Rukomet

Hrvatska napunila mrežu Turske za potvrdu prvog mjesta u grupi uoči ždrijeba skupina za Euro

Iz Umaga:Zvonka Keliš • nedjelja, 14.06.2015.
Hrvatska napunila mrežu Turske za potvrdu prvog mjesta u grupi uoči ždrijeba skupina za Euro

Hrvatski rukometaši na odličan su način zatvorili kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se 2016. godine održati u Poljskoj. Itekako uvjerljivim slavljem nad Turskom, uz lijepu podršku s tribina u Umagu, Hrvati su potvrdili prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini 1 te se sada okreću ždrijebu skupina samog Eura koji je na rasporedu u petak.

Hrvatska - Turska 40:26 (21:13)

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016., skupina 1, 6. kolo
UMAG - ŠD Marija i Lina; Gledatelja: 1357
Suci: Argyridis/Mouttas (Cipar)

Hrvatska: Ivić (11 obrana), Alilović (4 obrane); Marić 3, Duvnjak, Stepančić 6, Kopljar 1, Vori, Gojun 1, Horvat 5, Karačić 4, Štrlek 5, Čupić 1, Mihić 6, Mamić, Slišković 3, Brozović 5
Izbornik: Željko Babić

Turska: Göktepe (6 obrana), Dogan (5 obrana); Güney, Caliskan 5, Yilmaz, Erceylan 1, Yildirim 3, Tas 1, Catkin 1, Dege 2, Diri 2, Eröz 2, Döne 5, Serdaroglu, Tayfur 2, Söz 2
Izbornik: Adnan Öztürk

Sedmerci: Hrvatska: 3/3; Turska: -
Isključenja: Hrvatska: 4 min.; Turska: 6 min.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija krenula je ove nedjelje i po posljednje slavlje u skupini 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se početkom sljedeće godine održati u Poljskoj. Nakon slavlja nad Nizozemskom i Turskom u prva dva kola kvalifikacija, Hrvatska je u gostima poražena od Norveške da bi je kod kuće nekoliko dana kasnije svladala, a potom je, protekle srijede, upisala i novu pobjedu nad Nizozemskom, ovoga puta u gostima, te kvalifikacije zaključuju utakmicom s Turskom. Sigurni su Hrvati bili u Umagu, slavili ... te se ždrijebu skupina za Euro, koje je na rasporedu 19. lipnja, okreću s prvog mjesta u skupini 1.

Izbornik Željko Babić u prvi je napad u susretu poslao Manuela Štrleka, Ivana Sliškovića, Igora Karačića, Iliju Brozovića, Luku Stepančića, Zlatka Horvata, dok se među vratnicama našao Filip Ivić.

Lijepo Hrvatska ulazi u susret s Turskom, uz odličnu podršku pune dvorane Marija i Lina u Umagu te nakon uvodnih 2:1 za Tursku, preokreće rezultat u svoju korist i serijom pogodaka gradi svoju prednost. Sigurni su tada Brozović, Štrlek, Karačić i Marko Kopljar i Hrvatska osigurava vodstvo 5:2. Uspijeva Turska do devete minute smanjiti na minus dva,no Slišković, Štrlek i Horvat ponovno pune mrežu svojih suparnika i odvode domaćina na +9 (14:5).

Post od pogodaka kod Turske sredinom prvog poluvremena prekida Ugur Erceylan, a pripomaže mu odmah potom i Mikail Yildirim. Na suprotnoj strani siguran je još jednom Štrlek i Hrvatska održava svoju prednost. Do odlaska na odmor priliku na terenu ponovno dobiva mladi Marko Mamić, a Hrvati samo povećavaju svoje vodstvo, nemaju problema s turskom obranom te osiguravaju vodstvo 21:13.

Uvodne minute nastavka donijele su borbeniju Tursku, no Hrvati su također sigurni stoga uz čvrstu obranu nastavljaju puniti protivničku mrežu i vrlo brzo odlaze i na +10 (28:18). Priliku je u drugom poluvremenu dobio i Lovro Mihić koji je odmah koristi s uvodna tri pogotka da bi i u narednim trenucima nastavio tresti tursku mrežu. Hrvatska se tako odvaja na odličnih 33:21 sredinom drugoga dijela, u samu završnicu susreta ulazi s +13 (36:23) da bi do samoga kraja Hrvatska nastavila u istome ritmu te na koncu osigurala uvjerljivo slavlje 40:26.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Luka Stepančić i Lovro Mihić s po šest postignutih pogodaka, po pet su dodali Zlatko Horvat, Manuel Štrlek i Ilija Brozović, Filip Ivić sakupio je 11 obrana, Mirko Alilović četiri, dok su najbolji kod Turske bili Volkan Caliskan i Ramazan Döne s po pet golova, Izzet Dogan zaustavio je pet lopti, a Coskun Göktepe šest.

Foto: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!