Nogomet

Dinamo u derbiju želi nastaviti lov na rekord, Zagreb gostuje u Parku mladeži

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 16.05.2015.
Dinamo u derbiju želi nastaviti lov na rekord, Zagreb gostuje u Parku mladeži
Foto: Duje Bonačić

Hajduk gostuje u Maksimiru, nekada je to bila prava nogometna fešta, a danas je veliki broj onih koji niti ne znaju da je na rasporedu taj susret...

Iako su već osigurali deseti uzastopni naslov prvaka pred nogometašima Dinama je derbi s Hajdukom. Unatoč potpunom izostanku rezultatske važnosti susreta kao i dominaciji koju aktualni prvaci iskazuju u posljednje vrijeme jasno je da gostovanje Hajduka na Maksimiru uvijek izaziva posebnu tenziju.

"Čeka nas po imenima najveći derbi hrvatskog nogometa," izjavio je u najavi susreta trener Zoran Mamić te dodao: "Svi znamo kakav je nogomet, ne zna se unaprijed tko će dobiti i može jedna momčad biti puno bolja, a izgubiti zbog puno razloga. Vjerujem u kvalitetu i formu svoje momčadi, želimo igrati dobro i ostvariti pobjedu protiv protivnika koji će htjeti dokazati da 35 bodova razlike nije realno stanje."

Osim već duže ozlijeđenih Antolića i Muse Mamić ne može računati ni na Šimunovića koji ima kartone dok se Taravel potpuno oporavio. Za kraj je Mamić osvrnuo na atmosferu: "Sigurno da nivo na kojem će se igrati derbi nije kakav svi mi želimo, ali svi klubovi bi trebali težiti doći bliže Dinamu, a ne da se mi spuštamo."

Nedostaju: Antolić i Musa (ozljede), Šimunović (kartoni)

Nakon što su u prošlom kolu rezultatom 3:2 savladali Osijek nogometaši Hajduka gostuju kod Dinama. Nakon što prošli derbi u Zagrebu nije odigran u gostujućim redovima vjeruju da ovoga puta neće biti takvih problema te da mogu pružiti dobar otpor Dinamu kojem priznaju ulogu favorita.

"Za nas je svaki pozitivan rezultat onaj koji nije poraz. Optimizam gradim na proteklom periodu s ovim momcima i ne smijemo obezvrijediti njihove rezultate u zadnje vrijeme," opisao je stanje u momčadi trener Hari Vukas. "Svaki derbi je poseban, ne želim svoje igrače opterećivati time, naravno da će biti maksimalno motivirani, ali oni su profesionalci, moraju u svaku utakmicu ući maksimalno. Bitno je samo da imaju vjeru u sebe i svoje sposobnosti."

Vukas očekuje i glasnu potporu gostujućih navijača, međutim njegove misli su usmjerene samo na teren: "Očekujemo da će biti naših navijača u Zagrebu, kao i uvijek, a o svemu drugome ne razmišljam. O okolnim stvarima koje se ne tiču terena, ne zamaram ni sebe ni igrače jer želim da budu koncentrirani na izvedbu na terenu," zaključio je.

Nedostaju: Milevski, Maloku (ozljede)

Iako Split u srijedu igra najvažniju utakmicu u svojoj 103-godišnjoj povijesti, kompletan fokus usmjeren je na današnju utakmicu protiv Zagreba. Splitovci su svjesni da bi u slučaju poraza od Dinama ostali bez Europe, ako na kraju prvenstva ne budu četvrti. Lokomotiva, kod koje Split gostuje u predzadnjem kolu, trenutno im bježi osam bodova uz utakmicu više. Osim toga, današnja utakmica važna je i radi matematičkog osiguravanja opstanka.

"Mi sutra igramo svoje finale. Nećemo se čuvati za Kup. Zagreb igra možda i najljepši nogomet u državi, imaju puno kvalitetnih pojedinaca. Moramo ih shvatiti ozbiljno jer jedino tako možemo do pobjede. Trenutno ne razmišljam o utakmici s Dinamom. Ako nam glave budu pune finala nećemo napraviti ništa", rekao je pred utakmicu Zoran Vulić.

Vulićeva momčad nalazi se u lošoj seriji, ali će danas na raspolaganju imati gotovo najjaču momčad. Problema s aduktorom ima Tomislav Radotić, a ozlijeđeni su i Tomislav Mrkonjić te treći vratar Luka Kukić.

Nedostaju: Radotić, Mrkonjić, Kukić (ozljede)

Zagrebaši su bodovno u još boljoj poziciji da uhvate Lokomotivu. "Podstanari" im bježe pet bodova, ali Lokomotiva ima utakmicu više. No, do kraja sezone Zagreb mora na dva neugodna terena u Splitu (u sljedećem kolu gostuju na Poljudu), a u zadnjem kolu na noge im dolazi Istra koja se grčevito bori za opstanak.

"Stavimo li na vagu sva naša tri susreta sa Splitom u ovom prvenstvu, nije teško utvrditi da je Zagreb ostavio dojam uvjerljivijeg suparnika. A ako je to tako, onda ne vidimo razlog zašto se ne bismo trebali nadati ishodu koji bi i tako dobru atmosferu još više poboljšao za ono što nas čeka do kraja.", rekao je Željko Kopić za službenu stranicu kluba.

Dosadašnje utakmice između ova dva suparnika pokazale su se vrlo efikasnima. Split je slavio u posljednjem dvoboju u Kranjčevićevoj s 2:1, s istim rezultatom Zagreb je slavio u prvom ovosezonskom dvoboju, a jedna utakmica, i to ona na Parku mladeži, završila je s 2:2.

Nedostaju: Bevab (ozljeda)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2015. u 18:32
    Najveće iznenađenje je Pivarić. Nikada nije ovako odigrao! Svaka čast!
    Obrisan korisnik