Liga prvakinja - Četvrtfinale, četvrtfinale - uzvrati, 12.04.2015.
Budućnost
Budućnost 29:19 Viborg
Viborg

Budućnost uvjerljivom pobjedom pred domaćom publikom potvrdila Final Four

Jelena Bagarić • nedjelja, 12.04.2015.
Budućnost uvjerljivom pobjedom pred domaćom publikom potvrdila Final Four
Foto: EPA

Posljednji susret četvrtfinala Lige prvakinja odigrali su Budućnost i Viborg. Osvajačice Lige prvakinja iz 2012. godine izuzetno su uvjerljivo nadvisile Viborg i tako s ukupnim rezultatom 57:41 potvrdile svoje mjesto među najbolje četiri ekipe među kojima su još Larvik, Dinamo – Sinara i Vardar.

Prošlogodišnje finalistice, rukometašice Budućnosti dominantno su došle do novog plasmana na drugi po redu Final Four koji će se 9. I 10. svibnja održati u Budimpešti. Nakon što su u Danskoj slavile s plus šest (28:22), Podgoričanke su još dominantnije slavile pred domaćom publikom (29:19). Gošće iz Danske bolje su otvorile susret i povele s 2:0, no brzo je Budućnost izjednačila, a zatim u devet minuti i prvi put povela.

Još je jednom Viborg preko Sanje Damnjanović uspio doći do izjednačenja u 13. minuti, ali nakon toga više nisu imale šanse za vodstvo. Budućnost se odlijepila na tri pogotka koja je sačuvala do kraja prvog dijela. U nastavku se igra Viborga u potpunosti raspala, nakon šest minuta igre u nastavku zaostajale su za sedam pogodaka. Do kraja susreta prednost je samo nastavila rasti da bi u konačnosti dosegla visokih deset pogodaka prednosti za domaću ekipu.

Najzaslužnije za visoku pobjedu Budućnosti bile su krilne igračice Majda Mehmedović s osam i Radmila Petrović sa sedam pogodaka. Na golu je bila fantastična Clara Woltering s 15 obranjenih udaraca. Hrvatska reprezentativka Marta Žderić nije bila u sastavu zbog viroze. S druge strane, prvo ime Viborga u porazu bila je Damnjanović sa šest postignutih pogodaka.

Liga prvakinja - Četvrtfinale

četvrtfinale - uzvrati

Larvik HK36:18Thüringer HC
Dinamo Volgograd30:25Baia Mare
Győri Audi ETO KC27:27Vardar SCBT
Budućnost29:19Viborg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!