Nogomet

Video: Englezi ostali i bez posljednjeg euro-predstavnika, Fiorentina razbila Romu na Olimpicu

Niko Rukavina • četvrtak, 19.03.2015.
Video: Englezi ostali i bez posljednjeg euro-predstavnika, Fiorentina razbila Romu na Olimpicu
Foto: EPA

I posljednji engleski predstavnik u Europi oprostio se od natjecanja uvjerljivim porazom u Kijevu od Dinama. Fiorentina je nakon 22 minute igre već imala riješeno pitanje konačnog pobjednika protiv Rome na Olimpicu, a Napoli je sačuvao prednost iz prve utakmice i prošao dalje protiv Dinama iz Moskve...

Dinamo kijev isplatio posljednjeg "Engleza" iz Europe

Dinamo Kijev je uvjerljivom igrom i još uvjerljivijim rezultatom izbacio iz europskih natjecanja i posljednjeg predstavnika po nekima najjače lige svijeta. Everton je u Ukrajinu došao s prednosti od 2:1 iz Liverpoola, ali su u Kijevu, u vrlo sadržajnoj utakmici, primili pet golova zbog čega su se oprostili od Europe.

Kijev je došao u vodstvo u 21. minuti kada je Andrij Yarmolenko topovskim udarcem ljevicom neobranjivo pogodio mrežu. No Everton nije trebao dugo čekati na izjednačenje. Nedugo nakon što je Ross Barkley pogodio stativu, Romelu Lukaku je još jednim neobranjivim udarcem svojoj momčadi donio aktivan rezultat.

Međutim prednost Evertona nije dugo trajala. Strijelac prvog pogotka Yarmolenko glavom je u 35. spustio loptu za Lukasza Teodorskog koji iz blizine postiže pogodak za 2:1. Dvije minute kasnije, prednost Kijevljanima donio je Miguel Veloso sjajnim volejem s ruba kaznenog prostora.

Golijadu Dinama nastavio je Oleg Gusev u 56. minuti, a seriju zaista lijepih pogodaka zaključio je Vitorino Antunes koji je s više od 30 metara neobranjivo poslao loptu u suprotni kut Howardovog gola.

U 82. minuti utakmice Phill Jagielka smanjio je rezultat na konačnih 5:2 za Dinamo nakon asistencije Leightona Bainesa iz kornera. U drugom poluvremenu obje su momčadi po jednom pogodile okvir gola.

Domagoj Vida nije nastupio u ovoj utakmici.

Fiorentina razbila Romu u prvoj četvrtini utakmice

U talijanskom dvoboju gosti iz Firenze razbili su Romu protiv koje su već u 22. minuti imali nedostižnih 3:0. Roma je ovim porazom produbila veliku krizu u kojoj se nalazi. Naime u posljednjih devet utakmica upisala je samo jednu pobjedu i to protiv Feyenoorda u Europskoj ligi koji je taj dvoboj završio s devet igrača.

Viole, za koje je Milan Badelj odradio svih 90 minuta, došle su u vodstvo u 9. minuti utakmice iz kaznenog udarca. Jose Holebas srušio je u svojem kaznenom prostoru Matiasa Fernandeza, a iz najstrože kazne precizan je bio Gonzalo Rodriguez.

U 18. minuti nevjerojatnu pogrešku napravio je golman Rome, Lukasz Skorupski, a poklon je iskoristio Marcos Alonso za povećanje vodstva Ljubičica. Četiri minute kasnije, sve dvojbe oko putnika u četvrtfinale riješio je Jose Basanta koji je pogodio glavom nakon kornera Fernandeza.

Do kraja utakmice Fiorentina je mogla nanijeti Rimljanima još uvjerljiviji poraz, no udarci Mohameda Salaha su završili na gredi, odnosno, stativi, a dvije dobre prigode imao je i Khouma Babacar.

U posljednjim trenucima utakmice Roma je ostala i s igračem manje jer je Adem Ljajić dobio drugi žuti karton. Nakon što je Fiorentina početkom veljače na Olimpicu Romu izbacila iz nacionalnog kupa isto je, i to s još uvjerljivijim rezultatom, učinila u Europskoj ligi.

Napoli sačuvao prednost iz prve utakmice

U prvoj utakmici dana, Dinamo Moskva i Napoli remizirali su u dvoboju bez pogodaka što je bilo dovoljno Talijanima za plasman u četvrtfinale budući da su u prvoj utakmici na San Paolu slavili s 3:1.

Napolitanci su pitanje pobjednika mogli riješiti već u uvodu dvoboja, međutim, Dries Mertens je sjajnim udarcem pogodio gredu, a Jose Callejon nekoliko minuta kasnije stativu.

Nakon početne inicijative gostiju, Dinamo je preuzeo kontrolu nad igrom. U razmaku od četiri minute, Moskovljani su zabili dva pogotka iz neregularne pozicije te se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

U nastavku utakmice, Moskovljani su nastavili s pritiskom iako su dvije najveće prigode u drugom poluvremenu pripale Gonzalu Higuainu. Na kraju su Napolitanci sačuvali prednost iz prve utakmice pa prolaz u daljnju fazu natjecanja.

Europska liga

osmina finala - uzvrati

Dinamo Moskva0:0Napoli
Roma0:3Fiorentina
Dynamo Kijev5:2Everton
Ajax2:1 *Dnipro
Bešiktaš1:3Club Brugge
Inter1:2Wolfsburg
Sevilla2:1Villarreal
Torino1:0Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.03.2015. u 11:22
    Hvala, ali i tu na prve dvije stranice je potreban najnoviji FP. Na trećem linku je super! :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2015. u 07:57
    probaj ovdje http://footyroom.com/ ili http://www.goalsarena.org/en/ ili http://www.dailymotion.com/user/dm_525b2245553f8/1
    Obrisan korisnik
  • sportski manijak20.03.2015. u 07:30
    bit će zanimlivo u EL ali mislim da najviše šanse za osvajanje prvog mjesta ima Sevilla UZ WOLFSBURG
    sportski manijak
  • Obrisan korisnik20.03.2015. u 00:25
    Ja bih pogledao, ali ne mogu. Taj video isključivo traži najnoviji Flash Player kojeg ne mogu imati zbog slabe konfiguracije kompa. :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.03.2015. u 23:24
    Tko nije pogledao, svakako bi trebao pogledati sažetak utakmice Dinamo Kijev - Everton. Ovoliko lijepih golova, dobrih poteza i pogođenih greda/stativa na jednoj utakmici odavno nisam vidio.
    Obrisan korisnik