Nogomet

Messi: "Zabiti prvi bilo je ključno za cijelo polufinale, do vodstva uz puno muke"

Borna Rupnik • četvrtak, 07.05.2015.
Messi: "Zabiti prvi bilo je ključno za cijelo polufinale, do vodstva uz puno muke"
Foto: EPA

Lionel Messi još je jednom bio junak dana u Barceloni. U srijedu je slomio otpor njemačkog Bayerna i poveo svoju momčad na prag finala Lige prvaka.

Barcelonin je Argentinac ponovno glavna tema, i nakon prvog polufinalnog ogleda Lige prvaka između svojih Katalonaca i Bayerna (3:0). Lionel Messi postigao je prva dva pogotka, a potom je asistirao Neymaru za treći.

"Kod trećeg je pogotka sudac apsolutno bio u pravu. Ja sam samo napravio ono što je normalno, što sam trebao napraviti - reagirao sam u danoj situaciji, s obzirom da je lopta došla do mene samo sam nastavio igrati".

"Moje je veselje bilo veliko zbog značaja tih pogodaka. Ne tako davno igrali smo utakmice u kojima smo stvarali šanse, ali nismo mogli zabiti. Sada smo uspjeli zabiti taj prvi gol, što je bilo ključno za cijelo polufinale. Srećom, nakon prvog gola uspjeli smo zabiti još dva", ispričala je Uefi prva zvijezda večeri na Camp Nou.

No, u prvih 70 minuta utakmice gosti iz Münchena držali su obećavajuću "nulu", makar ih je u nekoliko situacija morao izvlačiti teško savladivi Manuel Neuer.

"Bilo je komplicirano, protiv suparnika koji ima sjajne igrače. Bayern također voli držati loptu, igra slično Barceloni, a vodstva smo se domogli uz puno muke. No, zbog brzih preostalih golova, rezultat je izvrstan, to je točno ono što smo željeli", dodao je Messi.

Ipak, Messi tvrdi da Barcelona mora biti vrlo oprezna na Allianz Areni.

"Ne slažem se s Guardiolom, koji kaže da je nemoguće proći u finale kada nisu zabili niti jedan gol u Barceloni. Istina je da imamo dobar rezultat, ali Bayern je jak na domaćem terenu. Moramo odraditi uzvrat vjerujući u sebe", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!