Nogomet

Conte: "Ispali smo naivni kod gola, ali i sudac je mogao zaustaviti akciju"

Iz Splita:Ivana Spahija • subota, 13.06.2015.
Conte: "Ispali smo naivni kod gola, ali i sudac je mogao zaustaviti akciju"
Foto: Bruno Karadža

Talijanski izbornik Antonio Conte naglasio je zadovoljstvo osvojenim bodom i prikazanom igrom svoje momčadi, potvrdio je ostanak Pirla u (europskom) nogometu te naglasio kako je, unatoč slabijoj igri od prethodnog izdanja Azzurra, njegovoj momčadi potrebno vrijeme i iskustvo kako bi se uigrala...

"Mislim da iza ovog našeg rezultata stoji jedna veća doza osobnosti, čak i u odnosu na prvi dvoboj. Pokazali smo više želje za igrati nogomet, zaslužili smo nešto više. Formacija 4-3-3 je sustav koji mi dopušta da izvučem ono najbolje iz talijanskog prvenstva, formacija 3-5-2 je automatska samo kad su u sastavu samo igrači Juventusa", rekao je Conte.

Talijanski izbornik bio je prilično nezadovoljan reakcijom suca prilikom poništavanja pogotka El Shaarawyja: "Bili smo malo naivni kada su petorica igrača potrčala prema sucu, ali bili smo uvjereni da je pogodak El Shaarawyja bio regularan. Barem je sudac mogao pronaći način za zaustaviti tu akciju na samom početku".

Conte je potvrdio ostanak Andree Pirla u nogometu: "Pirlo je jedan od rijetkih nogometaša na svijetu koji može sam donijeti odluku kada će prestati igrati. Nakon razočaranja on se uvijek pokušava podignuti i ne čini mi se da sada želi prestati".

Talijanska javnost zamjera mu dosta lošiju igru reprezentacije u odnosu na neka prošla izdanja Azzurra, ali Conte moli za strpljenje. "Ova momčad ima potrebu samo igrati i steći iskustvo. Prethodnoj reprezentaciji bila je potrebna godina dana za uigrati se, i mi smo takvi. Dajte nam vremena", rekao je Conte.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!