Košarka

Cedevita euroligaškim intenzitetom do +29 i finala s Cibonom: "Favoriti smo, od toga ne bježimo"

Borna Rupnik • subota, 30.05.2015.
Cedevita euroligaškim intenzitetom do +29 i finala s Cibonom: "Favoriti smo, od toga ne bježimo"
Foto: FaH

Cedevita nije ostavila nikakvu dvojbu u drugoj utakmici polufinala hrvatskog prvenstva. Ponovno je svladala Zagreb i za naslov će se boriti protiv još jednog gradskog rivala.

Pod vodstvom Veljka Mršića, Cedevita je u dvije utakmice izborila svoje mjesto u finalu doigravanja. U subotu je u Trnskom bila vrlo uvjerljiva protiv domaćih Mrava i slavila 96:67.

Fran Pilepić, košarkaš Cedevite: "Možemo reći da smo očekivali malo veći otpor Zagreba jer su u prethodne tri utakmice pružili dosta dobar otpor. U zadnjih 10 minuta to je više bilo kao neka trening-utakmica, s dosta naših grešaka. No, veći dio je bio dobar. Što se tiče Cibone, apsolutno smo spremni i mentalno i fizički. Ako i postoji neki umor, mislim da će on u finalu nestati. Svi smo koncentrirani na osvajanje trofeja. Želimo to više nego išta i vjerujemo da taj trofej pripada nama."

Zagreb se držao sve do kraja prve trećine, kada je Vladović tricom izjednačio na 20:20, no tada je krenula serija Cedevite. Sredinom druge četvrtine već je bilo 40:22, a na odmor se otišlo s uvjerljivih 50:28.

Imala je Cedevita u nastavku i 30 razlike, a susret je mirno privela kraju do konačnih +29.

Zubčić je Zagrebu ubacio 18 koševa, Bilan je dodao 13, a raspoloženi su bili i Ukić i Tomas. Marčinković je predvodio Mrave s 19 koševa.

"Mislim da smo odigrali najbolju utakmicu u ovoj seriji od četiri utakmice sa Zagrebom. Od druge četvrtine smo odigrali takoreći bez greške u obrani i to je ono što želimo", prenose klupske stranice riječi zadovoljnog Mršića.

"U finalu smo favoriti. Od toga ne bježimo. Mislim da je prva utakmica ta u kojoj će nam biti najteže. Imali smo manje odmora od Cibone, a sve utakmice koje smo dosad igrali s njima su bile u egalu", dodao je.

Zagrebov trener Danijel Jusup mogao je samo čestitati raspoloženom protivniku.

"Ovo je zbilja bila vruća Cedevita i danas su igrali u euroligaškom intenzitetu, a onda mi to teško možemo pratiti. Sve skupa ne mogu reći da sam nezadovoljan s ovom polufinalnom serijom, a i s cijelom sezonom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz31.05.2015. u 20:25
    Eto Zadar igrao dva polufinala i oba izgubio... Ali što bi se dogodilo da je oba dobio? Kako bi igrao sam protiv sebe u finalu?
    sportoz
  • narada10831.05.2015. u 01:10
    jao pa zar niko ne pregleda vaše tekstove? KK Zagreb je bio protivnik, a gore vam stoji Zadar, pfff.
    narada108