Nogomet

Rakitić: "I mi i oni jedva smo čekali kraj", Kovačić: "Zadovoljni smo bodom"

Iz Splita:Ivana Spahija • subota, 13.06.2015.
Rakitić: "I mi i oni jedva smo čekali kraj", Kovačić: "Zadovoljni smo bodom"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska reprezentativci na kraju nisu bili nezadovoljni ishodom utakmice, ističu da su igrali protiv dobrog protivnika koji im je stvorio dosta problema...

"I jedni i drugi smo čekali da što prije završi utakmica. I dalje smo na prvom mjestu i nastavljamo s pripremama", rekao je Ivan Rakitić nakon utakmice posebno se osvrnuvši na jezivu tišinu s poljudskih tribina: "Nikada nije ugodno igrati bez publike, pogotovo kod kuće i to je velika šteta. Žalosno je zbog svih nas, ne samo zbog nas igrača, nego i zbog navijača. Nadam se da je ovo zadnji put da igramo u takvom okruženju jer mi trebamo navijače i oni trebaju nas."

Bodom je zadovoljan i Mateo Kovačić: "Ovo je važan bod za nas, Talijani su nas dosta namučili i zadovoljni smo bodom.". Veznjak Intera komentirao je i kukasti križ na poljudskom travnjaku: "Za taj incident čuo sam tek nakon utakmice. Oni koji su to napravili nisu navijači. Mi igrači tu ne možemo ništa, možemo se samo nadati kako se takvo nešto više neće ponoviti".

Kapetan Dario Srna ima podijeljeno mišljenje o ishodu utakmice, zadovoljan je osvojenim bodom, ali žali i za sva tri propuštena. "Zadovoljni smo remijem iako smo išli po sva tri boda. Dobro smo ušli u utakmicu, jedanaesterac, gol, još jedna, dvije dobre prilike i nakon toga pad, zadovoljan je bio Srna otvaranjem utakmice.

"Nakon toga uslijedio je pad. Napravili smo puno prekršaja sa strane, a tu je njihova snaga. Zabili su iz jedanaesterca, otvorili su drugo poluvrijeme dobro, mi smo stvorili nekoliko poluprilika, ali ni oni nisu ništa konkretno napravili. Možemo žaliti za sva tri boda i biti zadovoljni s jednim, najvažnije je da razlika između njih i nas ostaje ista", zaključio je kapetan Srna.

Bod iz dvoboja s Talijanima dovoljan je i Ivanu Perišiću:: "Možemo biti zadovoljni i mi i oni. Talijani su došli po bod, znamo da su majstori u građenju lopte i čuvanju igre. Bilo je teško igrati po ovakvom vremenu i držati presing bez publike".

Ishodom utakmice bio je zadovoljan i Gordon Schildenfeld, naglasivši kako nije bilo teško igrati protiv talijanskih napadača: "Bila je ovo dosta otvorena utakmica s dosta prilika s obje strane, možemo biti zadovoljni i mi i oni. Odlazimo na pauzu s jednakom bodovnom razlikom."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!