Košarka

Cedevita lakoćom do pobjede i vodstva u seriji protiv oslabljenog Zagreba

Branimir Korać • utorak, 26.05.2015.
Cedevita lakoćom do pobjede i vodstva u seriji protiv oslabljenog Zagreba
Foto: FaH

Nakon što je Cibona povela u polufinalnoj seriji hrvatskog prvenstva protiv Zadra, isto je učinila i Cedevita protiv Zagreba. Mravi oslabljeni i skraćene rotacije nisu imali šanse..

Cedevita je u doigravanje krenula očekivanom i uvjerljivom pobjedom protiv posljednjih dana uobičajenog protivnika Zagreba. Mravi su bili dodatno oslabljeni neigranjem i Luke Božića koji je imao problema s listom što je samo dodatno povećalo razliku u kvaliteti.

Početak utakmice usmjerio je događanja, Cedevita je odlično otvorila susret i odmah pobjegla na visoku prednost i Zagreb to nije uspio nadoknaditi.

Već na polovici prve četvrtine Cedevita je imala ogromnu prednost 18:2, Zagreb je izgledao skromno ponajprije u napadu i tek kada je Cedevita ipak malo spustila ritam, gosti su počeli nešto pokazivati.

Tomislav Zubčić bio je šuterski vrlo raspoložen, na poluvremenu je imao šut za tricu 4/4 i odlično jer kažnjavao obranu Zagreba u trenucima kada je ostajao sam.

Nakon vrlo loše prve četvrtine, Danijel Jusup uspio je svoje igrače donekle probuditi u drugoj dionici gdje je Zagreb ipak izgledao nešto ravnopravnije iako nije uspio spustiti zaostatak na jednoznamenkastu razinu. U dva navrata Zagreb je stigao do 11 razlike, no svaki put je Cedevita odgovorila i nije dozvolila značajnije približavanje.

U drugom poluvremenu Cedevita je nastavila s boljom igrom i u 26. minuti stigla je do vodstva 64:40 da bi Zagreb uspio kazniti malo "labaviju" obranu domaćina te serijom 8:0 uz dvije trice Vučića uspio je smanjiti na 64:48.

Međutim to je u biti bilo sve, Cedevita je uspješno dovršila posao, rutinski je završila susret i otišla do pobjede i vodstva u seriji.

Zubčić je na kraju bio najefikasniji kod Cedevite s 15 poena (5/6 trica) čemu je dodao osam skokova, a po 14 poena dodali su Marko Arapović (5/9) i Stanko Barać (7/7). Kod Zagreba Hrvoje Vučić ubacio je 17 poena (6/14) uz šest skokova, a Jure Perić dodao je 16 poena (7/13).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!