 12 minuta u nastavku nije mogao stići do pogotka. Koriste to suparnici kako bi uz više koncentracije i čvršću obranu smanjili svoj zaostatak na minus pet (10:15), dok Zagrebaše donekle u igri, kako se Danci ne bi dodatno približili, drži Ivić, Post od pogodaka u 42. minuti prekida Brozović kako bi postigao Zagrebov 16. gol. Nadovezao se odmah na njega lijepim pogotkom Stepančić, još jednom je siguran Brozović i vraćaju se Zagrebaši na odličnih osam pogodaka prednosti.

Sve sigurnija tada je domaća 5-1 obrana, sada s Antonijom Kovačevićem na prednjemu, s vrlo dobrim reakcijama nastavlja i Ivić, navijači također ne staju s vrlo dobrom podrškom, a Duško Čelica i dokapetan Josip Valčić nastavljaju održati uvjerljivu domaću prednost (21:12). U posljednje dvije minute dvoboja hrvatski prvak ulazi pogotkom Kovačevića za 22:14 da bi na koncu PPD Zagreb na svome terenu slavio s pet pogodaka razlike (22:17).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Luka Stepančić sa šest postignutih pogodaka, Zlatko Horvat dodao je njih četiri, Ilija Brozović tri, Filip Ivić sakupio je 14 obrana, dok je najbolji kod KIF Koldinga bio Magnus Landin sa šest golova, tri je zabio Simon Jensen, Kasper Hvidt zaustavio je šest lopti, a Marcus Cleverly tri.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Osmina finala

osmina finala - prve utakmice

Rhein-Neckar Löwen30:34OTP Bank Pick Szeged
La Rioja23:31Telekom Veszprem
Orlen Wisla Plock32:26Vardar Skoplje
Dunkerque21:23Paris Saint-Germain
RK Zagreb22:17KIF Kolding
Montpellier25:29Barlinek Industria Kielce
Aalborg Handball11:31Barcelona
Flensburg21:30Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2015. u 12:23
    odličan rukomet za razliku od kamilice golužine hrvatske! sad se tek vidi kakav je početnik bio i ostao slavko.. zagreb ima šanse u uzvratu, možda i bolje da je 5 razlike nego 10 jer ovak se neće smjet opustiti 60 min, a naše ekipe su poznate po onom lako ćemo..
    Obrisan korisnik
  • sportoz14.03.2015. u 21:42
    Što reći? Fantastičnih 58 minuta, ali bi netko našim sportašima trebao objasniti da utakmica traje dok sudac ili sirena ne označi kraj. Prečesto se našim klubovima i reprezentacijama događaju ovakve stvari. S +9 ili 10 bili bi jednom i pol nogom u četvrtfinalu. Ovako sve je otvoreno. Zadnji napad... [više na forumu]
    sportoz
  • Josip32114.03.2015. u 20:40
    Vjerojatno nije samo plus pet za Zagreb. Nego +6. Jer teško da će Zagreb gore dati 17 ili manje golova. Sa 18 golova oni trebaju dobiti +6. Npr. ako Zagreb dadne 18 golova oni moraju dati 24 za prolaz.
    Josip321
  • narada10814.03.2015. u 20:09
    ipak, preko 13.000 gledatelja je ljepa cifra za Arenu. A za ovu (u prosjeku) mladu ekipu uzvrat će biti pravi test karaktera i timskog duha.
    narada108
  • Assassin5514.03.2015. u 20:09
    Da... Da je neko prije utakmice ponudil 5 razlike za Zagreb, vejrojatno bi svi potpisali, ali ovak prosuti 3-4 gola prednosti u zadnjih par minuta, ostavlja gorak okus u ustima.
    Assassin55