Rukomet

Osam pogodaka Penezić, tri Gaće: Dinamo izborio Final Four, Vardar i Larvik potvrdili prolaz

Jelena Bagarić • subota, 11.04.2015.
Osam pogodaka Penezić, tri Gaće: Dinamo izborio Final Four, Vardar i Larvik potvrdili prolaz
Foto: Uroš Hočevar / IHF

U uzvratnim utakmicama četvrtfinala Lige prvakinja dva su kluba potvrdila svoje sudjelovanje na drugom po redu FinalFouru u Budimpešti. Vardar je unatoč remiju izbacio aktualne prvakinje, mađarski Györi, dok je Larvik apsolutno deklasirao Thüringer. Pravo iznenađenje i pothvat četvrtfinala napravile su rukometašice ruskog Dinama. U uzvratu su na domaćem terenu nadoknadile dva pogotka zaostatka iz Rumunjske i po prvi puta se plasirale među četiri najbolje ekipe Europe.

Dinamo Sinara – HCM Baia Mare 30:25 (18:11)

Rukometašice Dinama iz Volgograda u uzvratnom su susretu u potpunosti naigrale rumunjsku Baiu Mare te izborile svoje mjesto na Final Fouru. Fantastičnom igrom u prvom poluvremenu rukometašice Viktora Rjabika slomile su rumunjske prvakinje koje su u prvom susretu slavile s 25:23. Nakon prvih 15 minuta Dinamo je vodio s 9:2, a u tom periodu Baia Mare čak 11 minuta nije postigla pogodak. Vanjska linija Dinama odlično je funkcionirala, a svoj obol dala je i Anita Gaće koja je postigla tri pogotka u prvom dijelu koji je Dinamo dobio sa 18:11.

Niti u nastavku Baia Mare ne uspijeva dostići rezultat niti ga smanjiti. Nezaustavljiva je bila Olga Akopian koja je punila mrežu rumunjske ekipe. Devet minuta prije kraja Dinamo je imao rekordnu prednost od 11 pogodaka (27:16). Nakon toga uslijedilo je opuštanje u igri Dinama, no jedino što su rukometašice Baie Mare učinile jest da su smanjile zaostatak. Akopian je ukupno postigla devet golova, a slijedi ju mlada Daria Dimitrijeva sa šest. Gaće je ostala na učinku od tri pogotka. Najraspoloženije u redovima Baie Mare bile su Ekaterina Davidenko i Alexandra Do Nascimento sa po pet pogodaka.

Györi Audi ETO KC – ŽRK Vardar SCBT 27:27 (13:12)

Aktualne osvajačice Lige prvakinja oprostile su se od nastavka natjecanja. Nisu uspjele nadoknaditi zaostatak od šest pogodaka iz Skopja (24:18), te je remijem u uzvratu Vardar drugu godinu za redom potvrdio svoj nastup u Budimpešti. Mađarice su bolje otvorile utakmicu te su cijelo prvo poluvrijeme vodile. Naznake bolje igre Vardar je pokazivao pred kraj poluvremena kada je stigao na samo pogodak zaostatka (13:12).

U drugom poluvremenu Vardar je okrenuo utakmicu u svoju stranu prešavši u vodstvo. Time je Györi već polako gubio šanse za prolazak dalje jer je zaostatak iz prve utakmice bio velik. Ipak na kraju su rukometašice Ambrosa Martina uspjele sustići zaostatak i oprostiti se od Lige prvakinja remijem. U redovima Vardara ponovo je zablistala Andrea Penezić s osam pogodaka, a slijedi ju Jovanka Radičević s pet. U strijelce se upisala i Maja Sokač koja je postigla jedan pogodak. Za Györi su po šest pogodaka na svoj konto upisale Dorina Korsos i Anna Sen.

Larvik – Thüringer HC 36:18 (17:9)

Apsolutnu nadmoć u uzvratnoj utakmici četvrtfinala pokazao je dosad neporaženi Larvik koji je na domaćem terenu deklasirao Thüringer 36:18. Larvik se prošle godine nije uspio kvalificirati na Final Four te će im ovo biti premijerni nastup u Budimpešti. Iako su u prvom susretu imale problema i pobijedile samo s tri pogotka, rukometašice Larvika u uzvratu su pokazale svu raskoš svoje igre. Thüringer nije imao apsolutno nikakve šanse u ovom susretu što potvrđuje i samo devet postignutih pogodaka u prvom poluvremenu (17:9).

Prednost Larvika u drugom dijelu susreta nastavila je rasti astronomskom brzinom. U jednom trenutku Larvik je imao čak 22 pogotka prednosti (33:11). Njemice do su do kraja ipak ponešto uspjele ublažiti svoj poraz, ali su ipak ostale „zamrznute“ na -18. Sjajnu večer ponovo je imala Nora Mork s osam postignutih pogodaka, dok su po jedan manje dodale Anja Hammerseng – Edin i Sanna Solberg. U redovima njemačkog prvaka istakla se Franziska Mietzner koja je postigla šest pogodaka.

Liga prvakinja - Četvrtfinale

četvrtfinale - uzvrati

Larvik HK36:18Thüringer HC
Dinamo Volgograd30:25Baia Mare
Győri Audi ETO KC27:27Vardar SCBT
Budućnost29:19Viborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!