Rukomet

Lisica: "Kroz Ligu za prvaka učit ćemo i dati priliku mladim igračima"

Danijela Lemaić • srijeda, 01.04.2015.
Lisica: "Kroz Ligu za prvaka učit ćemo i dati priliku mladim igračima"
Foto: Ivana Strahija

Rukometaši PPD Zagreba uvjerljivo su svladali igrače Umaga u sklopu prvog kola Lige za prvaka te se sada okreću najvažnijoj utakmici sezone kada u sklopu četvrtfinala Lige prvaka u Zagreb stiže Barcelona, dok će se, pak, Umag okrenuti novom dvoboju s Porečom. Netom nakon susreta svoja razmišljanja podijelili su trener gostiju Boris Lisica te lijevo krilo Zagreba Lovro Šprem.

Zagrebaši su uspješno krenuli u obranu naslova hrvatskog prvaka te su u prvom kolu Lige za prvaka svladali Umag rezultatom 37:17. Umažani su po dolasku u Zagreb znali da ih čeka težak susret, ali igru protiv najboljeg hrvatskog sastava iskoristili su kako bi se dodatno uigrali za dvoboje koji ih čekaju u narednim kolima.

Trener Umaga Boris Lisica nakon utakmice kratko se osvrnuo na dvoboj s PPD Zagrebom u koji je Umag ušao pomalo desetkovan: "Stigli smo u Zagreb kako bi se naučili i priviknuli na ovu razinu rukometa koja je sigurno veća od one koju smo igrali kroz cijelu sezonu. To je bilo jasno vidljivo u svakom segmentu igre danas protiv Zagreba. Došli smo kako bi učili i kako bi dali priliku mladim igračima, a to ćemo nastaviti i kroz druge susrete. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, naime, dva, tri glavna igrača nam nedostaju i da su danas bili ovdje razlika bi bila manja."

"Mlada smo ekipe i dečkima treba neko vrijeme da se zalete, a to se vidjelo protiv Zagreba. Naša razina trenutno su Poreč i Dubrava, a na nama je da damo sve od sebe u Ligi za prvaka u kojoj smo mjesto zaslužili dobrom igrom kroz cijelu sezonu", zaključio je Lisica o svojim igračima.

Osvrnuo se potom Umagov strateg na Premijer ligu i njenih 26 kola u kojoj je njegova ekipa upisala 16 pobjeda i osam poraza, dok je dva puta podijelila bodov, s Porečom i Dubravom, s kojima će snage odmjeriti ponovno u Ligi za prvaka: "Premijer liga je bila zahtjevna kroz cijelu sezonu, ali najveći problem Lige je ispadanje klubova tj. što jedan do dva kluba nestanu. Bilo bi dobro da su klubovi konstantni u natjecanju, da djeca budu željna igre te da kroz ovakve utakmice uče o ozbiljnosti rukometa. Takva bi liga trebala biti i iz takve lige bi izlazili dobri igrači. U slučaju da uvijek postoje dva kluba koja nisu na potrebnoj razini događaju se disbalansi i sve dok je tako teško se može napredovati."

Zagrebovo lijevo krilo Lovro Šprem, koji je protivničku mrežu zatresao četiri puta, rekao je: "Zna se da smo dvije, tri razine iznad cijele hrvatske igre. Bez obzira na kvalitetu ostalih protivnika mi moramo dati svoj maksimum i svakog protivnika shvatiti ozbiljno. Polako se uigravamo za Barcelonu. Umag je pružio dobar otpor u drugom poluvremenu kada je malo konsolidirao svoje redove. Mi smo od prve minute krenuli dobro i to je možda bio mali šok za goste. Držali smo razinu obrane kakvu držimo i cijele sezone bez obzira protiv koga igramo. Dobro je i to što smo uspjeli odmoriti tri igrača koji su nosili dosta veliki teret na završnici SEHA lige u Veszpremu."

Premijer liga - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Varaždin 193035:25Poreč
RK Zagreb37:17Umag
Nexe Našice29:22Dubrava
1RK Zagreb 10343:256+8720
2Nexe Našice 9247:222+2512
3Varaždin 1930 10288:272+1612
4Poreč 9252:275-237
5Dubrava 10286:328-424
6Umag 10246:309-633

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!