Nogomet

Video: Napoli protutnjao Njemačkom, Perišić asistent za počasni gol, Fiorentina spretna u nadoknadi

Borna Rupnik • četvrtak, 16.04.2015.
Video: Napoli protutnjao Njemačkom, Perišić asistent za počasni gol, Fiorentina spretna u nadoknadi
Foto: EPA

Nogometaši Rafaela Beniteza već su "jednom i pol nogom" u polufinalu Europske lige, Dynamo Kijev propustio je pobijediti Fiorentinu, a Sevilla je preokretom svladala Zenit.

Wolfsburg - Napoli 1:4

Iako je Wolfsburg dosta aktivno počeo utakmicu, hladni tuš za domaćine uslijedio je u 15. minuti, kada je na dugu loptu Mertensa - iz sumnjive situacije zbog zaleđa i igranja rukom - precizan bio Higuain. Nedugo potom, Higuain je postao i asistent, posluživši Hamšika za velikih 2:0.

Pri kraju prvog dijela, Talijane su poslije udarca Schürrlea spasili vratar Andujar i okvir gola, a na početku drugog Higuain je propustio realizirati novi "zicer". No, ono što njemu nije pošlo rukom, napravio je opet Hamšik na dodavanje Callejona, tik nakon ulaska Ivana Perišića u igru u 64. minuti.

Tik nakon ulaska Gabbiadinija, bilo je već 4:0 za Napoli. Gostujući napadač glavom je matirao Benaglija na ubačaj Insignea. Perišić je kreirao počasni gol u 80. minuti, prodorom po lijevoj strani i izvrsnom asistencijom za strijelca Bendtnera, koji je također ušao s klupe.

Gabbiadini je stigao zatresti i prečku, a Ivan Strinić nije konkurirao za sastav Napolija.

Club Brugge - Dnipro 0:0

Jedinu su utakmicu bez pogodaka odigrali u Belgiji domaći Club Brugge, koji je izbacio Bilićev Bešiktaš, te gosti iz Ukrajine, Dnipro iz Dnipropetrovska.

Nikola Kalinić igrao je za Dnipro u udarnoj postavi, a u 78. minuti zamijenio ga je Seleznjov.

Dynamo Kijev - Fiorentina 1:1

Domaći su se navijači u Kijevu radovali u 36. minuti, kada je s ruba kaznenog prostora pucao Lens. Lopta se odbila od noge braniča Fiorentine dovoljno da završi u mreži.

No, konačni je razlog za veselje ipak imala Fiorentina, koja je poravnala u drugoj minuti sudačke nadoknade. Put do mreže pronašao je Babacar, vrlo spretnom reakcijom u gužvi.

Domagoj Vida igrao je za Kijevljane od 24. minute, nakon ozljede Antunesa, dok je Milan Badelj s druge strane odradio svih 90 minuta.

Sevilla - Zenit 2:1

U Španjolskoj, branitelj naslova Sevilla je mogla biti zadovoljna stečenim golom prednosti, a Zenit vrijednim pogotkom u gostima.

Rjazancev je nakon pola sata igre dobio loptu na lijevoj strani terena, ušao u kazneni prostor te iz drugog pokušaja pronašao put do mreže.

Za izjednačenje se visokim skokom ispred gol-linije pobrinuo Bacca u 73. minuti, nakon centaršuta Vidala. U samoj završnici, Andalužani su se izborili i za željeni preokret. Za pobjedu je efektno pogodio Suarez u 88. minuti, udarcem "na prvu" sa 16 metara.

Europska liga

četvrtfinale - prve utakmice

Sevilla2:1Zenit
Club Brugge0:0Dnipro
Wolfsburg1:4Napoli
Dynamo Kijev1:1Fiorentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2015. u 09:33
    Talijani sa novim koeficijentom uskoro prolaze engleze, dok je UNICEF liga prica za sebe
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2015. u 21:36
    gdje su sad ti kritičari talijanskog nogometa? kao talijanska liga ne valja,a napoli razvali u gostima 2.klub njemačke bundeslige, vjerojatnog finalistu kupa i klub koji je razbio bayerna...uz to vjerojatno će i fiorentina i juve bit u polufinalima
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2015. u 16:32
    jel to kao talijanski nogomet slab a njemački jak ?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2015. u 07:55
    sjana utakmica i još bolja pobjeda Napolia, sve su maximalno iskoristili
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.04.2015. u 01:39
    Ako je netko od trenera doktor za kup utakmice onda je to Rafael Benitez. Napoli bi ovo mogao osvojiti baš zbog trenera koji zna kako igrati utakmice na ispadanje. On bi bio dobar izbornik na sp ili ep. Posebno tamo od osmine finala. I lijepo si je prosalvio rođendan
    Obrisan korisnik