Nogomet

Sjajna dobrodošlica i "manjak poštovanja" prema Andorcima, Bilić: "Nisam želio omalovažavati"

Borna Rupnik • petak, 03.07.2015.
Sjajna dobrodošlica i "manjak poštovanja" prema Andorcima, Bilić: "Nisam želio omalovažavati"
Foto: EPA

West Ham je u četvrtak navečer pobijedio goste iz Andore, a činjenica da Slaven Bilić nije sjedio na klupi nije najbolje primljena u taboru Lusitansa. Hrvatski je trener pak oduševljen dobrodošlicom.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić s tribina je pratio svoj trenerski debi na klupi West Hama, protiv Lusitansa u prvoj utakmici prvog pretkola Europske lige. Susret je završio 3:0 za Engleze, a navijači su ovacijama pozdravili Bilića, nekadašnjeg člana momčadi Čekićara.

"Čestitam momčad na pobjedi, mislim da su odigrali jako dobro u sjajnoj atmosferi. Navijačima hvala na prekrasnoj dobrodošlici, bio je to nevjerojatan trenutak. Jedva čekam nadolazeće utakmice", rekao je Bilić, koji se odmah vraća u Irsku na pripreme prve momčadi.

Protiv Andoraca igralo je samo nekoliko prvotimaca: "Iskreno, ne sviđa mi se što je polovica momčadi u Irskoj, a druga polovica u Engleskoj, ali tako će ostati dok ne odradimo i uzvrat. To nam je jedina opcija uoči Premiershipa".

Gosti nisu najbolje prihvatili takvu situaciju te je trener Lusitansa Xavi Roura prokomentirao:

"Slaven Bilić je pokazao manjak poštovanja. To me rastužuje, pogotovo u zemlji koja je izmislila fair-play. Očito je mislio da naš klub nije dovoljno važan, možda je mislio da je on Special One. Nadam se minimumu od West Hama, a to je da se ovako nešto ne ponovi. On je trener West Hama i treba doći u Andoru".to Andorra."

Bilić je pak uzvratio: "Nisam nikoga želio omalovažavati, pogotovo ne nogometnu momčad iz Andore koju itekako cijenim. No, htio sam pokazati poštovanje i prema kolegi Terryju, koji je ove igrače vodio u predsezoni. Sve u svemu, bila je to dobra partija, a posebno je tečno sve izgledalo u drugom poluvremenu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!