Nogomet

"Europske kvalifikacije" u Splitu, Osijek želi iznenaditi na Kantridi

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 23.05.2015.
"Europske kvalifikacije" u Splitu, Osijek želi iznenaditi na Kantridi
Foto: FaH

Sve smo bliže kraju sezone i u MAXtv Prvoj ligi, a danas nas očekuju dva susreta 35. kola. Prvi je odigran jučer u neregularnim uvjetima u Koprivnica, ostaje nada da će biti nogometniji uvjeti u Splitu i Rijeci...

S predznakom europski prvi susret MAXtv Prve lige ove subote bit će onaj između Hajduka i Zagreba. I Bili i Bijeli u borbi su za isti cilj, plasman u Europu, i dok Hajduk starta s bolje pozicije računajući prednost domaćeg terena gostujuće samopouzdanje građeno je na tri dosadašnja međusobna susreta.

"Zagreb ima glavu i rep, dobro je organiziran i teži igri po zemlji stoga mu je bilo važno da se uvjeti na travnjacima poprave. Bez obzira na kvalitetu Zagreba, mi igramo pred domaćim navijačima i želimo se od naših navijača na Poljudu oprostiti s pobjedom", riječi su kojima je Hari Vukas najavio najvažniju Hajdukovu utakmicu sezone.

Hajduk Pjesnike dočekuje s "respektom, ali i s vjerom u svoje mogućnosti". Jednako tako, bez Maglice i Milevskog za koje je sezona već završila dok su svi drugi pojedinci unutar kadra u konkurenciji za ovaj dvoboj.

Nedostaju: Maglica, Milevski (ozljede)

Nogometaše Zagreba malo je tko uoči početka sezone dva kola prije kraja vidio u otvorenoj borbi za mjesto u Europi. Pjesnicima, prošlosezonskom drugoligašu, prognozirala se borba za opstanak, a veliki zaokret u razmišljanjima šire javnosti donijela je upravo gostujuća 2:0 pobjeda protiv Hajduka.

Zagrebaši su u Split otputovali s tri boda manje na kontu u odnosu na današnjeg protivnika, ali s istom filozofijom kao i u dosadašnjih 34 susreta. Zagreb će igrati svoju igru, bez prilagođavanja domaćinu. "Nama je svejedno s kim igramo, igramo svoju igru koja nam je donijela uspjeh, imamo pravo na vjeru i ambicije i baš kao i do sada ne radimo razliku između utakmice i utakmice", prokomentirao je Željko Kopić pred polazak u Split.

Hajduku bi se trebala suprotstaviti ista početna momčad kao ona prošlotjedna, također istrčala u Splitu, a koja je kreirala preokret i 2:1 pobjedu.

Nedostaju: Bevab, Kovačić, Šulc (ozljede), Konopek (kartoni)

Pred Riječanima su još samo dva susreta ove sezone, a posljednji na Kantridi odigrat će protiv Osijeka. Dok su gostima ovi bodovi izuzetno važni u borbi za opstanak, Riječani nemaju nikakav bodovni imperativ, no to ne znači da Matjaž Kek nema visoka očekivanja od igrača. Od svoje momčadi traži završavanje sezone na pravi način.

""Svi s kojima smo igrali u zadnje vrijeme, imali su neke imperative, ali se mi za svakog pripremamo jednako. Pravo Osijeka je da učini sve da dođe do bodova, ali mi se postavljamo razmišljajući isključivo o sebi. Možemo složiti momčad koja će moći napadati, tražiti gol i imati kontrolu nad igrom", poručuje Kek.

Ovdje neće moći računati na i dalje ozlijeđene Moisesa i Maleša, u Zadru stradalog Kneževića te kartoniranog Vešovića dok je pod upitnikom nastup Tomečaka.

Nedostaju: Maleš, Moises, Knežević (ozljede), Vešović (kartoni)

Neizdavanjem licence Zadru, situacija se značajno popravila za Osječane koji su se našli u situaciji da će u najgorem slučaju igrati kvalifikacije za ostanak u ligi, posebno nakon jučerašnjeg poraza Zadra u Koprivnici. Da bi se to promijenilo, moralo bi se puno toga dogoditi što trenutno nije izgledno. No, Osječani žele i na ljestvici osigurati izbjegavanje posljednjeg mjesta i pokušat će na Kantridi doći do bod(ov)a koji bi im to i omogućili.

"Moramo biti objektivni i reći da je Rijeka veliki favorit protiv nas, ali ne bi bilo pošteno da si oduzimamo nadu već sada. Uostalom, u finalu Kupa je Dinamo u Maksimiru bio veliki favorit protiv Splita, ali nije slavio u 120 minuta. Trebat će nam doza sreće, ali i maksimalna borbenost i angažman", poručuje Ivo Šušak.

Na Kantridu Osječani dolaze bez kartoniranih Lukića i Barišića dok su ozlijeđeni Kurtović, Platero, Vukobratović i Špikić dok je Špoljarić u U-18 reprezentaciji.

Nedostaju: Kurtović, Platero, Vukobratović, Špikić (ozljede), Lukić, Barišić (kartoni), Špoljarić (reprezentacija)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!