Nogomet

Istra 1961 želi "Dinamo s najboljima", oslabljeni finalist Kupa prepreka Lokomotivi

Sportnet • nedjelja, 24.05.2015.
Istra 1961 želi "Dinamo s najboljima", oslabljeni finalist Kupa prepreka Lokomotivi
Foto: FaH

Istra 1961 ima priliku pobjedom riješiti sve brige oko ostanka, no u goste joj dolazi osvajač dvostruke krune, a Lokomotiva će pokušati potvrditi četvrtu poziciju i nastaviti lov na Hajduk i treće mjesto.

Porazom od Osijeka na Gradskom vrtu Istra 1961 je kompromitirala svoj prvoligaški status, ali još uvijek je u boljoj poziciji od bijelo-plavih i Zadrana koji su se nenadano prije kraja sezone našli u drugoj ligi. U nedjelju u Pulu dolazi prvak i pobjednik Kupa, te je pred Istrom težak zadatak ostati neporažen.

"U kakvoj smo situaciji ja bih bod odmah potpisao i bit ću sretan ako na stadionu s navijačima u nedjelju to proslavimo. Ja osobno želio bih da Dinamo dođe s najboljima jer klinci koji su i prošli put bili kod nas vrtjeli su nam glave prvo poluvrijeme samo tako. Kako god završi, jasno je da je za nas posljednje kolo i gostovanje kod Zagreba utakmica života", ističe Pamić.

Trener zeleno-žutih će na Aldo Drosini biti bez stopera Šimurine, beka Heistera, a vjerojatno i bez Dinamovih igrači na posudbi Radonjića i Zvonka Pamića. No, dobra je vijest za Puljane kako će biti spremni Tomić i Bastos. U samoj špici treba očekivati mladiće Jordana ili Repića.

Nedostaju: Heister (kartoni), Šimurina, Pamić, Vukman, Radonjić (ozljede)

I prvenstvo i Kup su "u džepu", tako da Dinamovci bez velikog opterećenja mogu odraditi gostovanje u Puli protiv Istre 1961 koja ipak ima puno više motiva. Za očekivati je kako će Zoran Mamić kombinirati sa sastavom na Aldo Drosini, ali ipak bez većine "mladih nada" koji su se priključili B momčadi kako bi s njom osigurali promociju u drugu ligu.

U Zagrebu su stoga ostali Olmo, Gojak, Cekici, Fiolić i Mikulić, a najbolji klupski strijelac Henriquez još je ranije otputovao za Čile na pripreme reprezentacije za Copa Americu. S obzirom da su Musa, Antolić i Sigali ozlijeđeni, a Husejinović suspendiran, Dinamo će u Puli imati tek 17 igrača na raspolaganju.

Modri ove sezone nisu imali problema s Istranima. U sva tri dosadašnja susreta glatko su slavili, a ukupna gol-razlika je 10:1. Sada ipak treba očekivati žešći otpor zeleno-žutih jer im je svaki bod "zlata vrijedan". No, Zagrepčani se u svakom slučaju neće previše opustiti jer žele sezonu završiti bez ijednog poraza što bi bio presedan otkad je hrvatske lige.

Nedostaju: Musa, Antolić, Sigali (ozljede), Husejinović (suspenzija), Henriquez (reprezentacija)

Nogometaši Lokomotive domaćom pobjedom protiv umornog Splita mogu i teoretski osigurati nastup u kvalifikacijama za Europsku ligu. Lokomotiva je u prošlom kolu svladala Slaven Belupo i time prekinula seriju od pet poraza i sedam utakmica bez pobjede. Protiv Splita ove sezone još nisu izgubili. Imaju jednu pobjedu i dva remija.

"Slijedi nam jako teška utakmica. Vremenski uvjeti će biti vrlo loši. Split ima problema s ozljedama, a tri važna igrača su im kartonirana. Bit će velika nepoznanica. Siguran sam da su najvažniju utakmicu sezone ostavili iza sebe jer se radi o pravim profesionalcima. Dat će svoj maksimum, no vjerujem da ćemo ostvariti svoj cilj", rekao je pred utakmicu strateg Lokosa Marko Pinčić.

Pinčić se, za razliku od kolege na Splitovoj klupi, nalazi u boljoj situaciji jer mu nedostaju samo dvojica igrača. Damir Šovšić je izvan pogona zbog ozljede, a Karlo Bručić zbog akumuliranih opomena.

Nedostaju: Šovšić (ozljeda), Bručić (kartoni)

Iza Splita je iscrpljujuće i razočaravajuće finale Kupa koje su Crveni izgubili na Maksimiru od najbolje hrvatske momčadi tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Splitovci su tim porazom izgubili bitku za Europu, a protiv Lokomotive igraju radi prestiža jer su porazom Osijeka na Kantridi osigurali opstanak.

"Momci su umorni, neki ozlijeđeni. Dali su sve od sebe na Maksimiru, no nismo imali sreće. Protiv Lokomotive nas očekuje jedna važna i zahtjevna utakmica. Moramo usmjeriti misli da ostvarimo dobar rezultat", rekao je pred utakmicu Zoran Vulić.

Strateg Crvenih zbog ozljeda i kartona ne može računati na čak šestoricu prvotimaca. Na put je poveo i mlade igrače kojima će po potrebi dati prigodu. Osim poraza u finalu Kupa u Splitu se posljednjih dana pričalo i o odlasku Ivice Križanca s pozicije menadžera kluba. S obzirom na aktualnu situaciju u klubu s Parka mladeži, u interesu im je završiti sezonu bez novih šokova.

Nedostaju: Woon, Radotić, Ibriks (ozljede) Barbarić, Blagojević, Galović (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!