Košarka

Mršić: "To je bilo - to", Jusup: "Nikakva neizvjesnost, a namjera je bila duže ostati u utakmici"

Borna Rupnik • utorak, 26.05.2015.
Mršić: "To je bilo - to", Jusup: "Nikakva neizvjesnost, a namjera je bila duže ostati u utakmici"
Foto: FaH

Cedevita je očekivano povela 1-0 protiv Zagreba u polufinalnoj seriji, a čak je i trener Mrava Danijel Jusup morao priznati kako pobjeda njegovog protivnika nikada nije dolazila u pitanje.

"Odigrali smo ozbiljnu utakmicu", sažeo je pomoćni trener Cedevite Veljko Mršić nakon pobjede nad Zagrebom 91:74 u prvoj utakmici polufinala hrvatskog prvenstva.

Danijel Jusup, trener Zagreba: "Mi smo i prošlu utakmicu ovdje izgubili 17 razlike, no onda sam bio zadovoljniji. Utakmica se odmah riješila u prvoj četvrtini, a naša namjera je bila da se što duže zadržimo u utakmici i da vidimo kako će reagirati igrači Cedevite. Izgubili smo samopouzdanje i onda se teško vraćati. Istina da nije igrao Luka Božić, koji nam dosta nedostaje. Žao mi je što ova utakmica nije imala nikakvu neizvjesnost."

Cedevita je na samom početku susreta stvorila nedostižnu prednost, primivši samo dva koša u prvih pet minuta, i rutinski je odradila preostali dio posla.

"Zadovoljan sam prije svega obranom, a djelomično i napadom. Ima još prostora za napredak, ali to je bilo - to. Ono što nije bilo dobro su izgubljene lopte u pojedinim trenucima. U prvoj četvrtini smo u jednom trenutku izgubili tri lopte zaredom, a takav napadački skok Zagrebu također ne bi smjeli dopustiti", objasnio je Repešin suradnik.

Prvi strijelac Cedevite protiv Zagreba bio je Tomislav Zubčić s 15 koševa, koji je objasnio kako je izgledao plan prije početka utakmice.

"Od početka smo nametnuli svoj ritam. Znali smo da, ako nametnemo naš ritam, Zagreb neće izdržati. Spremni smo za novu utakmicu i pokušat ćemo u subotu odigrati na isti način. Mogu zahvaliti ekipi što me podržava u igranju na poziciji trojke i što trpi neke moje greške. Više dobivam slobode i mislim da više mogu napraviti na trojci nego četvorci", ispričao je Zubčić, prenose klupske stranice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!