Nogomet

Wolfsburg se zaletio: "Naivno i bezglavo pozvali smo Napoli da nam zabija, iz malog su napravili veliko"

Borna Rupnik • petak, 17.04.2015.
Wolfsburg se zaletio: "Naivno i bezglavo pozvali smo Napoli da nam zabija, iz malog su napravili veliko"
Foto: EPA

Wolfsburg je u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige doživio neočekivano visok poraz od Napolija, a posebno je sretan bio Rafael Benitez, koji je tim uspjehom proslavio rođendan.

"Napoli je iz nečeg malog napravio nešto jako veliko", sažeo je dvoboj u Wolfsburgu švicarski vratar Diego Benaglio. Talijani iz Njemačke nose pobjedu 4:1 uoči uzvrata i na pragu su plasmana u polufinale Europske lige.

Wolfsburg nije bio dovoljno pažljiv, dodaje: "Kod prva dva gola nismo bili pametni, olakšali smo protivniku posao. Previše smo se zaletjeli naprijed, zaboravili smo da se igra i uzvrat. Dat ćemo sve od sebe da se u Italiji prezentiramo u boljem svjetlu, a koliko god to sada čudno zvučalo, idemo tamo po pobjedu".

Iako je prvi gol, Gonazala Higuaina, dvojben, trener Wolfsburga Dieter Hecking razmišlja slično svome čuvaru mreže.

"Vodstvo Napolija potpuno nam je poremetilo plan. Naivno i bezglavo pozvali smo Napoli da nam zabije još koji, stoga morao naučiti drugačije reagirati na ovoj razini nogometa. Osim toga, Napoli je brzo osjetio labavi sudački kriterij. Nije to bio naš dan", rekao je Hecking.

U Wolfsburgu je rođendan slavio trener Napolija Rafael Benitez, a njegovi su ga igrači počastili na najbolji mogući način.

"Ovo mi je najljepši dar. Bila je to važna utakmica, a moji su igrači potvrdili da su fizički odlično spremni te da pripadaju ovakvom uglednom društvu. Imali smo i sreće, kao i tijekom posljednjih tjedana, te uspjeli zabiti u pravim trenucima, ali moramo ostati oprezni u uzvratu", prokomentirao je Španjolac.

Europska liga

četvrtfinale - prve utakmice

Sevilla2:1Zenit
Club Brugge0:0Dnipro
Wolfsburg1:4Napoli
Dynamo Kijev1:1Fiorentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!