Rukomet

Penezić sa sedam pogodaka donijela pobjedu Vardaru, Larvik ostao nepogrešiv

Jelena Bagarić • subota, 14.03.2015.
Penezić sa sedam pogodaka donijela pobjedu Vardaru, Larvik ostao nepogrešiv
Foto: EPA

Posljednje kolo glavne faze Lige prvakinja donosi konačan rasplet na tablicama obiju skupina. Iako su prva mjesta već odavno poznata, ostatak će svoja morati izboriti u šestom kolu. Vardar nije u potpunosti uspio nadjačati Dinamo te je unatoč pobjedi protiv Dinama ostao treći i čeka Györi u četvrtfinalu. Larvik „bez mrlje“ nastavlja dalje te je pobjedom protiv Sävehofa još jednom potvrdio kvalitetu i izborio susret s Thüringerom u četvrtfinalu Lige prvakinja.

HK Larvik – IK Sävehof 25:17 (12:8)

Norveški Larvik zaključio je glavnu fazu Lige prvakinja neporažen. U posljednjem susretu koji nije imao nikakvu rezultatsku vrijednost Larvik je nadjačao Sävehof koji je prošli vikend izgubio svaku šansu da se plasira u četvrtfinale. Njemački Thüringer biti će protivnik Larviku u četvrtfinalu budući da će Njemice definitivno ostati četvrte u skupini 1. Budući da utakmica nije imala rezultatski značaj obje ekipe u prvom su dijelu igrale slabo i bez intenziteta. No iako je većinu prvog dijela rezultat bio izjednačen, Larvik je s 8:8 došao na 12:8 i s tim rezultatom otišao na odmor.

U drugom poluvremenu se je proteklo u znaku Larvika koji je savršeno otvorio nastavak. Sävehof je svoj prvi pogodak postigao tek nakon osam minuta igre. Ta serija Larvika s početka riješila je utakmicu i pobjednika ovog susreta. U nekoliko navrata Larvik je čak vodio s deset razlike, ali Sävehof je do kraja uspio ponešto smanjiti zaostatak. Nora Mork bila je najbolji strijelac Larvika s deset pogodaka, dok se kod Sävehofa istaknula Louise Sand s pet postignutih pogodaka.

ŽRK Vardar SCBT – Dinamo – Sinara 28:27 (15:13)

Rukometašicama Vardara trebala je visoka pobjeda od devet pogodaka kako bi „preskočile“ Dinamo na tablici i izbjegle Györi u četvrtfinalu. Do pobjede se došle, ali ona je bila minimalna i nedovoljna za željeni pothvat. Loše su domaće rukometašice krenule u susret pa je brzo Dinamo stvorio prednost od tri pogotka. No predvođene Andreom Penezić i Anjom Althaus Vardarke okreću susret u svoju korist i na odmor odlaze s prednošću.

Nije se Dinamo predao u nastavku već je agresivnom 3-3 obranom stvarao puno problema vanjskoj liniji Vardara. Na pogon Ane Kočetove Dinamo je deset minuta prije kraja došao u vodstvo (24:23), ali ga nije uspio zadržati. Minimalna pobjeda otišla je Vardaru kojeg je predvodila Penezić sa sedam pogodaka, dok je Kočetova s deset bila najbolja u redovima Dinama za koji se u strijelce dva puta upisala i Anita Gaće. Dinamo za razliku od Vardara još ne zna svog četvrtfinalnog protivnika, ali saznati će ga u nedjelju nakon što se kompletiraju susreti skupine 2.

Liga prvakinja - Skupina 1

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Vardar SCBT28:27Dinamo Volgograd
Thüringer HC27:23Leipzig
Budućnost39:20Krim Mercator
1Budućnost (+7)6173:116+5719
2Vardar SCBT (+3)6190:165+2511
3Thüringer HC (+2)6180:155+2511
4Dinamo Volgograd (+6)6159:164-511
5Leipzig (+4)6134:170-366
6Krim Mercator (+2)6143:209-662

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!